אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כוכב נינג'ה: שידן-קאי, המטוס היפני שהפך את הפחד לנשק

29 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

27.
ממליץ לכתבה על ח"א הפולני וטייסיו שהכו בנאצים באומץ והצטיינו
בשנים האחרונות נוהגים במקומותינו בהשפעת כחול הזקן ,פולני בעצמו....בהפרחת בדיחות "דויד לוי"...כמובן שמתוך נימוס פולני גם אנחנו צוחקים מזה...האמת ידועה לכל .....וסיפור על הטייסת הפולנית אצל בעלות הברית תיתן עוד זווית על ה"פולנים".....
פולני במיל.... | 24.10.21
25.
אותו שגעון שפתח בחזית הרוסית באותה מלחמה. שגעון גדלות
לדעתי הם (גרמניה ובנות בריתה) כבר הבינו שלא יצליחו לכבוש את כל העולם ומטרתם היתה "להפחיד" ובכך לקבל תנאי הפסקת אש טובים. האסטרטגיה היפנית מעולם לא היתה לתקוף ולהכניע את ארה"ב וגרמניה מעולם לא ניסתה לפלוש אפילו לבריטניה. אם היו מצליחים להגיע לשביתת נשק תוך שמניחים להם לשלוט ב"כל אירופה" מפולין ועד ספרד ובמערב הפאסיפי, כולל סין, וחלקים מצפון אפריקה? הם היו הופכים להיות המעצמה הגדולה בעולם. מן הראוי לזכור שנק' הפתיחה שלהם היתה גרמניה מוכה, שוק על ירך ובעלת חוב עצום מתנאי הכניעה המשפילים של WW1. הלחץ הנפשי והנצחונות בתחילת המלחמה העבירו את היטלר והקיסר על דעתם והם ניסו ללכת על כל הקופה. בהחלט שיגעון גדלות. הגנרלים שלהם "הבינו". בגרמניה זממו הפיכה, ביפן הסכימו ללכת עם הראש בקיר בגלל הנאמנות המוחלטת של הסמוראי למפקד שלו. זה (סוג של פיאודליזם) היה הבסיס לתרבות שלהם, לתורת הלחימה.
ברק פלד | 24.10.21
21.
תם זמן השריון והחיר
מלחמת ששת הימים וגם מבצע ברבוסבה אומרים אחרת וגם מלחמת המפרץ 1 בכל מקרה תמו הימים שאתה צריך כוחות קרקע כדי לנצח . טילים ורחפנים אוטונןמים עושים את זה הרבה יותר טוב ובהרבה יותר בזול . לא סתם כבר כמה עשרות שנים לא היה קרב שריון בשריון באף מקום בעולם .
אזרח | 17.10.21
18.
תגובה עגומה משהו - ניתן ללמוד מהטורים של ניצן, שבעצם לכל
היו גם מטוסים טובים יותר וגם טייסים טובים יותר מאשר לארצות הברית - וארצות הברית ניצחה רק בגלל כוח הייצור האדיר שלה ופצצות האטום שסיימו את הסיפור. אז מה זה מלמד אותנו? רק דבר אחד: שחיל אוויר לא מנצח מלחמה. פצצה רגילה ממטוס יכולה להרוג אנשים, כן, אבל בסוף החשבון - כאשר יש בזירה מיליוני חיילים ועשרות אלפי טנקים כמו בקורסק - אז חיל האוויר הוא כמו יתוש טורדני ולא יותר. לכן אתה לא אמור בכלל לתכנן לנצח ע"י חיל אוויר, אתה רק צריך שמהצד שלך המטוסים יהיו טובים מספיק בשביל להאט מספיק את חיל האוויר של האויב, כדי לאפשר לכוחות הקרקע שלך להתקדם. עשית את זה? זהו, חיל האוויר שלך ממלא את תפקידו, שממילא הוא לא לנצח במלחמה, כי את זה הוא לא יכול לעשות.
אורך המלחמה ליפן | 16.10.21
16.
היפנים מהנדסים מצוינים. אך את פצצות האטום פיתחו מדענים.
בקרב יחיד מנצח מי שמפתיע את יריבו או מתחיל מנק' שלטון טקטי בשדה הקרב. הנסיון לבנות פחד ביריב אומר שיפן לא ניסתה לנצח במלחמה אלא להשיג הישגים טקטיים ולגרום לאמריקאים לזנוח את החזית הפאסיפית ולהתרכז בגרמניה. זה עבד חלקית, האמריקאים השתתפו בהכנעת גרמניה הנאצית אך לא "ויתרו" על הנקמה ביפנים, ודרסו אותם. האמריקאים פיתחו עליונות אוירית עבור סדרי הגודל של אירופה, לחימה מעל יבשת. היפנים התרכזו בפיתוח יכולות להטריד כוח גדול מהם תוך התמקדות בזירה ימית עם טווחי טיסה "בלתי אפשריים" וזירות קרבות אויר שלא היו רלוונטיות לזירה המרכזית, יבשת אירופה. אם היית נותן לאמריקאים שנה שנתיים להתרכז בפיתוח מטוסים לזירה היפנית, היית מקבל תוצאות שונות. המהנדסים היפניים בעיקר חיקו את הטכנולוגיה המערבית. הם לא היו בדרך לפיתוח מטוסי סילון, למשל. ואיך בדיוק - לשיטתך - שיריון היה עוזר למישהו לנצח בזירה הפאסיפית?
ברק פלד | 24.10.21
13.
כהרגלך, מאמר מאיר עיניים ושכל. אבל כדאי להזכיר שהיפנים
היו בדיוק כמו הנאצים במלחמת העולם השניה. שהם עשו שואה (כולל ניסויים בבני אדם ובנשק ביולוגי) בסין ושהשאיפות שלהם לשלוט במזרח הרחוק זהות לשאיפות של הנאצים לשלוט באירופה. אז עם כל הכבוד ליפנים, בסופו של דבר, לא רק שהם הפסידו, לא רק שהם יצאו למלחמה שלא היה להם סיכוי, אלא גם שהם התנהגו כמו מפלצות אדם ועל כן חטפו את הפצצה.
אחד סתמי | 16.10.21
9.
בס"ד:1944 חיילות האוויר של ארה"ב/יפן אריה/עכבר.
יחידת 323 ומטוס השיידן קאי "k2" מטוס שהפיל 400 מטוסי ארה"ב מתוך כ80000 מטוסי חייל האוויר ב1945. השיידן קאי הפיל בעיקר הל קאטים f6f שהם מטוסי קרב/הפצצה כבדים עם 1800 ק"ג פצצות. יחסים:"p51,f6f,"k2 מהירות קמ"ש 710,630,570.נסיקה מ/ש 16,13,19.טווח טיסה ק"מ 2600,2300,1700. בגרמניה לחמו הp51 בme262 הסילוני וכך גם נגד ה "k2" היפני כשלמדו את חולשותיהם ויכלו להם. מדינות מפסידות יותר מסוכנות לטווח קצר ומשלמות מחיר כבד על עקשנותן באיחוד מול מעצמה כמו ארה"ב. "פרל הארבור"היתה התגרות שהביאה לתגובה חריפה מאוד.
M | 16.10.21
6.
תודה
כרגיל טור מעולה הערה קטנה: "בסיס מאטסויאמה" הוא בסיס מאצויאמה. ביפנית יש צ. באנגלית אין צ אז כותבים TS. בעברית יש צ לכן כשכותבים שמות יפניים בעברית ראוי להשתמש ב-צ, ולא לשחזר את העיוות האנגלי TS. כמו ש- SH כותבים ש ולא סה. למעשה ביפנית יש תנועה אחרי כל ט, לא תתכן ט ואחריה עיצור דוגמת ס.
 | 15.10.21
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת