אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

80 שנה לפרל הארבור: מתקפה פחדנית או מהלך מבריק?

21 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
טור מצוין, כרגיל, אך הרקע קצת לוקה
* יפן החלה לבנות אימפריה אזורית כבר בסוף המאה ה-19 (קוריאה). עד סוף שנות השלושים של המאה ה-20 הם כבר כבשו חלקים נכבדים גם מסין. * הקיסר לא מקבל החלטות ביפן. מי שקיבל החלטות הייתה הממשלה. * כפי שכבר נאמר - רוזוולט ראה רצה לסייע נגד מדינות הציר מתחילת מלחמת העולם. הייתה תנועה בדלנית חזקה בארה"ב והיא הגבילה אותו. אגב, אחד מדובריה הידועים של התנועה הבדלנית היה טייס מפורסם - צ'ארלס לינדנברג. מתקפת פרל הרבור יירטה בצורה אפקטיבית את התנועה הבדלנית... * מבחינת היפנים, המלחמה בארה"ב הייתה בלתי נמנעת, בגלל הפיליפינים - אז טריטוריה אמריקאית - מקור חשוב לחומרי גלם לניהול מלחמה (נדמה לי גומי). היפנים עמדו לכבוש טריטוריה אמריקאית בכל מקרה!!!!! הרעיון של ימאמוטו היה להרוויח מספיק זמן כדי שיפן תבסס את האימפריה, בתקווה שהאמריקאים יתייאשו מהמרחק. בשום שלב הוא לא חשב שיפן מסוגלת לנצח את ארה"ב במלחמה כוללת.
אלי | 12.12.21
19.
כאחד שחי שנים בסין, קשה לי עם מחמאות לפושעי מלחמה.
ליפן הסטוריה באסיה של פשעי מלחמה שלא היו מביישים את הנאצים. בניגוד לצבא גרמניה שלפחות בחלקו נמנע מפשעים, ועיקר הפושעים היו ביחידות שמיועדות לזה. הצבא היפני בכללותו היה אחראי לפשעים הנוראים. יתרה מזאת, גרמניה הרשמית התנצלה על הפשעים, יפן עד היום לא מתנצלת, ומי שמכיר יודע שהם עדיין מתיחסים לשאר אסייה כעמים נחותים שתפקידם לשרת את היפנים. זה לא שהמערב שכבש את אסיה היה נופת צופים, אבל לא הגיעו לדרגת פשעים של הנאצים או היפנים. (חלק מהאסייתים אפילו יוקירו תודה לקידמה שקיבלו מהמערב). אז נתנו או לא נתנו התראה של כבוד לפני המתקפה, מדובר בתרבות בזויה.
רון | 11.12.21
11.
שתי הערות לכתבה הנהדרת
היפנים כן תכננו מתקפת פתע - הכרזת המלחמה תוכננה להימסר לאמריקאים שניה לפני ההתקפה ואכן בגלל מחדלים בפיענוח בשגרירות היא הגיעה אחר כך. בכל מקרה אף אמריקאי לא דמיין שהיפנים יהלמו כל כך רחוק מהבית. המפקדים בפרל הארבור קיבלו פקודת התרעה, הניחו שהאיום שהם צריכים להתכונן אליו הוא מחבל עם בקבוק מולוטוב בשדה התעופה ואף אחד לא טרח להגיד להם אחרת. לא בגלל שאיפות השלום של רוזוולט אלא בגלל חוסר דמיון וזלזול ביפנים לאורך כל המערכת. כמובן ששני המפקדים האלו שימשו כשעירים לעזאזל אחרי המתקפה...
דניאל | 11.12.21
10.
קונספציה יפאנית
הלוז של הצי היפאני היה טורפדו סודי למרחק 40 קמ שנורה רק מאניות מערכה . (קרב תותחים \ טורפדו סטנדרטי התנהל עד 15 קמ) . לכן לתפיסתם העצמית היו חייבים להשמיד את אניות המערכה האמריקאיות . בתפיסת הקרב היפאנית נושאות המטוסים תפקידן להיות כוח חלוץ שיאפשר לאניות המערכה הענקיות להתקרב ולתת את מכת הסמוראי הסופית.
קורא | 11.12.21
9.
במטוסים - אין כמוך, אבל באנליזה פוליתית...
המלחמה בין יפן וארה"ב הייתה בלתי נמנעת וצפויה, לכן כל הצי הגדול בפירל חרבור ואיזור. ארה"ב כבשה באיזור יותר מיפנים, כולל פירל חרבור אצמו, פיליפינים ובהשתתפותכלכלית גדולה עם צרפתים ואנגלים את כל האזור של הודו-לאוס-שרי לנקה. ארה"ב אכן השתמשה בהצלחה מסחררת במתקפה הזאת ךצורך פרופגנדה וגיוס חיילים, אבל מלחמה הייתה מתוכננת במשך שנים
 | 11.12.21
8.
רוזוולט לא התנגד למלחמה, הוא היה עסוק בהכנות למלחמה
בארה"ב שרר הלך רוח שהתנגד להצטרפות למלחמה ועליו היה צריך להתגבר. הוא הפעיל את תוכנית מנהטן ונקט בעוד פעולות אבל הכל היה מתחת לראדאר הציבורי. הפצצת פרל הארבור פתרה לרוזוולט את הבעייה. היפנים למעשה שיחקו לידי האמריקאים והבריטים.
פוליטית הכתב לא קלע | 11.12.21
4.
ולכן, עם סיום המתקפה המוצלחת, אדמירל ימאמוטו
סירב להצטרף לחוגגים, ואמר "הערנו ענק ישן". הוא היה נספח ימי בשגרירות יפן בארה"ב לפני המלחמה, הכיר את האמריקאים, את הפוטנציאל הכלכלי והאנושי של ארה"ב, ידע שחוסר הפגיעה בנושאות המטוסים האמריקאיות הוא קריטי, והבין את משמעות תוצאות ההתקפה וחשש מהבאות. הוא דרך אגב, מצא את מותו כאשר מטוסו הופל לקראת סוף המלחמה.
בנצי | 11.12.21
2.
2 נקודות:
1. בדצמבר 41 טרומן אפילו לא היה סגן נשיא, הוא נבחר רק ב44 כסגנו של רוזוולט, והתמנה רק לאחר מותו של הנשיא בתחילת הקדנציה הרביעית שלו. 2. לולא פרל הארבור יכול להיות שארה"ב לא הייתה מצטרפת גם למלחמה באירופה, שזה רע עבורנו היהודים, כך שבניגוד למה שנאמר בסרטון, יפן לא הייתה סובלת מתוצאות מלחמה שיזמה בעצמה, אבל ארה"ב לא הייתה מטה את הכף לטובת בעלות הברית באירופה.
חגי בדיחי | 10.12.21
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת