אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

חופשה ללא הגבלה: הטבה אמיתית או גימיק שפוגע בסוף בעובדים

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
תרגיל חשבונאי על חשבון העובדים
אמדוקס פשוט מאפשרת לעצמה למחוק מהספרים את כל יתרת ימי החופשה שלא נוצלו מעבר למתחייב בחוק, עובד שיחליט, למשל, לקחת את יום ראשון כחופשה באופן קבוע + שבוע חופש רצוף כחוק - ימצא את עצמו בחוץ בחודש הבא. אני מציע לעובדי אמדוקס האמיצים לנסות את זה.
תרגילים | 06.02.22
19.
זה לא הטבה זה הרעת תנאים.
וזה אומר הרבה על חברה שהיא מנסה להציג הרעת תנאים בדמות של הטבה. רוצים לתת הטבה? תנו 50 ימי חופשה בשנה. הרי כשאתם נותנים ״ללא הגבלה״ אין לכם באמת שום כוונה שעובד יקח אפילו 30 ימים בשנה. ומה לגבי עובד שרוצה לצאת לטיול של חודשיים בניו זינלנד? אין לו סיכוי. ה״הטבה״ הזאת יוצרת חיכוכים בין עובדים ומרמור בקרב חברי צוות כאשר עובד אחר לוקח חופש במיוחד ובמיוחד כשזה חופש בתקופה לחוצה. מצטער זו לא הטבה ואף אחד לא מופתע שאמדוקס היא החברה היחידה שחושבת שזו הטבה.
רז | 06.02.22
17.
לתת למנהל הישיר להיות אחראי זה לתת לחתול להגן על העכבר
למנהלים הישירים, צדיקים ככל שיהיו, אין אינטרס בחופשים האלה. אמנם בכל חברה הם המיודעים הראשונים על ימי חופש, אבל היכן שיש מספר רשמי תהיה גם הסתכלות מלמעלה על מה נלקח ומה לא. עזבתי שני מקומות עבודה מתחילת הקורונה, ובשניהם היה לי מספר מטורף של ימי חופש שלא ניצלתי בגלל תוכניות עבודה עמוסות. זה נכון שהתשלום על פדיונם לא שווה את השחיקה, אבל יש הרגשה טובה בלדעת שלפחות בסוף המעסיקים משלמים מחיר על ההתנהגות הזו.
מניסיון | 05.02.22
15.
תכלס - מהלך מבריק
אם עד היום בדוחות החברה היא היתה חייבת להציג שהיא שומרת כסף בצד עבור חופשות שהיא "חייבת" לעובדים, מעכשיו היא לא חייבת כלום (פדיון חופש זו המצאה ישראלית ואין אותה בחו"ל בדרך כלל). עובדים ממילא היו מוגבלים בצבירת ימי חודש עד לתקופה של שנתיים צבירה ומעבר לזה החופש היה נחתך אם לא נוצל והעובד היה מפסיד אותו, ועכשיו, אם העובד צבר מעל שנה זה ישמר לו, ואם צבר פחות משנה, הוא לעולם לא יוכל לצבור יותר משנה כי זה הנוהל החדש, כך שבסופו של דבר, החברה תהיה מחוייבת לפדיון מקסימלי של ימי חופש לשנה אחת ולא עד שנתיים כפי שהיה עד כה... אמדוקס רוכבת על הפרסומת הזו אבל באמת מהלך פיננסי מבריק, ואין קשר לרווחת העובדים - אלו שעבדו כמו חמורים עד היום ולא ניצלו ימי חופש כי אין מספיק עובדים ויש יותר מדי עבודה ימשיכו לטחון (כי הם מרגישים מחוייבים), ואלו שניצלו ימי חופש ועבדו 0900-1700 חמישה ימים בשבוע יהנו יותר...
אמדוקסאי | 05.02.22
11.
אני עובד שם
אני גם הצטרפתי לשם וחשבתי שזו חברה לא משהו של זקנים אבל אחרי סבב פגישות וראיינות ממש הופתעתי לטובה. לא מעט אנשים צעירים וחכמים ופרוייקטים מעניינים מאוד עם טכנולוגיות חדשות. ועוד יותר הופתעתי כי בדיוק עכשיו סיימו לבנות את המשרדים החדשים ברעננה, ממש יפים. אני ממש ממליץ לך לבוא להתרשם! זה לא מה שהיה לפני 10-20 שנה! אני מפתח פרונט אנד שם, ותיק בתחום, וראיתי לא מעט מקומות עבודה.
יאיר | 06.02.22
8.
חרטוט מונפץ. שום ללא הגבלה. להיפך פחות חופש ופחות צבירה
הציניות זועקת לשמיים. רוצים לתת ללא הגבלה אה באמת? טוב לקחתי חודשיים חופש. מה, אמרתם ללא הגבלה לא? מזכיר לי את המערכון של הבטלנים שבאו עם פיצה ענקית לפלאפל עם סלטים ״ללא הגבלה״. מה קרה? 30 ימים לכל עובד לא מספיק? תנו 30 אנחנו נסתדר. אבל ברור מאוד מה עומד מאחורי המהלך. גועל נפש.
עובד בחברה כזו | 05.02.22
6.
נשמע לי כמו התממות מצד החברות
אם החברות היו רוצות באמת לתת יותר ימי חופש - תנו יותר ימי חופש. לי יש 20 יום בשנה וזה עולה בעוד יום כל שנת ותק עד 26. ואז אפשר לוודא שאני לוקח את הימים כשכבר יש לי במקום לבלבל את המוח על "חופשה גמישה". זה פשוט נשמע כמו דרך לחסוך על החוב שימי חופש יוצרים כשעוזבים ואולי גם למעט בימי חופש שהעובדים לוקחים.
דודו | 05.02.22
4.
מכבסת מילים, זה תמיד פוגע בעובד
איך אפשר להגיד ״אנחנו מסתכלים על תפוקות ולא על שעות״ ובו זמנית לדבר על ימי חופש ללא הגבלה? אם לקחתי עכשיו שבוע חופש, האם אני באמת יכול להיות באותה תפוקה של מישהו שעבד באותם הימים?? אז מה בעצם אתם אומרים? שאני אמור להשלים את השבוע הזה באטרף בשבוע שאחרי?? האם מנהל שיש לו יעדים לרבעון באמת יכול להגיד לעובד שזה סבבה לקחת חופש כמה שבא לו??? הרי ברור שזה לא מחזיק מים. עובדה שהסטטיטיקה מראה בדיוק את זה! כשזה מגיע לחופש אני דווקא רוצה שיסתכלו על השעות. אם לקחתי שבוע חופש זה אומר שהיו לי 0 שעות עבודה, זה אומר שבפועל צריכה להיות לי 0 תפוקה.
ישראל | 05.02.22
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת