אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

טורף על: קאמוב 52, מסוק הקרב הקטלני של רוסיה במלחמה באוקראינה

46 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

45.
יש גם קשר ישראלי למסוקי קאמוב
חבל שלא עודכן שקמוב KA50 קבל גירסה ישראלית של שת"פ בן התעשיה האוורית וחברת קאמוב הרוסוית לפיתוח מסוק עבור טורקיה. ההצעה היתה שהמסגרת תהיה רוסית והאאויוניקה ומערכות הלחימה - ישראלית. הצעה המשותפת לא זכתה במכרז הטורקי אבל ההצעה היתה מעניינת מאד. המסוק היה בעל שני מושבים בטנדם.
ישראלי | 29.03.22
44.
מעניין מאד. גם כאן מודגם ש 80% אם לא יותר מיכולות
ולא ה AirFrame מהנדסי אוירונאוטיקה מאוהבים במספרי יעילות ויכולות תמרון של מדחפים ומנועים, אני לא טוען שזה לא חשוב. אך בעשורים האחרונים שוברי השוויון הן מערכות החימוש החכם, קשר וניהול זירה (למשל העברת מטרות בין שליטה קרקעית לכלי טיס ובין כלי טיס לבין עצמם וכו - כפי שצויין בכתבה) זו אחרת הסיבות שבישראל הפסיקו את ההשקעה בלביא ועברו להשקיע במערכות נשק, וזו (אולי) גם הסיבה שבנאטו לא רצים כל כך מהר להחליף את האפא'צי.
המטוס הן מערכות הנשק | 28.03.22
42.
מדובר בשיטות הנעה שונות לחלוטין
הנעת רחפן מנצלת את היכולות של הנעה חשמלית (מנועים קלים, בעלי תגובה מהירה מאד לפקודות שינוי סל"ד) כדי להשתמש ברוטורים מאד פשוטים, ולבטל את הצורך במכניקה מסובכת. מקבלים מערכת קלה וזולה. החסרונות הינם זמן טיסה קצר ויכולת גרועה מאד לשרוד כשל של מנוע בטיסה. במסוק הרוטור סובב במהירות קבועה, מנוע טורבינה לא מסוגל לשנות סל"ד מהר. מערכת ההיגוי המכאנית סבוכה ויקרה. אבל בתמורה מקבלים זמני טיסה מעולים, ואפשרות לנחיתת אונס (אוטורוטציה) במקרה של תקלת מנוע, כמעט מכל מצב.
רחפן מול מסוק | 28.03.22
36.
מדהים שדווקא את המערכת היוצאת דופן ביותר לא הזכרת!
לא יודע על מה זה מעיד. חוסר ידע? שיכחה? כתבה מבולגנת על שני מסוקים? בכל מקרה לא מובן לי איך לא הזכרת את מערכת ההפלטה המיוחדת הזו שיש בשני המסוקים ומאפשרת לטייס/ים להיפלט מהמסוק בכסא/ות מפלט - לאחר שהלהבים מתנתקים מהרוטורים וחופת תא הטייס מתפרקת בכדי להאפשר הפלטת הטייס/ים החוצה בזמן חירום!!!
אד | 25.03.22
30.
ב-1989 כשהכריש הופיע לראשונה במערב כולם הוכו בתדהמה
אבל התצורה החד מושבית היתה לו לרועץ. איש צוות אחד לא יכול היה לתפעל באופן מיטבי את כל המערכות. ולכן נולד ה-52. בעולם, התצורה הקואקסאלית לא התחבבה על היצרניות והסיבה היחידה להופעתה המחודשת אצל האמריקנים היא אחת: מהירות המסוק. נגמרו למתכננים הרעיונות הרגילים והם מנסים ללכת בכוח על פלטפורמות כאילו "חדשניות".
אביקו קאמאן | 25.03.22
26.
המהנדס הזה לא לבד בתפיסת העולם שלו בנוגע למדחף כפול ,
שיטת העבודה של מדחפים כפולים מוכרת עשרות שנים גם בעולם הכלים הימיים . לטורפדו יש שני מדחפים שמסתובבים לכיוון מנוגד אבל שנייהם דוחפים קדימה , כדי למנוע סטיה מהנתיב אליו שוגר הטורפדו . הרעיון מוכר למהנדסים ברחבי העולם שנים רבות .
ששון , | 25.03.22
24.
אתה לא מעודכן בORYX BLOG כבר תועדו 8 KA52 שנהרסו
ואלה מקרים מתועדים שלא כוללים את יתר הטענות האוקראיניות על הפלת עשרות מסוקים כאלה למרות שנתעלם מטענות כאלה שסביר להניח שמבוססות תעמולה. בכללית אנחנו מבינים במלחמה האחרונה שרוב ההצהרות הרוסיות על איכות הנשקים שלהם היתה צריכה להילקח בערבון מאוד מוגבל. נראה שהKA52 אולי מראה יכולות לא רעות אבל בפועל הוא מופל הרבה יותר מהMI28 שעם תצורת האפאצ'י מצליח איכשהו להשאר הרבה יותר באויר. אבל זה כן מסוק מואד חזק עם פוטנציאל גדול לשיפורים ונראה שהוא בתחילת המלחמה היה די צולל לתוך קלחת האש אז שיעור הנפילות שלו מתקבל על הדעת, מצד שני השימוש בו בארטילריה מעופפת הוא סימן שהצוותים למדו לא להתקרב למוקדי האש האוקראינים וכנראה מסיבה טובה. אני כן התרשמתי מהכלי אבל לא מההפעלה שלו בידי הצבא הרוסי.
גיל | 25.03.22
22.
גם לך לא, אבל בגלל שהמספרים המבצעיים הם די דומים הייתי מהמר
ולפי איך שזה נראה כרגע אולי טייסים של הקאמוב בעצמם האמינו יותר מידי בסיפורים על שרידות המסוק שלהם וכמה הוא יכול לשרוד מטר טילי נ"מ. גם היו כבר שני קאמובים שהתרסקו עם הצוות שלא נפלטו עם כסא המפלט המהולל ואחת המסוקים שנחת נחיתת חירום נפגע מטיל סטרלה 7 בודד, וכל המערכות גיבוי לא עזרו, לא בדיוק קרוב ל"כמעט חסין מוות". מצד שני המהירות שלו נהדרת ומחלק מההפעלות ששוחררו לציבור רואים יכולת תמרון ויציבות שמצדיקות את העיצוב הקואקסיאלי.
גיל | 25.03.22
17.
אהבתי. כרגיל !! והנה הסיבה למלחמה באוקראינה (לדעתי)
היות ונשק אמריקאי הוא תנאי הכרחי להתקבלות מדינה ל"בעלות הברית" הווסליות של ארה"ב והיות והנשק הרוסי טוב מאשר של האמריקאים די ברור מדוע עבור ארה"ב ולקוחותיה השבויים, רוסיה נשארה האויב, פוטין זה סטלין הכמונאטסי. ולענין הבנת המלחמה : רוסיה , כמו ישראל, הולכת ומוקפת ב"מדינות" טרור, שמהוות שלוחות של איראן-ארה"ב. הדונבאס הוא כמו עוטף עזה ויו"ש כמו קייב. שינאת רדיפת הרוסים באוקראינה דומה לאנטישמיות ( ראה בטליון אזוב ועוד) ופוטין(סטלין)-רוסיה הם כמובן גרמניה הנאצית. התעמולה האוקראינית היא ממש כמו הערבית, עם השקרים והפנטזיות.
אילן | 25.03.22
16.
פוטין לא יוצא מתסביך הרדיפה
לפי הבנתו כולם רק מחפשים לדפוק אותו=רוסיה. מלחמה מיותרת. לשם מה? להגדיל את העומק באסטטגי של המדינה הגדולה יבותר בעולם? כדי שתגדיל את שטחיה ב 0.01%? באירופה מייצרים נשק: בריטניה, צרפת, שוודיה, איטליה. למה אתה משקר שחייבים לקנות נשק אמריקאי? יש לך בעיות תפיסה, חבר.
חיים | 27.03.22
8.
שניהם דוחפים את האוויר לאותו הכיוון (זוויות הכנפיים משתנות ב
אמנם אחד מהם יוצר תת-לחץ יחסי שמוריד את יעיולת הרוטור השני, אבל זה נלקח בחשבון בתכנון (ובזוויות הכנפיים). גם ברחפנים משתמשים בשיטה של רוטורים בכיוונים הפוכים כדי לבטל את הפיתול שהם יוצרים (ולכן הם תמיד בזוגות), אגב.
אווירונאוט | 26.03.22
5.
קצת הגזמנו עם הכותרות (איך לא...)
נו, הוא רחוק עידנים מהאפצ׳י המערבי (שנולד 2 עשורים לפניו) הרי הנתונים הטכניים שלו כמעט דומים לבן דודו האמריקאני, מה שמסביר שהוא סוג של קופי-פסט ... מסוק כבד, בזבזן דלק, לא הפגין יכולות של נשק מונחה, בעיקר ירי בליסטי של רקטות סטייל ווייטנאם, בקיצור - פחית כרוב כבוש מעופף....
Amir | 25.03.22
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת