אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

80 שנה לפשיטת דוליטל: איך גיחה אחת שינתה את העולם

28 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

28.
פשיטה עם שחר....
כתבה מרתקת וסיפור ישן נושן. המחבר שכח להזכיר כי היפנים לא זיהו את התקרבות נושאות המטוסים לטווח טיסה אל היבשת. לאחר המלחמה, תהו באזני המנצחים מהיכן המריאו אותם טייסים אגדיים במטוסי המיטשל, ונאלצו להסתפק בתשובה לקונית שהם הגיעו משנגרילה....
איל הנווט | 26.04.22
24.
פציפיזם הוא הגורם מס 1 למלחמות
קודם, לך תלמד היסטוריה. כללית, לא בהכרח של מלחמה זו. העולם מוצף בגיבובי שטויות מופרכים, ואתה הבאת אחד חזק במיוחד. להזכירך, גם אחרי הפצצה הראשונה יפן לא נכנעה, והיה צריך עוד אחת. דוגמא קטנה: שוויץ מתחזקת צבא קבע חובה ב 2022 עם חיל תותחנים בן 500 שנה ומערך מטוסים מתקדם, ולא הייתה שותפה למלחמה כ 900 שנה. בטח בגלל פציפיזם...
ניר | 01.05.22
22.
עוד עובדה יפה מהמבצע הזה:
קולונל דוליטל השתמש בתורת המשחקים, על מנת לבחור את האופטימום הסטטיסטי - מתמטיקה טהורה של מזעור הסיכונים לתכנון אסטרטגיית ההתקפה. לדוגמא: מתי הסיכוי למזג אוויר מתאים, הסתברות למיקום היפאנים ביום ההתקפה ועוד... המבצע הוכתר בהצלחה, דוליטל קיבל את הפיקוד על טייסות ההפצצה בגזרה והשתמש באותם כלים (של תורת המשחקים) לתכנון אסטרטגיות ההתקפה עד לסוף המלחמה.
גולן הכלכלן | 24.04.22
17.
לגבי קרב מידווי, שכחת צד נוסף שהיה מעורב בקרב.. צד שאנשים
האמריקאים אמנם פיצחו את הצופן היפני וידעו שהיפנים מגיעים. הם גם הכינו מארב בדמות 3 נושאות מטוסים. אבל כאן השלומיאליות האמריקאית הכתה חזק - כאשר הטייסות שהאמריקאים שיגרו בהתחלה כלל לא הצליחו למצוא את נושאות המטוסים היפניות וחלק מהטייסים האמריקאים חשבו שהן בכלל במקום אחר מהמקום שבו הן היו ובסוף נגמר להם הדלק והם נאלצו לחזור.. ופה היה מעורב הצד הנוסף שאני מדבר עליו, בגלל שאחד מהטייסים האמריקאים ראה את השובל של צוללת יפנית שפיגרה אחרי הצי היפני והשובל נראה כמו חץ על פני הים שמצביע על נושאות המטוסים. הוא שידר את המיקום ברדיו ומיד הטייסת שלו, הטייסות הטריות שהמריאו מנושאות המטוסים בתגובה לשידור והטייסות שחזרו על אדי דלק, ירדו בבת אחת על ארבעת נושאות המטוסים היפניות מ-3 כיוונים, כאשר אילו האמריקאים היו מגיעים כולם מכיוון אחד וכל אש הנ"מ היפנית היתה מרוכזת בכיוון הזה, ספק רב אם היה לאמריקאים סיכוי. במילים אחרות, ברור שהיה מעורב כאן כוח עליון.
מתעלמים ממנו. | 23.04.22
15.
"קצת לא הוגן" זו התבטאות מאד עדינה. הטור הספציפי הזה כל כך
ההתקפה של דוליטל לא היתה "נקמה" היא היתה פעולה צבאית לכל דבר כחלק ממלחמה כוללת. אחת מהתוצאות הכי חשובות של הקרב הזה היתה משיכת הצי היפני הרחק מחופי יפן אל תוך האוקיינוס (על מנת למנוע התקפות אמריקאיות נוספות כמו זו של דוליטל) - ספציפית, תוכנית הקרב היפנית על מידווי שכמובן היתה רק פעולת הסחה כדי לפגוע בכלי שיט של הצי האמריקאי. כידוע הקרב על מידווי היה כישלון יפני גמור, ובמהלכו נמחק כמעט כליל צי נושאות המטוסים של יפן. מדובר בשרשרת מהלכים אסטרטגיים וטקטיים מבריקים אשר שינו את פני המלחמה מהקצה אל הקצה, וניצן מתאר זאת כ"פעולת נקמה על פרל הרבור", פשוט מביך.
מעוות היסטורית, הזוי | 02.05.22
7.
הפלישה היפנית למנצ'וריה (אזור בסין) התחילה ב-1933
וזו נחשבת תחילת מלחמת העולם השניה בעיני היסטוריונים רבים. היפנים החשיבו את הסינים כעם עבדים ונחותים, לא ממש יצורי אנוש. התכנון המקורי היה לכבוש את כל סין ולשעבד אותם, וכך היה, ללא שום קשר לדוליטל וחבריו.
עוד קצת היסטוריה | 23.04.22
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת