אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

טרור אווירי: האם הפצצת אזרחים יכולה להביא ניצחון?

71 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

69.
הפוך גוטה, הפוך...
הירושימה ונגאסקי היו שתי הפצצות משמעותיות, אבל הן רחוקות מלהיות היחידות שבעלות הברית שיגרו כנגד מרכזי האוכלוסין. באותה תקופה, כל כמה ימים בעלות הברית היו משגרות גלי תקיפה כנגד ערים ביפן ובאיים. מדובר בכמות גדולה בהרבה מגודל הפצצות הגרעיניות, ומדובר בפעילות כ"כ נפוצה שכוחות הברית פיתחו תורת לחימה שלמה כדי למקסם את הנזק - קודם פצצות רגילות כדי לגרום להרס ולפזר את חומר הבנייה הדליק לכל עבר, ואז אחרי כמה שעות - פצצות תבערה, ולבסוף, אחרי עוד כמה שעות - פצצות נגד אדם כדי להרוג את המחלצים...
מיצי מיאו | 12.06.22
63.
לא מדוייק. בכלל
הוא לא יכול. אוקראינה גדולה מדי והצבא שלה קטן מדי, וכן, לא התכונן בזמן. בקושי שנתיים. ואגב, תפקידו של הצבא אינו רק להגן בעורף, עיקר תפקידו של כל צבא הוא להגן על המדינה, נכון, אז יש יחידות שדואגות לעורף. (כאן לדוגמא יש את פיקוד העורף ויחידות ההגנה האוויריות.) אבל הצבא נלחם בחזית בשעת מלחמה, ואז הוא פחות יכול לדאוג לעורף, הוא צריך להיות חזק בחזית, ובכך להגן גם על העורף, אבל בשעת המלחמה העורף נזנח וחשוף למדי - הוא פחות חיוני.
 | 12.06.22
61.
אגדה אמריקאית יפה, אבל שקרית
1. עוד לפני הירושימה הקיסר ניסה ליצור קשר עם האמריקאים (מאחורי גבם של הגנרלים) לדיון על כניעה. 2. בימים הראשונים אחרי הירושימה ונגסאקי להפצצה לא היה אפקט שובר כלים, כי היא נתפסה בצמרת היפנית כעוד הפצצת טרור רחבת מימדים שכמוה סבלו עד אז הרבה.. 3. מהמסמכים האמריקאים שהתפרסמו בשנים האחרונות מתברר שהמטרה האמיתית של פצצות הגרעין הייתה ...מוסקבה. "לרמוז" לסטלין מי בעל הבית החדש של העולם.
אילנה | 18.06.22
59.
מטרת ההפצצות באוקראינה להפחיד אזרחים בבלרוסיה וברוסיה שידעו
שידעו שאם הם ינסו להפיל את לוקשנקו, הערים שלהם יופצצו כמו ערי אוקראינה. וברוסיה, כל אוכלוסיה שחושבת לנסות להתנתק ולהכריז עצמאות, תדע שזה יוביל לאכזריות דומה כלפהם. הטענה שזה כדי להפחיד את מדינות נטו לא הגיונית. מדינה בנטו יודעת שלהן זה לא יקרה אלא אם רוסיה תבחר במלחמה כוללת עם המערב, יש כמובן פחד כללי ממלחמה גרעינית כוללת, אבל החשש הזה לא מושפע מזוועות המלחמה באוקראינה.
 | 22.05.22
54.
דוגמאות:
הניצחון האמריקאי בקוסובו 1998 בעיראק 1991 ביפן 1945, הניצחון הרוסי בסוריה בימינו. הניצחונות הנאציים בפולין 1939 ובהולנד 1940. הכניעה של רומניה והונגריה ובולגריה לרוסים לקראת סוף מלחמת העולם השנייה 1945. הניצחון של פראנקו במלחמת האזרחים בספרד. מלחמת ששת הימים השליטה הישראלית בשמיים.
עלי עבדו | 18.06.22
44.
who wants to get the first bullet
Russia has threatened usage of nuclear power. NATO are standing on the sideline, sending armament, but not actively participating. Which of the small NATO countries on the border of Russia would like to be the first destroyed before the shooting stop? also, we live in an open world. Nationalism is almost dead. If the Ukraine is gone, moving to Poland, England or Germany, is acceptable as a way of life. The will of the people to standup in defense of their nation, is something that died at the end of WW2.Only the will to survive of those in power, is what hold the defense line in the public domain. have we heard any Ukrainian voice other than the that of its president pleading for help??
Marc Mansour | 21.05.22
31.
פשוט כי זה לא נקרא בפצצת טרור ....
נפצצה של תשתית אזרחית מבני ממשל\תחבורה\ייצור\חשמל\וכו' הם מטרות לגיטימיות ותמיד היוו זה לא מה שמדובר בכתבה, הפפצת טרור היא ממש זריקת פצצות טיפשות לשכונת מגורים תחת רצון של לייצר מוות של אזרחית אתה יכול לספר לעצמך שאנחנו עושים בדיוק את זה אבל מבחינה מספרית את טועה לחלוטין אם היינו מפציצים מחנות פליטים בית מגורים ללא התראה היית סופר מאות ואלפי הרוגים ברמה היומיית לרוב שיש טעות מצערת ובטעות מופצצת איזה שכונת מגורים (כמו בענבי זעם למשל) נהרגים יותר אזרחים מכל שאר המבצע והמבצע מגיע לסופו. צ"הל לא מבצע הפצצות טרור לא בעזה ולא בלבנון האם הוא תוקף באגרסביות גם בתוך שכונות מגורים (ששם ממקומות מפקדות האויב ) כן והוא ימשיך לעשות זאת
אחד | 21.05.22
28.
אחלה סקירה, אבל...
סקירה היסטורית מעולנ ואמירה ערכית חשובה. אבל למה שכחת את מערב בירות 82, אסטרטגיית הדאחייה בלבנון 2 ועזה? הרי גם חיל האויר של הצבא המוסרי בעולם לא בוחל לעתים בהפצצות שכמובן מכוונות ל"בנק מטרות איכות ממוקדות" אבל על הדרך גם מכוונת "להחזיר אותם לימי הביניים". האמירה האחרונה משדרת איום ישיר על תשתיות אזרחיות ולכן לא ממש שונה מהאמירות של פוטין. הרבה מכות קלות בכנף היו לאורך השנים וחבל שהתעלמת מהן בסקירה
RL | 21.05.22
25.
gbhhi ak zuh,
הכתבה מעניינת רהוטה ומושכת אותנו לקרא עד סופה. אולם בין זה לבין האמת רחוקה הדרך הכתב הבליט בכתבה את מה שמשרת את דעתו ונתן אמת נקודתית. (הכול עניין של זווית). אולם היום ידוע כי ניצחון מושג רק בחוזק ובחוסן העורף. את זה הפנימו בשימוש כיפת ברזל ודומיה ולא בדמגוגיה.
איתן | 21.05.22
24.
חבל על הביטים בכתבה - ברור שמשפיע במידה רבה. אבל ..
משפיע מאוד לו רק בשל פגיעה אנושה, ישירה ועקיפה, בתשתיות. השאלה אינה האם משפיע (גם עריפת הראשים של אל קאידה הפחידה והשפיעה). אלא אנושיות בסיסית והשתייכות למשפחת העמים. גם אצלנו, בצדק או שלא בצדק, טענות הפלשתינאים פוגעות בנו עד כדי החלטות של ארה"ב כלפינו. אגב, מה שלום הכלכלה של רוסיה ?
ישראל NO 1 | 21.05.22
21.
זעם, נקמה ורצון לפגוע ללא אבחנה הם לגיטימיים:
להתייחס רק להיבט הצבאי מפספס את ההיבט הפסיכודינמי של מאבק אנושי והשפעתו גם על זה שתוקף, שגם לו המוראל והלכידות חשובים. נקמה, השמדה, פגיעה קשה משרתת את הלכידות והמוראל, כמו גם את הצורך בחיזוק תחושת השליטה בצד שמבצע את התקפת הטרור.
ימאמוטו | 21.05.22
14.
ממש לא נכון.
הפלג המיליטנטי שקל להמשיך להלחם גם אחרי השנייה. אם לא היו זורקים את פצצות האטום, בעלות הברית היו חייבות לפלוש ליפן, וזה היה נגמר במאות אלפי הרוגים, לשני הצדדים. למי שרוצה להבין במה מדובר שיבדוק מה קרה בפלישת האמריקאים לאוקינאווה, שלא הייתה אי ראשי ביפן עצמה. האירועים שם היו בין אלה שדחפו לשימוש בפצצות האטום.
ישראלי | 21.05.22
13.
יכול להיות שזה נכון, אבל היה לוקח זמן רב
היפנים היו כבר די גמורים ב-1945. המשאבים שלהם היו מדוללים, החברה הגדולה שלהם נכנעה, מפעלים רבים הופצצו, חיל הים שלהם היה כמעט מחוסל, חיל האוויר כבר לא נתן מענה לאמריקאים. עניין של זמן בלבד עד שהיו נכנעים, אבל זה היה לוקח זמן רב. מה שהיה קורה בזמן הזה הוא שהסובייטים היו מתקדמים יותר ויותר עמוק לתוך סין תוך כיבוש שטחי היפנים. זאת בעיה אסטרטגית שאם אתה אמריקאי תרצה להמנע ממנה.
י.ג | 21.05.22
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת