אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האתגר הלוהט של דומינו'ס: תנסה למכור פיצה לאיטלקים צילום: בלומברג

האתגר הלוהט של דומינו'ס: תנסה למכור פיצה לאיטלקים

אחרי 12 אלף סניפים ביותר מ־80 מדינות ברחבי העולם הגיעה הרשת האמריקאית גם למילאנו. נשיא דומינו'ס הבינלאומית: "אף מותג פיצה משמעותי לא הצליח כאן". כל הרכיבים יהיו מקומיים

06.10.2015, 20:04 | שירות כלכליסט
במהלך אמיץ פתחה דומינו'ס סניף ראשון במולדת הפיצה. הרשת האמריקאית, שמפעילה 12,100 סניפים בכ־80 מדינות, נמנעה עד כה מהמהלך, אולם אתמול (ב') פתחה במילאנו את הסניף הראשון במסגרת הסכם זכיינות עם ePizza המקומית. כדי להקל את ההסתגלות כל הרכיבים בפיצות יהיו מקומיים.

קראו עוד בכלכליסט

"דומינו'ס פיצה היא מותג אמריקאי עם שורשים איטלקיים ואנחנו שמחים להציג אותו לעם האיטלקי, עם טוויסט", מסר בהודעה רשמית אלסנדרו לאזרוני (36), היזם שרכש את הזיכיון. "אנחנו נשתמש במתכון שלנו ובחיטה ורכיבים מקומיים שנרכוש מיצרנים איטלקיים. יצרנו בעצמנו את המתכון שמבוסס על מתכון הפיצה המקורי עם רכיבים כמו רוטב עגבניות מ־100% עגבניות, מוצרלה בופאלו, פרושוטו די פרמה וגבינת גורגונזולה", הדגיש. בכוונת לאזרוני לפתוח עוד שלושה סניפים במילאנו עד סוף השנה.

לפי סקרים מקומיים, האיטלקים צורכים פיצה שבע פעמים בשבוע בממוצע עם עדיפות למרגריטה. בדומינו'ס האיטלקית יציעו פיצה מרגריטה מסורתית וכן פיצות בנוסח נאפולי וסיציליה. הקינוחים שתציע הרשת יהיו איטלקיים ובהם טירמיסו. בכוונת הרשת האמריקאית להשיק באיטליה גם מערכת הזמנות מקוונת שטרם זכתה שם להצלחה.

"אף מותג פיצה אמריקאי משמעותי לא הצליח לחדור בהצלחה לשוק הזה", ציין ריצ'רד אליסון, נשיא דומינו'ס הבינלאומית. "אנחנו נכנסים לזירה שאף מותג פיצה מרכזי לא דרך בה".

המכירות העולמיות של דומינו'ס עמדו ב־2014 על 8.9 מיליארד דולר, מחציתן בארה"ב. ברבעון השלישי של 2015 הגיעו מכירות הרשת ל־2.1 מיליארד דולר. 97% מהסניפים מופעלים בזכיינות.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות



3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
אתה טועה! הפיצה האיטלקית המקורית היא באותה צורה
והם לא יצליחו בחיייייםםםם באיטליה, הם צריכים להיות זולים מאוד, ובכל זאת להשתמש בחומרי גלם ברמה גבוהה פיצה במסעדה ועם שירות עולה אוליייי 10 יורו והאיטלקים אוכלים למה שאנחנו קוראים פיצה משפחתית- כארוחה ליחיד בקיצור אולי יצליחו בתור מסעדת תיירים...
פיצה פסטה  |  06.10.15
2.
דומינוס בארץ מזעזע
בצק יבש ואין כמעט גבינה. רוטב עגבניות מר. הסיבה היחידה שהם שורדים היא שיווק אגרסיבי וכי במילואים / פריפריה זה הדבר היחיד שאתה מכיר. ואגב, בניגוד ואולי למרות, דווקא פיצה האט סבבה. מלא שמן- אבל שירות איכותי ומלא גבינה- אם כבר למות מהתקף לב אז לפחות עם חיוך על הפנים.
חחח  |  06.10.15