אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ישראלים, לובים ויפנים עושים עסקים ברמאללה צילום: שאול גולן

ישראלים, לובים ויפנים עושים עסקים ברמאללה

ועידת ההשקעות הפלסטינית תיפתח ביום רביעי בהשתתפות 1,500 אנשי עסקים. על הפרק: השקעות אפשריות בתיירות, חקלאות, נדל"ן והייטק בגדה

18.05.2008, 10:56 | דני רובינשטיין

ביום רביעי בערב תיפתח בבית לחם "ועידת ההשקעות הפלסטינית", האירוע הכלכלי הגדול ביותר שהתקיים אי פעם בשטחי הרשות הפלסטינית. בוועידה צפויים לקחת חלק כ-1,500 אנשי עסקים ובכירים מקהילת העסקים הערבית והבינלאומית שידונו, בימים חמישי ושישי, באפשרויות השונות של השקעות בשטחים. יזם וארגן את הכינוס ראש הממשלה הפלסטינית סלאם פיאד, שביקש לערוך אותו כבר לפני שנתיים, אולם ניצחון החמאס בבחירות וההידרדרות הביטחונית בעזה הביאו לדחייתו.

כמחצית המשתתפים מייצגים את הסקטור העסקי הפרטי, והמחצית השנייה את הסקטור הציבורי.

משתתפי הוועידה ידונו בעיקר בשמונה ענפים של השקעות אפשריות בגדה ובעזה: תיירות, תעשיית האבן, חקלאות, השקעות בתשתיות, נדל"ן, בניין, הייטק ושירותי כספים. דיונים מעשיים יתקיימו בפרויקטים שמארגנים המתווך טוני בלייר ואנשיו שישתתפו בוועידה, וביניהם הפארקים התעשייתיים הגדולים האמורים לקום בתרקומיה (מערב הר חברון), בג'למה (צפון ג'נין) וביריחו.

מצניעים את הישראלים

בכינוס ישתתפו גם אנשי כלכלה ישראלים. אולם ההשתתפות הישראלית מוצנעת כדי שלא לעורר התנגדות מצד אנשי עסקים מסעודיה, ממצרים, מארצות המפרץ ומירדן שהבטיחו את בואם, וכדי לא לחזור על השגיאות שנעשו בעבר שהעלו חששות והאשמות של ערבים כאילו הכלכלה הישראלית מנסה להשתלט על העולם הערבי.

בכינוס תשתתף גם נציגות של בכירי הממשל מוושינגטון שמינה הנשיא בוש, וכן משלחות מהאיחוד האירופי, מיפן, מטורקיה וממדינות ומוסדות אחרים - אולם הדגש בוועידה הוא על השתתפותם של אנשי עסקים מהעולם הערבי ומהפזורה הפלסטינית.

בהנהגה הפלסטינית ברמאללה כבר מודעים להצטברות האדירה של כסף בארצות הנפט במפרץ כתוצאה מהעלייה במחירים, וזוהי הזדמנות עבורם לנסות ולהפנות השקעות לגדה ולעזה.

"אנחנו מתכוונים להצעיד את הכלכלה הפלסטינית לעידן הגלובליזציה", נאמר בפרסומים לקראת הוועידה המתקיימת בחסותם של סיסקו ואינטל, ובחסות בנקים ערביים, חברת התעופה המלכותית הירדנית, תחנת הטלוויזיה הסעודית אל־ערבייה, חברות ביטוח וחברת התקשורת הפלסטינית פלטל.

 

אחד מבכירי הכלכלה הפלסטינית אמר אתמול שלא חסרים רעיונות והצעות להשקעות בגדה ובעזה. הבעיה היתה ונשארה הגשמתם של הרעיונות הללו על רקע המציאות המדינית והביטחונית הרעועה בשטחים.

תגיות