אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנהל רשות המים: ירדנו מתחת לקו האדום בשלושת המקורות האסטרטגיים צילום: מאיר אזולאי

מנהל רשות המים: ירדנו מתחת לקו האדום בשלושת המקורות האסטרטגיים

המדובר בכנרת ובאקוויפר החוף וההר. אורי שני: "הגדרנו מושג חדש, קו שחור, שאם נעבור אותו ייגרם נזק בלתי הפיך לאקוויפר". מחיר המים לגינון פרטי וציבורי יוכפל החל מהשבוע ל-7.4 שקלים למ"ק

08.07.2008, 11:07 | גלית שפיר

"ירדנו מתחת לקו האדום בשלושת מקורות המים האסטרטגיים של ישראל - הכנרת, אקוויפר החוף ואקוויפר ההר" - כך אמר הבוקר מנהל רשות המים, אורי שני, במסיבת עיתונאים.

המצב הנוכחי מוגדר כמשבר המים החמור ביותר ב-80 השנים האחרונות. לדברי שני, "הגדרנו מושג חדש, קו שחור, שאם נעבור אותו ייגרם נזק בלתי הפיך לאקוויפר".

לפי התחזיות, המצב בשנה הבאה יהיה גרוע יותר. לפיכך הוחלט כי המדינה תשקיע בחמש השנים הבאות 12 מיליארד שקל במשק המים. חלק ניכר מהסכום יושקע בהתפלה ובהשבה של מי קולחין.

על פי התוכנית, עד 2013 יותפלו 600 מיליון מ"ק מים בשנה, ועד 2020 - 750 מיליון מ"ק בשנה. כמו כן מתוכננים קידוחי חירום, שיאפשרו לשאוב מים ב-2012.   

בד בבד פורסם היום כי מחיר המים לגינון פרטי וציבורי יעלה החל מהשבוע, מ-3.09 שקלים למ"ק ל-7.4 שקלים למ"ק.

זאת ועוד, מכסות המים השפירים לחקלאות, שקוצצו ב-2008 והסתכמו ב-450 מיליון מ"ק, יופחתו בשנה הבאה ל-300 מיליון מ"ק. "המשמעות תהיה ייבוש אמיתי של שטחי חקלאות", אמר שני. כמו כן יוחמרו הקנסות למפירי ההוראות.

חבר הכנסת אופיר פינס-פז הודיע, כי ידרוש מראש הממשלה להקים ועדת חקירה ממלכתית לטיפול במשבר המים. "משבר המים הנוכחי הוא כישלון קולוסאלי ומחדל רבתי של הממשלה. הכתובת הייתה על הקיר, אך שומרי הסף של משק המים הישראלי נרדמו בשמירה, והממשלה מעלה בתפקידה. המלצותיה של ועדת החקירה הפרלמנטרית בנושא משנת 2001 לא יושמו, ואפילו עכשיו אין תשובות למשבר. ועדת חקירה תקבע מי אחראי למחדל ותמליץ מסקנות אופרטיביות להמשך".

משה פרלמוטר, רכז חופים וים בחברה להגנת הטבע אמר: "אנו מברכים את רשות המים על תוכנית החירום שהציגה היום, אולם מקווים כי הפעם, בניגוד לחורף 2001-2002, התוכניות לא יתאיידו לאוויר עם בוא הגשם הראשון, אלא יצאו אל הפועל והצעותיה של רשות המים אכן ימומשו, ללא עיכובים ומבלי שמשרד האוצר ינסה לעצור אותן. לצערנו, אם לפני שבע שנים היו נוקטים בפעולות נחושות יותר בנושא משבר המים, אולי לא היינו מגיעים למצב הקשה בו אנו נמצאים היום, הגורם גם לפגיעה קריטית בערכי הטבע בישראל".

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
היכן אנחנו נמצאים מתחת לקו האדום באקוויפר ההר?
אכן,בכנרת ירד המפלס מתחת למינוס 213,אך הקו האדום כבר נקבע (בתקנה!) על מינוס 214.87,כאשר משאבות המוביל יכולות לשאוב גם מתחת למינוס 215.5. כמובן,זהו מצב לא סימפטי,מאידך - כבר היינו שם לא פעם ולא פעמיים. שאלתי -- היכן ירדנו מתחת לקו האדום באקוויפר ההר?? הקידוח המאפיין את מצבו של אקוויפר זה,הוא,"מנשה ת1" הנמצא בין בנימינה לברקאי. בקידוח זה היה המפלס ביום 1.7.08 פלוס 10.57 מ',דהיינו 157 ס"מ מעל לקו האדום! אז כדאי לדייק באינפורמציה,להתמקד בעיקר בהסברה,ולהפסיק לייקר את המים -- צעד שכמעט אף פעם לא מסייע,וכאשר המצב משתפר -- שוכחים להחזיר את התעריף לקדמותו.....
יורם תמרי  |  13.07.08
4.
אנטרופיה של אירגון
כמו כן אירגון כך גם רשות המים מכילה על עצמה את כל סממנים המאפיינים ארגון בדעיכה. 1. חוסר במידע, רשות המים לא יודעת בצורה ברורה כמה מים ומי הלקוח האחרון שמקבל את המים. 2. הכחשה, כאשר מובאים חלק מן הממצאים לרשות מיד מכחישה הרשות וטענת טענות שזה לא מחוייב במציאות ועוד, מוכיחים לרשות מהיא המציאות . 3. הפעולה השגויה העלאת מחיר המים לרמות שאין להם שום קשר בין משבר המים למחיר שצריך להיות דיפרנציאלי אשר ישמר את המבנה החברתי כלכלי בישראל. 4. קריסה אדוני ראש הרשות בידך תוכנית שתצעיד את רשות המים ומשק המים אני מפציר בך להשתמש בה
גברי , מושב  |  09.07.08