אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בייניש נפגשה עם האוצר: דרשה תוספות שכר לשופטים צילום: עטא עוויסאת

בייניש נפגשה עם האוצר: דרשה תוספות שכר לשופטים

מבקשת להגדיר תקן חדש - "שופט בכיר", שנועד לתמרץ את עבודת השופטים. באוצר הביעו פליאה: "זה יעלה מיליוני שקלים בשנה, בעוד מצב המשק לא מזהיר"

09.07.2008, 06:48 | אביעד גליקמן

נשיאת בית משפט העליון, דורית בייניש, נפגשה אתמול (ג') עם אלי כהן, הממונה על השכר באוצר, ועם רם בלינקוב, ראש אגף תקציבים באוצר. בייניש ביקשה העלאת שכר לשופטים מצטיינים שיוגדרו "שופטים בכירים".

שופט בכיר הוא רעיון אותו מגבשים בייניש ומנהל בתי המשפט, משה גל. מטרתם היא לתת תמריץ לעבודת השופטים. כפי הנראה יהיו אלה שופטים מצטיינים שאותם תקבע בייניש, וכן סגני נשיאי בתי משפט בדימוס. שכרם של השופטים הבכירים צפוי להיות זהה לשכר סגני נשיא.

שכרו הממוצע של שופט בית משפט השלום הוא 39 אלף שקל, ושכר ממוצע של שופט העליון הנו 61 אלף שקל בחודש. לשם ההשוואה, שכר הבכירים במגזר הציבורי, כולל חברות ממשלתיות, מדרגת סמנכ"ל ומעלה נע בין 25 אלף שקל לחודש ל-45 אלף שקל לחודש.

במשרד האוצר מעריכים כי אם אכן יוכנס המושג של שופט בכיר למערכת המשפט, מחצית מהשופטים יהיו סגני נשיא או שופטים בכירים, ומעריכים כי יעלה לקופת המדינה מיליוני שקלים בשנה. ל"כלכליסט" נודע, כי ראשי האוצר הביעו התנגדות לבקשתה של בייניש, בטענה כי עובדים רבים במשק אינם מקודמים מחוסר תקציב, ואילו השופטים מקבלים את השכר הגבוה ביותר במגזר הציבורי.

בכיר באוצר: "למה לבוא בצורה מתוחכמת בניסיון להעלות את השכר, בייחוד כשהמשק לא נמצא במצב מזהיר?". גם במערכת בתי המשפט הביעו פליאה על צעדיה של בייניש. "בקשתה עלולה ליצור אנטגוניזם כלפי שופטים, כאשר משרדי הממשלה השונים נדרשים לקצץ מתקציבם והאיש מהרחוב מרוויח סכומים צנועים", אמר בכיר במערכת בתי המשפט.

דוברת הנהלת בתי המשפט, איילת פילו, מסרה בתגובה: "הפגישה התקיימה בהמשך לפגישות קודמות בין נציגות השופטים, הנהלת בתי המשפט והאוצר, מדובר בשינויים מבניים ולא בהעלאת שכר. גורמים בהנהלת בתי המשפט לא ידעו כלל על הפגישה, ואנו דוחים את האמור כאילו נשמעה ביקורת נגד הנשיאה".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
במשכורות של עשרות אלפי ש"ח השופטים לא מבינים את המשמעות הדרקונית של מזונות עתק על שכיר מן השורה
איך שופט שמרוויח עשרות אלפי שקליים בכלל יכול להבין אדם שמרוויח 5,000-8,000 ₪ ומתוך זה נאלץ לשם כמעט את כל משכורות כמזונות - אין פלא שבמשכורות של עשרות אלפי שקלים שופטי ביהמ"ש אינם תופסים את המשמעות של הטלת תשלומי מזונות דרקונים, שלעיתים אף גבוהים ממשכורתם של האבות. אם לא די בכך שלא מותירים קיום בכבוד לאב גרוש, הרי שבמקרים רבים למעשה השופטים בפסיקתם למעשה אף מונעים מהאב לשכן את ילדיו בביתו וגוזרים על הילדים כשהם שוהים אצל האב תנאי עוני, ולעיתים פשוט גורמים עקב כך לילדים לבושה ולחוסר רצון להיות בקשר עם האב. אני בספק עם שופטים שכל הורותם תמציתה היא בהיותם מפרנסים טובים יכולים בכלל להבין את מלוא המשמעות של הורות אמיתית. אני משוכנע ששופטם אלה מעולם לא טיפלו בילדיהם בעצמם ואני אופתע אם הם בכלל חיתלו פעם את ילדיהם... האם יתכן שבמשכורת של עשרות אלפי ש"ח השופטים יבינו את המשמעות של הטלת מזונות דרקונים על שכיר מן השורה - אוי לנו שאלו שופטינו, אוי לנו ששופטינו כה מנותקים מהעם! ...כי ילדים לא מתגרשים מאבא ולכל ילד הזכות לשני הורים פעילים ומעורבים בחייו!!!
יאיר תיבון , גדרה  |  20.01.09