אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המדינות המתפתחות לא תומכות במטרות שינוי האקלים  של ה-G8 צילום: בלומברג

המדינות המתפתחות לא תומכות במטרות שינוי האקלים של ה-G8

אחרי פגישה משותפת של המדינות המתפתחות והמפותחות הגדולות, שהתקיימה במסגרת פסגת ה-G8, פורסמה הודעה שלא כוללת את המטרות המפורשות עליהן הודיעו מדינות ה-G8 אתמול

09.07.2008, 11:28 | סוכנויות הידיעות
בפגישה משותפת של המדינות המתפתחות והמפותחות הגדולות היום (ד') הסכימו הצדדים ששינוי האקלים הוא "אחד מהאתגרים הגלובלים הגדולים ביותר של זמננו", והתחייבו לתמוך במאמצי האו"ם להגיע לאמנה חדשה בנושא עד 2009.

הכלכלות הגדולות אמרו שהן תומכות במטרות ארוכות טווח לצמצום פליטת גזי חממה, אך לא אימצו מטרות מפורשות.

הפגישה התקיימה יום אחרי שמדינות ה-G8 קבעו מטרה של צמצום פליטות גזי החממה במחצית עד 2050 בפסגה השנתית שלהן ביפן. המדינות המתפתחות שהוזמנו לפסגה לא היו מוכנות ללכת כל כך רחוק, ולא תמכו ביעד שקבעו מדינות ה-G8.

הקבוצה המורחבת, שכוללת את סין והודו, פרסמה הודעה בה נאמר: "אנחנו תומכים בחזון משותף לפעולה ארוכת טווח, שכוללת מטרה ארוכת טווח לצמצום פליטות גזי החממה, שתבטיח צמיחה, שגשוג והיבטים נוספים של פיתוח בר קיימא".

פעילי איכות הסביבה אמרו שהצהרת הקבוצה המורחבת היא חסרת משמעות ללא יעדים קונקרטים. אנטוניו היל מקבוצת אוקספם אמר: "כל היוזמה הזאת היא מרדף שווא, והיא לא מביאה שום דבר בונה לדיוני האו"ם".

מדינות מתפתחות כמו סין והודו מתחו ביקורת על הצהרת העמדה של ה-G8, וטענו כי היא אינה מפרטת בבירור מה ההתחייבויות שלוקחות על עצמן המדינות העשירות. התנגדות זאת באה לידי ביטוי בהודעה נטולת היעדים שפורסמה היום.

מזכ"ל האו"ם באן קי מון אמר שחיוני לקבוע מטרה ארוכת טווח לקיצוץ גזי חממה. לדבריו, העולם לא יכול להרשות לעצמו לחכות עד 2009, אז ינסו המדינות להסכים על אמנה חדשה שתחליף את פרוטוקול קיוטו, שתוקפו פג ב-2012.

ארה"ב מעולם לא אישררה את אמנת קיוטו, וממשל בוש טען שהיא מעמיסה יותר מדי מהנטל על ארה"ב ומדינות מפותחות אחרות, ומקלה מדי על ענקיות מתפתחות כמו הודו וסין.

תגיות