אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הודו השיקה תוכנית פעולה נגד שינוי האקלים צילום: בלומברג

הודו השיקה תוכנית פעולה נגד שינוי האקלים

התוכנית מבוססת על מעבר לשימוש באנרגיה מתחדשת, בעיקר סולרית, ולא על צמצום פליטות גזי חממה. הודו היא המדינה הרביעית בעולם בפליטות גזי חממה

09.07.2008, 17:47 | גלית שפיר
הודו פרסמה השבוע תוכנית פעולה נגד שינוי האקלים, שמתמקדת במעבר לאנרגיות מתחדשות ולא ביעדי צמצום של פליטות גזי חממה. על כך דיווח באתר האינטרנט enn (רשת החדשות הסביבתית).

ראש ממשלת הודו מנמוהן סינג פרסם את התוכנית לקראת השתתפותו בפסגה השנתית של מדינות ה-G8, שנסגרה היום (ד') בצפון יפן. סוגיית שינוי האקלים היתה במרכז סדר היום בפסגה, והמדינות החברות ב-G8 פרסמו אתמול החלטה לצמצם את פליטות גזי החממה ב-50% עד 2050.

התוכנית ההודית, לפי enn, כוללת שמונה משימות שיקדמו את מטרות הפיתוח של הודו, בהן: אנרגיה סולרית, שיפור יעילות ניצול אנרגיה, סביבות מגורים בנות קיימא, שימור מים, שימור המערכת האקולוגית של אזור ההימליה, פיתוח הודו "ירוקה", חקלאות בת קיימא והקמת פלטפורמת ידע אסטרטגית העוסקת בשינוי האקלים.

המעבר לאנרגיה סולרית הוא המרכיב העיקרי בתוכנית, במדינה שבה יש בין 250 ל-300 ימים שמשיים בשנה.

"אנחנו חייבים להיות חלוצים במעבר הדרגתי מפעילות כלכלית שמבוססת על דלקים מאובנים (נפט, פחם וגז טבעי) לכזו שמבוססת על דלקים מתחדשים, ומתלות במקורות לא מתחדשים ומתרוקנים של אנרגיה לשימוש במקורות מתחדשים של אנרגיה", אמר סינג.

הודו היא המדינה הרביעית בעולם בפליטות גזי חממה, אך היא מדורגת נמוך יותר במדד של פליטות גזי חממה לנפט. בהודו כל אדם מייצר בממוצע 1.2 טונה גזי חממה בשנה. לעומת זאת, בארצות הברית כל אדם מייצר 20 טון בשנה ובאירופה עומד הנתון על 9.4 טון בשנה. 

תגיות