אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דידי לחמן-מסר: הדירקטורים - תיאטרון המריונטות של בעלי השליטה צילום: יעל צור

דידי לחמן-מסר: הדירקטורים - תיאטרון המריונטות של בעלי השליטה

המשנה לשעבר ליועץ המשפטי לממשלה: "בעלי השליטה צריכים לזכור כי מול סמכות יש אחריות". לדבריה, דירקטור צריך להפעיל שיקול דעת עתמאי

14.07.2008, 17:15 | הדר קנה

"הדירקטוריון הופך להיות במקרים מסוימים לתיאטרון המריונטות של בעל השליטה ולכן מתחייב לבצע תיקונים בחוק החברות שלכאורה נראים קוסמטיים", כך אמרה היום (ב') עו"ד דידי לחמן-מסר, המשנה לשעבר ליועץ המשפטי לממשלה, בכנס הדירקטורים השנתי של המרכז הישראלי לניהול.

לחמן-מסר דיברה על הסמכות והאחריות של בעל השליטה בחברה ומסרה כי ערב פרישתה מהשירות הציבורי סיימה לחוקק תיקון בחוק החברות החדש. לחמן-מסר הסבירה את החשיבות בקבלת האחריות של הדירקטוריון על החלטות החברה. "אם בעל שליטה בחר שלא לשבת בדירקטוריון, הוא לא רשאי להתערב בהחלטות. ואם בעל המניות מתערב בהחלטות יש לראות אותו כדירקטור צללים. בעלי השליטה צריכים לזכור כי מול סמכות יש אחריות". לדבריה, משרת הדירקטור היא נחשקת ולכן הנושא בתפקיד צריך להפעיל שיקול דעת עצמאי.

פרופ' יחזקאל דרור, חבר בועדת וינוגרד, דיבר אף הוא בכנס: "אם לראשי ממשלה קודמים היה ראש אסטרטגי כמו של אולמרט במלחמת לבנון השנייה, לא היינו יושבים פה היום". דרור, אשר התבקש להשוות בין ניהול ממשלה לניהול דירקטוריון של חברה, אמר כי לדירקטוריון צריכה להיות אסטרטגיה, ענייניות, יכולת חדשנות וידע רב ובהקשר זה השליך על ממשלת ישראל: "העסקנות במערכת הפוליטית גברה על הענייניות".

ד"ר נפתלי פריד מארנסט אנד יאנג הסביר לדירקטורים את היתרונות שבמעבר ל-IFRS וקרא להם לא לחשוש להיעזר במומחים אם אינם מבינים את עקרונות התקינה החשבונאית החדשה. לדעתו, על הדירקטורים להשתדל להתעמק בעקרונות ה-IFRS כי קיים חשש גדול יותר בשיטה זו לעריכת מניפולציות ומעילות להבדיל מהחשבונאות הישנה שהייתה יותר מדויקת, אך פחות רלוונטית.

תגיות