אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפרלמנט הצרפתי ביטל את שבוע העבודה בן 35 השעות צילום: בלומברג

הפרלמנט הצרפתי ביטל את שבוע העבודה בן 35 השעות

החוק החדש קובע גם הוא שבוע עבודה בן 35 שעות, אך מאפשר למעסיקים לקיים דיונים ישירים עם העובדים לגבי אורך שבוע העבודה. הסנאטורים אימצו כמה רפורמות מרכזיות נוספות שמשנות את חוקי השביתות ומקשיחות את הקריטריונים לקבלת דמי אבטלה

24.07.2008, 10:02 | סוכנויות הידיעות

הפרלמנט הצרפתי אישר רפורמה כלכלית גדולה, שמבטלת באופן מעשי את חוק שבוע העבודה בן 35 השעות. החוק זכה לתמיכת הרוב ממפלגות הימין שבקואליציה, ואילו האופוזיציה הסוציאליסטית התנגדה.

הסנאטורים אימצו כמה רפורמות מרכזיות נוספות שמשנות את חוקי השביתות, מקשיחות את הקריטריונים לקבלת דמי אבטלה וכדומה. לטענת נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, הרפורמה תסייע להוריד את עלות המחיה באמצעות הגברת התחרות.

הסוציאליסטים ואיגודי העובדים בצרפת התנגדו נמרצות לחקיקה, שמאפשרת לחברות לבטל את שבוע העבודה בן 35 השעות, שהוכנס לחוק על ידי ממשלה סוציאליסטית לפני עשר שנים, ולטענת השמרנים פוגע בתחרותיות של צרפת.

החוק החדש קובע גם הוא שבוע עבודה בן 35 שעות, אך מאפשר למעסיקים לקיים דיונים ישירים עם העובדים לגבי אורך שבוע העבודה. שבוע העבודה הקצר נועד לצמצם את האבטלה, ולפי מכון הסטטיסטיקה הצרפתי INSEE הוא תרם ליצירת 350 אלף משרות בין השנים 1998 ל-2002. עם זאת, עלותו של החוק התסכמה במיליארדי יורו כסיוע ממשלתי לחברות.

סקרי דעת קהל מראים שהצרפתים עדיין רואים בשבוע העבודה בן 35 השעות צעד מתקדם, ואינם מוכנים לוותר עליו.

החוק החדש מחייב מחפשי עבודה לקבל את העבודה השלישית "הסבירה" שמוצעת להם, ואם לא , יישללו מהם דמי האבטלה. צעד שנוי במחלוקת נוסף שאושר, מחייב בתי ספר להשגיח על הילדים בתחום בית הספר כאשר המורים שובתים. בנוסף, מחייב החוק את העובדים לקיים "משא ומתן ראשוני" עם המעסיקים לפני פתיחה בשביתה. מבקרים טוענים שהחוק פוגע בזכות העובדים לשבות.

שרת האוצר הצרפתית, כריסטין לגרד אמרה שהחוק החדש, שמכונה "חוק המודרניזציה של הכלכלה", יסייע להגדיל את כוח הקנייה של הצרפתים בכ-1,000 יורו למשפחה לשנה החל מ-2009, וכן יסייע להוריד את האינפלציה. הממשלה מקווה שהרפורמה תסייע ליצור 50 אלף מקומות עבודה עד סוף השנה הבאה, ותגדיל את הצמיחה הכלכלית ב-0.3% בכל שנה.

תגיות