אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אושר לקריאה ראשונה: מוסדות פיננסיים ידווחו על כספים ללא דורש צילום: ג'רמי פלדמן

אושר לקריאה ראשונה: מוסדות פיננסיים ידווחו על כספים ללא דורש

האפוטרופוס הכללי של ישראל: בישראל ישנם כ-20 אלף חשבונות המוגדרים כ"חשבונות ללא דורש", אשר הסכום הכולל שבהם נאמד בכ-480 מיליון שקלים

29.07.2008, 17:01 | שאול אמסטרדמסקי
ועדת הכלכלה אישרה היום (ג') לקריאה ראשונה את עקרונות הצעת החוק של ח"כ משה כחלון, שתטיל חובת דיווח של מוסדות פיננסים על כספים ללא דורש וכן תחייבם להקים הקמת מאגר מידע זמין שיסייע לבעלי החשבונות או לחילופין ליורשיהם. היועצת המשפטית לוועדת הכלכלה, עו"ד אתי בנדלר, תפעל לנסח את הצעת החוק על פי העקרונות שאושרו.

האפוטרופוס הכללי של ישראל, שלמה שחר, אמר בדיון בוועדה, כי בישראל ישנם כ-20 אלף חשבונות המוגדרים כ"חשבונות ללא דורש", אשר הסכום הכולל שבהם נאמד בכ-480 מיליון שקלים. לדברי שחר, בשנתיים האחרונות הצטברו כ-8,000 חשבונות שכאלה. עוד טוען שחר, כי הרשימה אינה כוללת חשבונות שסכומי הכסף שבהם נמוכים מ-2,500 שקלים.

על פי מסמך של מרכז המידע של הכנסת, שווי כלל הנכסים העזובים בישראל - לרבות חשבונות בנק רדומים, תכניות חיסכון, כספי פיצויים, ניירות ערך, קרנות פנסיה, קופות גמל ופוליסות ביטוח - נאמד בין מאות מיליוני שקלים למיליארדי שקלים.

לדברי ח"כ כחלון, "למרות ההנחיה של משרד האוצר על טיפול בכספים ללא דורש באפיקי החיסכון השונים, המוסדות הפיננסיים אינם עושים את המאמצים הדרושים על-מנת לאתר את בעלי החשבונות הרדומים או יורשיהם ולדווח להם על הימצאותם של החשבונות".

כחלון הוסיף, כי "כתוצאה מכך, היקף הכספים הנשכח בידי בעליהם או שבעליהם לא מודעים על קיומם עצום. על-פי דברי האפוטרופוס, אין לבנקים גישה למאגר המידע של משרד הפנים והאפוטרופוס מצליח לאתר רק כ-30% מכלל הכספים שמוגדרים ללא דורש, לכן צריך להתערב בחקיקה כדי לסתום את הפרצות".

תגיות