אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלפרד אקירוב מודה: "קניית מניות הבנקים טובה מהשקעה בנדל'ן" צילום: אוראל כהן

אלפרד אקירוב מודה: "קניית מניות הבנקים טובה מהשקעה בנדל'ן"

אלרוב מחזיקה בתיק ההשקעות שלה מניות בנק לאומי בשווי של 774 מיליון שקל ומניות בנק הפועלים בשווי של 108 מיליון שקל. "המשבר הוא לא שריפה שאפשר לכבות ביום אחד"

25.08.2008, 07:04 | סיון איזסקו

אלפרד אקירוב, בעל השליטה בחברת האחזקות אלרוב ישראל, יכול להתרווח בכיסאו ולחייך. אתמול פרסמה החברה (ר' תיבה) שבשליטתו את תוצאותיה הכספיות לרבעון השני של השנה, מהם עולה כי הרווח הנקי צמח ב-50% והסתכם בכ-85.6 מיליון שקל לעומת כ-57 מיליון שקל ברבעון המקביל.

בתקופה שבה המילה נדל"ן נחשבת בשוק ההון למילה גסה (ולראיה, מניית החברה איבדה מתחילת השנה 45% מערכה) תוצאות אלה אינן טריוויאליות עבור חברה שעיקר השקעותיה הנו בנדל"ן בארץ וברחבי העולם.

הדו"חות אתמול: אלרוב ישראל: הרווח הנקי צמח ב-50% הרווח הגיע לרמה של 85.6 מיליון שקל; החברה מחזיקה תיק ני"ע בשווי של 901 מיליון שקל – מתוכו 774 מיליון שקל מניות בנק לאומי ו-108 מיליון שקל מניות בנק הפועלים; החברה תחלק דיבידנד של 1.1 שקלים למניה סיון איזסקולכתבה המלאה

אך למרות התוצאות הטובות אלפרד אקירוב אומר בשיחה עם "כלכליסט" כי המשבר הכלכלי בשווקים עוד לפנינו. "אני חושב שאנחנו עוד לא מתקרבים לסוף המשבר - אנחנו בנקודה מסוימת בתחילתו או לקראת האמצע שלו. לשיא המשבר נגיע בערך בעוד שנה ואולי יותר. המשבר לא ייגמר ביום אחד, זאת לא שריפה שאפשר לכבות בבת אחת. במשברים מסוג זה, שחברות נוטפות דם ואף מתמוטטות, זה לא נגמר בחודשים אלא בכמה שנים, אולי בשנתיים או שלוש", הוא אומר.

לגבי המשבר בארץ אקירוב דווקא אופטימי. "בארץ אין משבר אלא יש האטה. אין היום הרבה עודף בנייה ואין בניינים ריקים ולכן המלאי שקיים היום בשוק ייעלם בתוך שנה עד שנתיים ואז שוב יתחילו לבנות".

אקירוב רואה באור חיובי גם את התנהלות הבנקים הישראליים על רקע המשבר. "הבנקים נזהרים מאוד בכל הקשור במתן אשראי לבנייה, ולא נותנים אשראי לבנייה שאין לה שוק. המצב שונה היום מהמצב בשנת 2002. אז היו הרבה בנייני משרדים ריקים. המשבר העולמי מורגש אצלנו רק עקב הירידה בביקוש לדירות מגורים מצד תושבי חוץ. היום שתי דירות בלבד מתוך עשר נמכרות לתושבי חוץ".

ההכנסות של אלרוב עלו כמעט בכל מגזרי הפעילות, אולם מה שבעיקר תרם לעלייתן היה רווח הון שרשמה החברה ממכירת קרקע ברחוב אחד העם בתל אביב תמורת כ-105.8 מיליון שקל לקבוצת פנגאיה, שבשליטת ברק רוזן ואסי טוכמאייר. על עסקה זו אומר אקירוב: "קיבלתי מחיר טוב".

אקירוב מסביר כי פעילות החברה בחו"ל לא מושפעת מהמשבר מכיוון שהיא לא פעילה בתחום היזמות, תחום שלדבריו נמצא בבעיה גדולה מאוד. "אנחנו פעילים בתחום המניב ופועלים עם חוזי השכרה ארוכי טווח. כמו כן, גם המימון שלנו נלקח לתקופות ארוכות, כך שהמשחק שלנו הוא בפערי התשואות בין דמי השכירות לריביות. מאז ומתמיד הקפדנו לשים דגש על איכות הנכסים הנרכשים".

תחום הבנקאות קרוב ללבו של אקירוב, דבר המתבטא גם באחזקות שבידיו שכלולות אף הן בדו"חות. הוא רואה במניות הבנקים הישראליים הזדמנות השקעה. "האנליסט יובל בן זאב כתב בסקירתו שבנק לאומי צפוי להציג מיליארד שקל רווח ברבעון השני של השנה. במילים אחרות, השקעה במניית לאומי עתידה להניב תשואה על ההון של 5% ברבעון וכ-20% בשנה, כשבנדל"ן התשואה המקובלת עומדת על 8%. גם אם תשואת הבנק תסתכם ב-12% שנתי, זה עדיין יותר מהתשואה בענף".

אין חשיפה למיאמי

אקירוב טוען כי בשל העובדה שהבנקים נסחרים היום לפי הונם העצמי הוא רואה בהשקעה בהם כאחזקה באיגרות חוב - השקעה סולידית במיוחד. "בנקים במחיר הון הם הזדמנויות קנייה, גם אם מניותיהם יורדות או עולות ב-10%. אג"ח של המדינה נותנת 3%-4% לעומת הבנקים שנותנים יותר מ-12%. אני לא רוצה להמליץ לאחרים, כל אחד ושיקוליו, אבל אם אני יכול לקנות נכסים שנותנים תשואה גבוהה כמו שיש לי בבית אסיה בתל אביב, אין סיבה לא לקנות גם מניות בנקים".

אקירוב מסביר כי השקעתו בבנק לאומי תשתלם הרבה יותר. "גם אם נפריד את האחזקות הריאליות של בנק לאומי - פז, חברה לישראל ואחרות - הרי שהוא נסחר אפילו בפחות ממחיר ההון העצמי שלו. כמו כן, הבנק גם מצהיר שהוא מחלק 50% מרווחיו כדיבידנד".

אקירוב לא מתרגש מהעלייה החדה בהוצאות המימון (633%) ומסביר שזה מצב טבעי הכרוך במחזוריות הכלכלה.

לדבריו, ברבעון השני נרשם הפסד (לפני מס) של כ-103 מיליון שקל בגלל החשיפה לדולר, אך מתחילת הרבעון השני כבר נרשם רווח של כ-50 מיליון שקל בשל התחזקות הדולר חזרה.

"השפעות מסוג זה לא צריכות להדאיג את המשקיעים כי לאלרוב, בניגוד לחברות אחרות הפועלות בתחום הנדל"ן, אין חשיפה לאזורים כגון מיאמי או לאס וגאס. אלרוב פועלת אך ורק בערים מרכזיות (פריים) ומחזיקה בעיקר בנכסים מסוג פריים", הוסיף.

תגיות