אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ישראל בצמרת המרוויחות מלוחמה אלקטרונית צילום: shutterstock

ישראל בצמרת המרוויחות מלוחמה אלקטרונית

החברות הישראליות אלביט מערכות, תע"א ורפא"ל ממוקמות מעל חברות ענק כלוקהיד מרטין; אלביט מובילה את השלוש בזכות הכנסות של 235 מיליון דולר בשנה האחרונה

01.09.2008, 08:08 | נעמה סיקולר

שלוש מבין 20 החברות המובילות בעולם בתחום הלוחמה האלקטרונית הן חברות ישראליות, כך עולה מדירוג שפרסם בסוף השבוע מגזין "JED", המתמחה בתחום הלוחמה האלקטרונית. לדברי מקורות בתעשיות הביטחוניות, מדובר באחד הדירוגים המשמעותיים והיוקרתיים בעולם בתחום הייצור הביטחוני.

מובילות בלוחמה אלקטרונית מובילות בלוחמה אלקטרונית מובילות בלוחמה אלקטרונית

הדירוג, המתבסס על הכנסות החברות הביטחוניות בתחום הלוחמה האלקטרונית (מיוני 2007 עד יוני 2008), ממקם את אלביט כראשונה מבין החברות הישראליות בזכות הכנסות של 235 מיליון דולר; אחריה נמצאת התעשייה האווירית עם הכנסות של 210 מיליון דולר, וצמודה לה רפאל, שהכנסותיה השנתיות מסתכמות ב-200 מיליון דולר. הכנסותיהן המצרפיות של החברות הישראליות מהתחום - 645 מיליון דולר בשנה.

מה שסייע לאלביט מערכות להיות החברה הראשונה מבין הישראליות הוא רכישתה של חברת אלישרא, שפעילות הליבה שלה היא פיתוח וייצור מערכות ללוחמה אלקטרונית. המגזין ציין כי אלישרא היא חוד החנית של אלביט בתחום הלוחמה האלקטרונית, ומונה מלבד לקוחותיה הישראליים גם מדינות כגון סינגפור, הודו ומדינות בדרום אמריקה.

מוצר הדגל של רפאל בתחום הלוחמה האלקטרונית הוא JAMAIR - מערכת להטעיית טילים המאיימים על מסוקים. אלתא של התעשייה האווירית מתמחה גם היא במערכות מטעות טילים ובפיתוח מערכות רדאר.

לדברי עורכי הדירוג, הטרור העולמי הוא עדיין המניע מספר אחת לפריחת תעשיית הלוחמה האלקטרונית בעולם. את הדירוג מוביל קונגלומרט הענק BAE Systems, שהיקף המכירות שלו יותר מ-25 מיליארד דולר בשנה ומעסיק כ־90 אלף עובדים בעולם; מטה החברה בבריטניה.

תגיות