אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האם הממשל האמריקאי מתנגד לרכישת פוטון על ידי אורבוטק?

האם הממשל האמריקאי מתנגד לרכישת פוטון על ידי אורבוטק?

הקשיים בהשלמת העסקה נובעים מחברת בת של פוטון המוכרת לצבא האמריקאי, חברת סלבדור. רק בשנת 2006 ביטלה צ'ק פוינט את רכישת סורספייר בגלל קשיים דומים

11.09.2008, 14:44 | תומר קורנפלד

אתמול צנחה מניית פוטון דינמיקס שרכישתה סוכמה על ידי אורבוטק תמורת 293 מיליון דולר ב-14.5% במסחר בנאסד"ק למחיר של 12.89 דולר למניה, זאת לאחר שבעלי המניות אישרו את מכירת פוטון לאורבוטק תמורת 15.60 דולר לכל מניה של פוטון דינמיקס.

בהודעה שהוציאה אתמול פוטון דינמיקס, היא הכחישה קשיים הקיימים בעסקה וציינה שכל התנאים של העסקה הושלמו והיא ממתינה לאישור רגולטורי של הוועדה להשקעות זרות בארה"ב (CFIUS). פוטון מסרה שהיא צפויה לקבל את המסמך עד ה-29 לספטמבר, שאז תסתיים תקופת ההמתנה אך היא צפויה לקבל אותו אפילו מוקדם יותר.

אותו מסמך מדובר קשור ככל הנראה לחברת Salvador, חברת בת של פוטון שנרכשה על ידה בשנת 2007 תמורת 20 מיליון דולר. סלבדור העוסקת בתחום ההדמיה הדיגיטלית מוכרת בעיקר לגופי הביטחון והצבא האמריקאים, וייתכן כי הממשל האמריקאי מערים קשיים על העסקה. עם זאת, בשיחת הועידה שערכה אורבוטק לאחר שהודיעה על הרכישה, היא ציינה שבכוונתה למכור את החטיבה של Salvador.

אין זו הפעם הראשונה שבה הממשל האמריקאי מערים קשיים על חברות ישראליות ברכישת חברות אמריקאיות. כך היה לחברת אבטחת המידע צ'ק פוינט שרצתה לרכוש את חברת סורספייר האמריקאית המגנה על מחשבי הצבא האמריקאי תמורת 225 מיליון דולר. הממשל האמריקאי התנגד לרכישה בטענה של חשש לפגיעה בביטחון ארה"ב, וצ'ק פוינט נאלצה לסגת מן העסקה.

למרות הקשיים, ניכר כי אורבוטק נחושה להשלים את העסקה לרכישת פוטון דינמיקס. עדות לכך ניתן למצוא מטופס ההצבעה שסיפקה פוטון לבעלי המניות שאישרו את המיזוג ובו ציינה את השתלשלות האירועים שהובילו עד להשלמת העסקה. על פי המסמך, כבר בספטמבר 2005 החלה ההתעניינות של אורבוטק בפוטון דינמיקס כשהציעה לרכוש אותה תמורת סכום של 377-394 מיליון דולר בעסקת מזומן ומניות. פוטון התנגדה להצעה של אורבוטק ודרשה סכום של 463-480 מיליון דולר. באוקטובר 2005 הגיעו הצדדים להסכמה שהחברה תירכש תמורת סכום של 420 מיליון דולר. עם זאת, לאחר בדיקת הנאותות שביצעה אורבוטק, היא החליטה לסגת מן העסקה.

פחות משנה מאוחר יותר, בספטמבר 2006, אורבוטק הגישה שוב הצעה מחודשת לרכישת פוטון תמורת סכום של 256 מיליון דולר, אולם הדירקטוריון של פוטון דינמיקס דחה את ההצעה. במרץ 2008, נפגשו הצדדים בפעם השלישית. אורבוטק הגישה הצעה לרכישה בסכום של 263 מיליון דולר, אולם בתום מו"מ שנמשך מספר חודשים, סוכם לבסוף על רכישת פוטון דינמיקס תמורת 293 מיליון דולר.

תגיות