אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המשקיעים לא הצטרפו ל"מבצע ההמרה": בן-דב וטאו נשארו עם החוב צילום: תומריקו

המשקיעים לא הצטרפו ל"מבצע ההמרה": בן-דב וטאו נשארו עם החוב

רק 10% מאיגרות החוב מסדרה ב' של טאו הומרו למניות. שאר בעלי האג"ח להמרה, בהיקף של 415 מיליון שקל, העדיפו להמשיך ולהחזיק בהן. חובות טאו נותרו גבוהים, ברמה של כ־1.6 מיליארד שקל

27.09.2008, 22:55 | עומרי כהן

תוצאות חלשות במבצע המרה למניות בתנאים משופרים של איגרות החוב מסדרה ב', שיזמו יו"ר טאו תשואות, אילן בן־דב ומנכ"ל החברה יוסי ארד: מסיכום תקופת ימי המבצע עולה כי רק 10% מאג"ח סדרה ב' של טאו תשואות הומרו בשבועיים האחרונים למניות, ואת עיקר ההמרה ביצע בן־דב עצמו, שהתחייב לכך מראש. שאר בעלי האג"ח מקווים כנראה לשיפור במצב החברה או לתנאי המרה טובים עוד יותר, שייתכן שיוצעו בעתיד.

בעקבות זאת, היקף החובות של טאו לבעלי החוב שלה, שעומד עדיין על יותר מ־1.6 מיליארד שקל, לא השתנה באופן משמעותי. החברה מפתח תקווה חייבת לבנקים כ־800 מיליון שקל ועוד 166.7 מיליון שקל לבעלי אג"ח מסדרה א'. אג"ח אלו אמורות להיפרע בשישה תשלומים שנתיים שווים החל ממחרתיים.

כמו כן, טאו עדיין חייבת 415.3 מיליון שקל לבעלי האג"ח מסדרה ב', שאותם היא אמורה לפרוע בתשלום אחד בספטמבר 2013, אם לא יומרו קודם לכן למניות. כמו כן, היא חייבת 302.8 מיליון שקל לבעלי אג"ח מסדרה ג', שאמורים להיפרע בשישה תשלומים החל מעוד שנתיים.

מסיכום הנתונים שהעבירה טאו לבורסה עולה כי איגרות חוב בשווי 47.2 מיליון שקל הומרו ל־23.6 מיליון מניות לפי היחס המיוחד, וזאת מתוך אג"ח בסכום של 463.6 מיליון שקל מסדרה ב', שהנפיקה החברה בשנים

2007-2005.

בן־דב עצמו, שטרם מבצע ההמרה החזיק ב־130 מיליון איגרות חוב מתוך סך הסדרה (בשווי שקל כל אחת), המיר 40 מיליון מתוכן ל־20 מיליון מניות ומחזיק כעת ב־83% מטאו. ארד, שהחזיק טרם התקופה ב־609 אלף אג"ח, המיר את כולן למניות ומחזיק כעת ב־0.5% מהחברה.

טאו, שנמצאת במשבר פיננסי בחודשים האחרונים, הציעה לבעלי האג"ח להמרה מסדרה ב' אופציה להמיר את האג"ח במשך עשרה ימי מסחר (מ־14 עד 25 בספטמבר) ביחס מועדף של שתי איגרות חוב תמורת כל מניה, במקום היחס הרגיל שמזכה במניה אחת תמורת ארבע איגרות חוב בלבד. אג"ח ב' של טאו נחשבת לבעייתית יותר מאג"ח מסדרה א' של החברה, מאחר שאינה משעבדת נכסים של החברה למחזיקים בה.

טאו תשואות, העוסקת בהשקעות בחברות ציבוריות ובנכסי נדל"ן, הפסידה במחצית הראשונה של 2008 כ-265 מיליון שקל, לאחר שהרוויחה 62 מיליון שקל ב-2007 כולה. עיקר ההפסד נבע מירידות חדות בשווי השקעותיה, ובעקבות ההפסד נוצר לחברה גירעון של 103 מיליון שקל בהון העצמי.

ברבעון השלישי אמורה טאו לרשום רווח הון של 17.8 מיליון שקל כתוצאה ממימוש אחזקתה בבניין הליפסטיק בניו יורק.

תגיות