יו"ר רשות השירותים הפיננסיים בבריטניה: מערכת הבנקאות בעולם אינה בסכנת קריסה
לדבריו של אדאייר טרנר, הכלכלה העולמית נמצאת בדרכה למיתון, אך לא בקנה המידה של השפל הגדול בשנות ה-30 של המאה הקודמת
מערכת הבנקאות הגלובאלית איננה נמצאת עוד בסכנת קריסה בעקבות התערבות הממשלות ברחבי העולם, כך אמר בראיון לכלי התקשורת אדאייר טרנר, יושב ראש רשות השירותים הפיננסיים בבריטניה (FSA).
בנוסף אמר טרנר, כי על-מנת לגבש משטר פיקוח יעיל יותר, על הרגולטורים לזנוח את הנחות העבודה שהיו מקובלות עד כה. ה-FSA הינו גוף הפיקוח העיקרי על פעילותם של בנקים וחברות פיקוח במדינה.
"על אף שעדיין ייתכנו השלכות מאקרו-כלכליות בשל האירועים האחרונים, אני סבור כי איננו חשופים עוד לסכנה כפי שהיינו בשבוע שעבר, במהלכו הייתה סכנה מוחשית לקריסה מוחלטת של יסודות המערכת הפיננסית הבינלאומית" אמר טרנר ל"פיינשל טיימס".
לדבריו, נמצאת הכלכלה העולמית בדרכה למיתון, אך לא בקנה המידה של השפל הגדול בשנות ה-30 של המאה הקודמת. "אנו מודעים ללקחים שהופקו ולכן יש ביכולתנו למנוע זאת מלהתרחש בשנית".
עוד אמר טרנר, כי על הרגולטורים להתמקד כעת בגיבוש כללים חדשים בנוגע להון המינימאלי שעל בנקים יהיה לגייס, פיקוח על נזילותם של מוסדות פיננסיים ומבנה תשלומי השכר. "לאחר שחווינו משבר בסדר גודל כזה, יהיה זה נכון להתחיל מחדש בכל הקשור להנחות העבודה שלנו. יהיה עלינו לחזור לגישה המבוססת על פיקוח וכללים בינלאומיים".
בהקשר זה ציין טרנר, כי בכוונת הרשות להעלות את גובה התשלום אותו היא גובה מבנקים וחברות ביטוח תחת פיקוחה, משום שהדבר יאפשר לה להדק את הפיקוח על גופים אלו "אם להיות בוטה, הפיקוח שלנו היה זול עד היום".
תגובה אחת לכתיבת תגובה