אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לשכת עורכי הדין תטיל חובת ביטוח אחריות מקצועית על עורכי הדין צילום: אלכס קולומויסקי

לשכת עורכי הדין תטיל חובת ביטוח אחריות מקצועית על עורכי הדין

ראש הלשכה יורי גיא-רון: "ברוב מוחלט של מדינות העולם נדרשת ומקוימת חובת ביטוח אחריות מקצועית על ידי לשכות עורכי הדין"

29.10.2008, 13:43 | מארק שון

לשכת עורכי הדין תטיל חובת ביטוח אחריות מקצועית על עורכי הדין. זאת לאחר שהוועד המרכזי של לשכת עורכי הדין אישר אתמול (ג') פה אחד את המלצות הצוות לבדיקה של הטלת חובת ביטוח אחריות מקצועית, שהוקם ביוזמתו של ראש הלשכה, עו"ד יורי גיא-רון.

הצוות, בראשות השופט בדימוס ד"ר גבריאל קלינג, סבר כי הפגיעה שבהטלת החובה תעמוד במבחן פסקת ההגבלה של חוקי היסוד חופש העיסוק וכבוד האדם וחירותו.

לדעת הצוות, חובת הביטוח נועדה בראש ובראשונה לטובת הלקוחות, שעלולים להיפגע על ידי עורך דין, ולמצוא עצמם מול עורך דין חסר יכולת פירעון. בנוסף, חובת הביטוח נועדה לסייע לעורכי דין שעלולים להיקלע לחיוב בפיצויים שאין בידם לעמוד בו. הצוות הציע כי תנאי הפוליסה יהיו בפיקוח הלשכה.

טקס הסמכת עורכי דין חדשים. יחויבו בביטוח אחריות מקצועית, צילום: אלכס קולומויסקי טקס הסמכת עורכי דין חדשים. יחויבו בביטוח אחריות מקצועית | צילום: אלכס קולומויסקי טקס הסמכת עורכי דין חדשים. יחויבו בביטוח אחריות מקצועית, צילום: אלכס קולומויסקי

לעניין אכיפת חובת ביטוח, הצוות המליץ לקבוע דרכי אכיפה שעלותם אינה רבה ובדרך שתמנע חיכוך רב מידי עם חברי הלשכה, שיימנעו מעריכת ביטוח. הדרך שהתקבלה על ידי הצוות מבוססת על שימוש במנגנון של חברות מוגבלת.

ההצעה היא לתקן את חוק הלשכה, כך שיקבע שעד 31 בדצמבר בכל שנה יהיה על כל עורך דין להמציא ללשכה אישור ממבטח, כי עורך הדין ערך ביטוח לשנה הקרובה בהתאם לפוליסה, שנוסחה ייקבע על ידי הלשכה. עורך דין שלא ימציא אישור ייחשב כעורך דין בחברות מוגבלת.

בתוך כך, לשכת עורכי הדין תפרסם כל שנה באינטרנט ובעיתון יומי את רשימת עורכי הדין, שחברותם מוגבלת. הוועדה גם המליצה לקבוע, כי עיסוק בעריכת דין של מי שחברותו מוגבלת יהווה עבירת משמעת.

הועד המרכזי החליט לאמץ את החלופה, לפיה הלשכה תערוך מכרז בין המבטחים להתקשרות עם מבטח אחד על בסיס פוליסה תקנית ומפורטת שהלשכה תקבע. גבול האחריות, שנקבע על ידי הועד, הוא 750 אלף שקל למקרה ומיליון וחצי שקל לתקופה.

לדברי ראש הלשכה, "ברוב מוחלט של מדינות העולם נדרשת ומקוימת חובת ביטוח אחריות מקצועית על ידי לשכות עורכי הדין".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
חובה חובה חובה!!
כאשר אדם פונה לעו"ד לצורך עריכת חוזה אני צריך להיות סמוך ובטוח שיש על מי לסמוך במקרה של מעילה מצד עו"ד כמו שקרה לי עכשיו במצב הנוכחי אני לא סומך יותר על עו"ד , אולם התקנה החדשה אם תתקבל רק תעזור ללקוחות לפנות לעו"ד לעריכת חוזים כי במקרה כמו שלי תהיה לי כתובת . זה רק לטובטכם.
איציק , מודיעין  |  12.11.08
3.
מה ההבדל בין עו"ד לכל אדם אחר שעשוי לחוב בחוב?
אולי נכריח כל אדם במדינה לעשות פוליסה נגד חובות עתידיים, הרי כל אדם עשוי לחוב למישהו ואף עשוי להיות חדל פרעון. הדבר הזה הוא עוד חלק במסכת הרדיפות של עוה"ד הותיקים נגד עוה"ד הצעירים. כמובן שמי שלא יהיה לו לשלם (לפחות בתחילת דרכו) הם עוה"ד הצעירים. אסור לפרסם, אסור לשווק את עצמך (זה נחשב שידול) ועוד...כמובן שמי שנהנה מחוקים אלו הם עוה"ד שביססו את עצמם. עו"ד הותיקים צריכים להפסיק להתחבא תחת אצטלת הדאגה למקצוע ו/או ללקוחות, הם בסה"כ דואגים לעצמם. אגב, אם כל ההגבלות הללו היו חלות על אנשי מקצוע אחרים, עוה"ד היו שמחים להגן עליהם בבתי משפט ולצאת נגד העניין, בטח הם היו מעלים טענות של פגיעה בחוק העיסוק, נוגד את אינטרס המשק לצמיחה ולתחרות ועוד.. אז לפני שאתם ממהרים לאמץ את הדעות הללו, תחשבו את מי זה משרת.
זה בכדי לפגוע בעו"ד צעירים , אבסורד  |  29.10.08
לכל התגובות