אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נאמני נידר מציגים מתווה מכירה; בין המציעים: דן, רייכמן ומשקיעים מחו"ל צילום: יואב גלאי

נאמני נידר מציגים מתווה מכירה; בין המציעים: דן, רייכמן ומשקיעים מחו"ל

הנאמנים מזהירים: כניסה להליכי פירוק וכינוס מיידיים תביא לריסוק הערך שניתן לקבל ממכירת נכסי החברה ולפגיעה קשה בנושים. מאחד המתווים שהציגו הנאמנים עולה כי קבוצת משקיעים מחו"ל הציעה לרכוש 50% מזכויות החברה כנגד הלוואת בעלים של 25 מיליון שקל אשר תשמש כמקור להסדר הנושים

17.11.2008, 14:35 | מארק שון

הנאמנים של חברת הנדל"ן, נידר, הציגו בדו"ח השני שלהם היום (ב') את הרוכשים הפוטנציאליים של מתחם הולילנד: חברת התחבורה דן, רייכמן וקבוצת משקיעים מחו"ל. במסגרת הדו"ח מזהירים הנאמנים, כי "כניסה להליכי פירוק וכינוס מיידיים תביא לריסוק הערך שניתן לקבל ממכירת נכסי החברה ולמכירת נכסיה במחירים נמוכים מערכם הראוי ולפגיעה קשה בנושי החברה".

נאמני נידר, עוה"ד אמיר ברטוב ממשרד ליפא מאיר ושות' וקובי אמסטר ממשרד י. אמסטר ושות', מבקשים מבית המשפט הקפאה נוספת ל-30 יום שתאפשר גיבוש ההצעות, צמצום מאסיבי של הוצאות החברה ואפשרות פרסום הזמנה להציע הצעות.

"למשבר הכלכלי העולמי, אשר במרכזו משבר אשראי עולמי וקריסה של השווקים, יש השפעה מהותית לרעה על היכולת לממש את נכסי החברה במחירם הראוי ועל היכולת לגבש הסדר נושים", כותבים הנאמנים, "ענף הנדל"ן באופן ספציפי עומד במרכזו של המשבר העולמי והוא גם הנפגע העיקרי והראשון מהשלכותיו, דבר שבא לידי ביטוי ברור במדדי הנדל"ן השונים בבורסה ומחוץ לבורסה".

טווח ההצעות במזומן שקיבלו הנאמנים בכתב ובעל פה נע בתחילה בסביבות 160 מיליון שקל וסך של 45% בעסקת קומבינציה. "עקב המשבר הכלכלי חלק ניכר מהמציעים נסוג מהצעתו וחלק אחר הפחית את הצעות הרכישה", קובעים הנאמנים, "הימשכות והחרפת המשבר גרמה לירידה נוספת במציעים ובטווח ההצעות".

הנאמנים הציגו מספר מתווים למספר רוכשים לפרוייקט הולילנד, אשר בו טמון מירב הפוטנציאל של החברה. מהמתווה עולה כי קבוצת משקיעים מחו"ל הציעה לרכוש 50% מזכויות החברה כנגד הלוואת בעלים של 25 מיליון שקל אשר תשמש כמקור להסדר הנושים. קבוצת הרוכשים התחייבה לקחת על עצמה את חוב החברה לבנק לאומי ולפעול לקבלת מימון נוסף לליווי הבנייה. בנוסף, סוכם עקרונית מנגנון של חלוקת רווחים עתידיים מהפרויקט בין החברה לבין המשקיע.

לאומי דוחה עסקת מקרקעין שאינה במזומן

בשיחות שהתקיימו בין הנאמנים לבין נציג המשקיע עם נציג בנק לאומי, הבנק הבהיר כי יסרב לשתף פעולה במתווה כמו זה שהוצג וללוות את הפרויקט בתנאי שוק האשראי הנוכחים. בשלב זה בדק המשקיע אפשרויות אשראי וליווי בבנקים אחרים והודיע לנאמנים כי עקב הצבת דרישות מכבידות באופן קיצוני, הוא מקפיא את המשא ומתן.

הולילנד כולל זכויות בעלות של 100% בקרקע המיועדת לבנייה של 264 יחידות דיור ושטח נוסף של כ-1,600 מ"ר המיועד לשטח מסחרי ולחניון תת קרקעי. זכויות החברה בנכס משועבדות בשעבוד ספציפי לבנק לאומי, אשר מימן חלק מרכישת נכס זה.

ההצעה השנייה היא של חברת נהור - חברת בת בבעלות מלאה של דן חברה לתחבורה ציבורית. נהור הציעה עסקת קומבינציה: תמורות בפרויקט הולילנד בשיעור שנע בין 46%-36% , ביחס ישיר למחירי המכירה של יחידות הדיור בפרויקט. בשיחות ראשונות עם נציגי בנק לאומי הוצגה עמדתו הבלתי מתפשרת של הבנק שדוחה, כאמור, כל עסקה במקרקעין שאיננה עסקה במזומן.

מההצעה של נהור עולה עוד, כי החברה תשלם מקדמה לקופת הנאמנים בסכום של 25 מיליון שקל, על חשבון התקבולים מהתמורות העתידיות. בנוסף, נהור תעמיד לבנק לאומי ערבות עצמית של 25 מיליון שקל שתיתן בידיו בטוחה נוספת. עם זאת, נראה כי לפי שעה הבנק דבק בעמדתו שלא לתמוך כל עסקה במקרקעין שאיננה במזומן.

ההצעה השלישית, של חברת רייכמן, היא לרכוש את הולילנד תמורת 140 מיליון שקל במזומן. חברת רייכמן העבירה הצעה לא מחייבת והיא מבקשת חודש ימים לשם להשלמת גיבוש קבוצת המשקיעים.

בית המשפט המחוזי בירושלים האריך ב-21 בספטמבר ב-60 יום נוספים את הקפאת ההליכים של החברה. בדיון שנערך לפני חודשיים עורכי הדין עופר שפירא ודורית לוי טילר, המייצגים את בנק לאומי והפועלים, התנגדו להארכה בטענה כי הנאמנים לא הציגו בדו"ח הראשון כל תוכנית או מתווה להסדר למרות שחלף מספיק זמן שנועד לכך. בנוסף, השווי של המגרש בהולילנד – נכס מרכזי של החברה – אינו יכול לכסות את החוב של החברה לבנק לאומי.

תגיות