אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלוג בשבוע: מדברים וויסקי צילום: פול ג'וזף cc-by

בלוג בשבוע: מדברים וויסקי

הבלוגרית Islay, שמחזיקה באחד הבלוגים המשובחים על וויסקי, נחשפת: קוראים לה נועה דנציג, בת 30, והיא מעידה על עצמה שהיא "לא כותבת הרבה, אבל אם כבר כותבת, משתדלת שזה יהיה שווה את המאמץ"

01.12.2008, 10:35 | רוני שני
אחים רבים נולדו למשפחת האלכוהול, ואף על פי שלכל שתיין (ואנחנו מתכוונים לזה במלוא החיוב) יש אח מועדף, בכל זאת נדמה שאין מי שיחלוק על הקביעה שהוויסקי נמצא בקטגוריה משלו. עם כל הכבוד לוודקה או טקילה - ונתעלם לרגע מיין ובירה - הנוזל הזהוב שמופק מדגנים הוא משקה שראוי לא רק לשתייה, אלא גם לדיון. ככזה, מן הראוי שיהיה בלוג שמוקדש אך ורק לו. את המשימה ממלא Whiskology, "וויסקי בלוג" ישראלי שעושה כבוד למשקה המגוון ומלא הדקויות הזה.

ונתחיל בסוג של סקופ: הכותבת, שהסתתרה עד כה מאחורי הכינוי Islay, היא נועה דנציג (30), מנהלת פרויקטים מתל אביב, שהכינוי שבחרה נגזר מהוויסקי המועדף עליה; זה המיוצר באי איילה שבמערב סקוטלנד. בלוג הוויסקי שלה, שעבר אשתקד למשכן עצמאי, קיים מאז שנת 2003 ונפתח אחרי שדנציג עבדה תקופה קצרה במזקקה סקוטית. למרבה הפלא, דנציג מעידה שהיא לא שותה הרבה, אבל "שותה טוב". במקביל היא מפעילה עוד שני בלוגים בנושאים משיקים (Veni, Vidi, Nárráví, הכולל ביקורות אוכל, מוזיקה ושאר אירועי תרבות שהיא פוקדת עם חבריה; והבלוג "יאללה מי בא", שכולל מעין לוח אירועים אקלקטי), כך שאפשר לסלוח לה על קצב עדכון נמוך יחסית. זאת בעיקר משום ש"כתיבת פוסט על וויסקי לוקחת לי שעות, כי אני בודקת כל פרט קטן באמצעות כמה מקורות שונים, משתדלת להוסיף לעניין זווית מקורית משלי ובודקת שוב שהניסוח ראוי", כפי שהסבירה באחד הפוסטים. אבל כמות ותדירות אינן נמנות עם המשתנים שקובעים אם בלוג מסוים שווה המלצה, ולכן האמינו לנו ולדנציג כשהיא מעידה על עצמה שהיא "לא כותבת הרבה, אבל אם כבר כותבת, משתדלת שזה יהיה שווה את המאמץ".

מזקקת הוויסקי לגבולין, שנמצאת באי Islay שבסקטולנד, צילום: פול ג מזקקת הוויסקי לגבולין, שנמצאת באי Islay שבסקטולנד | צילום: פול ג'וזף cc-by מזקקת הוויסקי לגבולין, שנמצאת באי Islay שבסקטולנד, צילום: פול ג

כחלוצת הכתיבה על וויסקי בבלוגספירה הישראלית, דנציג מעדיפה להאיר פינות אפלות יותר של העיסוק האלכוהולי - שיווק ומיתוג, אספנות וכיוצא באלה. בבלוג תמצאו ביקורות מאירות עיניים על אודות המשקה המופלא, מדריך שילווה אתכם בצעדים הראשונים לתכנון טיול מזקקות בסקוטלנד, ביקורות על ברים תל אביביים והמשקאות שמוגשים בהם, ניתוח משעשע של מותג הוויסקי שיהלום את טוני סופרנו, פוסט תמונות שמתאר תהליך זיקוק וויסקי, מתכונים לקוקטיילים מומלצים, טיפים לבחירת בקבוק הוויסקי הבא שלכם וכמובן - מידע על מזקקות סקוטיות ידועות יותר או פחות. בעמוד "קישורי וויסקי" תמצאו הפניות לאתרים נוספים, בהם כאלה הכוללים שידורי וידיאו ואודיו ואתרים של אספנים וטועמים.

את השיטוט בבלוג ניתן להתחיל על בסיס תאריכים או על פי קטגוריות רלבנטיות (את שניהם תמצאו בתפריט הימני של כל עמוד), אם כי חסר לנו מנוע חיפוש פנימי או ענן תגיות, שיאפשרו לעבור ישירות לפוסט שמוקדש למילת מפתח רלבנטית.

(לבלוג וויסקולוגי)

תגיות