אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שני הכובעים של שלמה נס ביולי ובטאו צילום: גלעד קוולרצ'יק

שני הכובעים של שלמה נס ביולי ובטאו

נס משמש סגן יו"ר טאו ובעל השליטה ביולי ולכן טאו, המשמשת כלשון המאזניים בעסקה למכירת יולי, לא תוכל להצביע

08.12.2008, 08:15 | גולן חזני

נותרו עוד יומיים לאסיפת בעלי איגרות החוב הטעונה של יולי שוקי הון שבשליטת שלמה נס והנרי קויפטייל. על הפרק: דיון במצבם של בעלי האג"ח לאור עסקת בעלי הענין המתבשלת בחברה, שלפיה אמורה השליטה ביולי לעבור לחברה שבשליטת משה מידן ונתן סטוליאר. אלא שלמשקיעים המוסדיים כדאי לשים לב למבנה הבעלות בחברה ולזהות בעלי המניות שאמורים להכריע את גורל העסקה.

בשבוע שעבר הודיעה יולי על מכירת השליטה בחברה למידן וסטוליאר, ישראלים לשעבר, וכיום אוסטרלים המחזיקים בקבוצת אופאל, שבבעלותה נכסים בפולין בשווי 65–70 מיליון דולר.

נס. אופציה למכירה בעוד 4 שנים, צילום: גלעד קוולרצ נס. אופציה למכירה בעוד 4 שנים | צילום: גלעד קוולרצ'יק נס. אופציה למכירה בעוד 4 שנים, צילום: גלעד קוולרצ

ההסכם קובע שמידן וסטוליאר ימכרו ליולי שוקי הון בין 27% ל־35% ממניות אופאל תמורת כ־76% ממניות יולי שוקי הון. לאחר השלמת העסקה יהפכו השניים לבעלי השליטה ביולי שוקי הון, ובנו של מידן יכהן כמנכ"ל. לפי מתווה העסקה, אם במועד החתימה יהיה שווי החברה הקפריסאית המחזיקה באופאל 265 מיליון שקל, או 55 אגורות למניה, תרכוש יולי 27% ממניותיה של אופאל. אם השווי יהיה נמוך מכך, יעלה שיעור האחזקה של יולי עד 35%.

גופים מוסדיים המחזיקים באג"ח ובמניות החברה דורשים לבטל את הסכם המכירה בטענה שהכסף גויס עבור בעל שליטה אחד (שלמה נס) ובמסגרת העסקה הוא עובר לידיים אחרות ולא ברור מה תהיה המדיניות של בעלי השליטה האחרים לגבי קופת המזומנים של החברה.

בכל מקרה, הדרך לאישור העסקה אינה צפויה להיות קלה: לשון המאזניים בהצבעה ומי שמסתמנת כבעלת העניין היחידה שאין לה לכאורה עניין אישי בהצבעה היא חברת טאו תשואות שבשליטת אילן בן־דב ושמחזיקה בכ־5% מהמניות.

אבל טאו לא תוכל להשתתף בהצבעה, מכיוון שהיא נגועה בניגוד עניינים: נס המשמש כאמור בעל שליטה ביולי הוא גם סגן יו"ר טאו. נוסף על כך, בן־דב תרם 10,000 שקל ללאה נס, אשתו של שלמה נס שרצה בפריימריז של הליכוד לכנסת. טאו ביקשה פרשנות משפטית באשר לסוגיית הצבעתה.

הסעיף בהסכם המעורר את הסערה הגדולה מצד הגופים המוסדיים הוא זה הנותן לבעלי המניות הפרטיים בחברה, נס עצמו (5.5%), קובי זילבר וחיים קמיל (4.3%), אופציה למכור לקבוצת הרוכשים בעוד ארבע שנים את מניותיהם ב־1 שקל למניה.

מדובר במחיר הגבוה כמעט פי ארבעה מהמחיר שבו נסחרת המניה כיום - 27.5 אגורות. "מה שנס עשה בימים כאלה של משבר זה פשוט להשתין מהמקפצה", כך צוטט בשבוע שעבר בכיר באחד הגופים המחזיקים במניות החברה.

תגיות