אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חוסר נאמנות: בעלי השליטה בחברת נידר מבקשים  להחליף את הנאמנים צילום: יואב גלאי

חוסר נאמנות: בעלי השליטה בחברת נידר מבקשים להחליף את הנאמנים

לטענתם הנאמנים שמונו במהלך הקפאת ההליכים מייצגים בנקים ולכן אינם יוצאים נגד בנק לאומי, שעומד על מכירת פרוייקט הולילנד באמצעות כינוס ומסרב להמשך הקפאת ההליכים של החברה

17.12.2008, 14:52 | ענת רואה
בעלי השליטה בחברת הבנייה נידר, הנמצאת בהקפאת הליכים, מבקשים מבית המשפט המחוזי בירושלים לשקול להורות על החלפתם של הנאמנים שמונו על ידו לנהל את הקפאת ההליכים. זאת, בנימוק שהנאמנים אינם פועלים בצורה נחרצת מספיק מול בנק לאומי שמתעקש למנות כונס נכסים לחברה, שיפעל למימוש נכסיה בכדי לכסות את החוב כלפי הבנק שהוא נושה מובטח. הנאמנים הם עו"ד אמיר בר-טוב ממשרד ליפא מאיר ושות' ועו"ד יעקב אמסטר. 

בעלי השליטה בנידר הם נחום-אילן רחמין, יאיר רחמין, אברהם רחמין ודוד רחמין. הבעלים, המיוצגים באמצעות עו"ד דורון לנגה, הגישו היום (ד') הודעה מטעמם לשופט יוסף שפירא, ובמסגרתה ציינו כי התיק עונה לכל הגדרות החוק למתן צו הקפאת הליכים, שיאפשר למעשה את המשך פעילותה של החברה כעסק חי. 

פרשת נידר חברת הנדל"ן נידר הגישה בקשה להקפאת הליכים החברה, שנקלעה לקשיים כלכליים, ביקשה מבית המשפט למנות את עו"ד אמיר ברטוב לנאמן מארק שוןלכתבה המלאה

לפי עמדת הבעלים, עמדת בנק לאומי, שהוא נושה מובטח בפרויקט הולילנד - הנכס העיקרי של החברה - היא בלתי מתפשרת והבנק דורש מינוי כונס נכסים לצורך מימוש מיידי. לטענת בעלי השליטה זוהי דוגמה להתנהלות חסרת תום לב מטעם הבנק. לדבריהם, אל מול עמדה זו ציפו בעלי השליטה כי הנאמנים יבהירו בצורה תקיפה ואולי אף בוטה כי "הבנק אינו רשאי על פי דין לטרפד את הליך הקפאת ההליכים ולפגוע בכל הנושים".

לפי הנטען בהודעה, הנאמנים הגישו לבית המשפט דוחות "מרוסנים", תוך שאינם מציגים בפני בית המשפט טענות אפשריות כנגד הבנק.

עו"ד לנגה  אף מוסיף וכותב בהודעתו כי חרף היותו חבר אישית של הנאמנים הרי ששניהם מייצגים בנקים. "אולי לכן תגובתם של הנאמנים מרוסנת וסלחנית כלפי עמדת בנק לאומי", כותב לנגה. לאור זאת, נטען, מבקשים בעלי השליטה לשקול להחליף את השניים בנאמן שאינו מייצג בנקים או לחלופין לתת הוראות חד משמעיות לנאמנים בנושא.

מתחם הולילנד מהווה את הנכס העיקרי של החברה והוא כולל זכות בעלות מלאה בקרקע המיועד לבנייה מיידית של 220 יחידות דיור, שטח מסחרי וחניון תת קרקעי. סך ההכנסות הצפויות לחברה מהפרויקט מוערך ע"י הבעלים בסך שבין 590 מיליון שקל ל-640 מיליון שקל. שווי הקרקע, לפי חוות דעת של שמאי 185 מיליון שקל. ואילו החוב לבנק עומד על 116 מיליון שקל.   

נאמני נידר מסרו בתגובה: "מוננו ע"י ביהמ"ש על מנת לגבש הצעת הסדר שעומדת בקריטריונים של החוק ואשר יכולה לקבל את הסכמתם של כלל הנושים והאסיפות. שלא כמו בעלי תפקידים אחרים, איננו באים מטעם ותפקידנו למצוא את שביל הזהב ככל שניתן".

תגיות