אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האוצר לביהמ"ש: זה לא הזמן להכיר בהוצאות טיפול בילדים צילום: עמית שעל

האוצר לביהמ"ש: זה לא הזמן להכיר בהוצאות טיפול בילדים

האוצר טוען בפנייה לביהמ"ש העליון כי העלות של פסק הדין המכיר בהוצאות טיפול בילדים עומדת על "מיליארדים רבים", בעת שהמשבר צפוי להביא לירידה בהכנסות במסים. באוצר ביקשו לאפשר למנכ"ל המשרד להופיע בפני הרכב השופטים

22.12.2008, 15:08 | הדר קנה

רשות המסים פנתה היום לבית המשפט העליון בבקשה לקבוע דיון נוסף בפני ההרכב הדן בסוגיית התרת ניכוי הוצאות הטיפול בילדים. בבקשה נאמר כי "לאור החשיבות העצומה שמייחס משרד האוצר לסוגיה מבקש השר כי בית המשפט יקבע תאריך נוסף לדיון בעל פה בפניו, וזאת על מנת שמנכ"ל משרד האוצר יופיע ויבהיר בעל פה את עמדתו".

בעקבות הדיון שהתקיים לפני כחודשיים ובהתאם להחלטת בית המשפט קיים שר האוצר דיון בסוגיית הוצאות טיפול בילדים ובשאלה האם יש מקום להתקנת תקנות המתירות ניכוי חלק מהוצאות הטיפול. העמדה שהתקבלה בדיון היא שאין מקום, במיוחד בעת הזו, להתיר הוצאות אלו בניכוי. בין הנימוקים מצוין כי המדינה נקטה לאורך השנים בשורה של מהלכים לעידוד יציאת נשים לעבודה, בהתחשב בהוצאות של בני זוג עובדים הדואגים להשגחת ילדיהם.

משרד האוצר צירף את עמדתו ובה טען כי "אין מקום, במיוחד בעת הזו, להתיר הוצאות אלו בניכוי, ולו בניכוי חלקי". עוד טען האוצר: "התרת הוצאות טיפול בילדים מנוגדת למדיניות הכלכלית ארוכת הטווח הננקטת בעשור האחרון בישראל, שמהותה הרחבת בסיס המס, ביטול פטורים סקטוריאליים וצמצום שיעורי המס, מדיניות שהושקעה בה מחשבה רבה ועשרות מיליארדי שקל".

משרד האוצר מעריך כי העלות התקציבית של פסק הדין עומדת על מיליארדים רבים, אך אלו לא נתונים סופיים, שכן אם הוצאות טיפול בילדים יותרו בניכוי סביר להניח שייתבע ניכויין של הוצאות נוספות שאף הן נתפסו כהוצאות פרטיות, דוגמת הוצאות נסיעה לעבודה. כמו כן סבור האוצר כי  התרת הוצאות טיפול בילדים היא מהלך רגרסיבי המיטיב עם השכבות המבוססות.

הרשות והאוצר אף מזכירים לבית המשפט את המשבר הכלכלי העולמי הפוגע, בין השאר, במשק הישראלי וצפוי להביא לירידה ניכרת בהכנסות ממסים.

לבית המשפט העליון הוגשו שלושה מסמכים: האחד – עמדת משרד האוצר ובקשה מטעמו לקביעת דיון נוסף בפני ההרכב. השני – בקשה להגשת חוות דעת כלכלית של אגף תכנון וכלכלה של רשות המסים והשלישי – השלמת טיעון בכתב מטעם המערער.

עו"ד יניב שקל ממשרד שקל ושות, המייצג את ורד פרי שהגישה את התביעה לבית המחוזי בתל אביב, אמר: "אנו מצרים על עמדת משרד האוצר אשר חוזרת על טענות שנטענו בעבר ונדחו על ידי בית המשפט המחוזי, במקום לנסות ולמצוא פתרונות שיאפשרו ניכוי הוצאות ההשגחה על ילדים הנדרשות לשם עבודת ההורה".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
הגיע הזמן שהנשים תפסקנה לשאת על כתפיהן הדקיקות את על הטעויות של הגברים ובהן של בר און
קודם כל, בהרבה משפחות האשה לא יוצאת לעבוד בגלל שכר נמוך שהיא מקבלת ומנגד היא צריכה לשלם עלות גבוהה של הוצאות טיפול, שיכולה להיות בגובה משכורתה כמעט. לכן אם היא תדע שמותר לה לקזז זאת מהכנסתה זה יהווה תמריץ עבורה לצאת לעבוד וגם בעלה יוכל לבקש להתקזז במס הכנסה שלו אם הוא משלם (ובתנאי שאשתו עובדת) כיוון שרשות המס רואה בתא המשפחתי כיחידה אחת לצרכי מס. נקודה נוספת היא, שהמטפלת בעצמה תהיה מדווחת, וכך יובטחו גם זכויותיה והיא תהיה זכאית לזכויות ככל עובדת והנה בנשימה אחת דאגנו לשתי נשים וגם המדינה תהיה מרווחת.
למה זה טוב לכולן וגם למשפחות חלשות?  |  23.12.08
1.
משרד האוצר רואה עצמו מעל כל רשויות החוק, הוא יקבע את חלוקת הנטל ולא המחוקק
משרד האוצר, שר האוצר ופקידי האוצר שוכחים שבמדינה מתוקנת הם רשות מבצעת שתפקידה לבצע את החלטות הרשות המחוקקת הם מפחידים אותנו ב "זה לא הזמן" "הרבה מיליארדים" "מדיניות ארוכת טווח" ועוד קשקושים הם יכולים ליעץ, אבל תפקידם לבצע את החלטות הרשות המחוקקת עם כל ההשלכות הנובעות מכך אבוי לנו אם הם ימשיכו להחליט בשבילינו
אזרח  |  22.12.08