אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הישג לקבלנים: האוצר שינה את שיטת ההצמדה בגין עליית מחירי התשומות במכרזי תשתית ובנייה ממשלתיים צילום: עמית שעל

הישג לקבלנים: האוצר שינה את שיטת ההצמדה בגין עליית מחירי התשומות במכרזי תשתית ובנייה ממשלתיים

עפ"י סיכום שהושג בין התאחדות הקבלנים לחשב הכללי באוצר, בעקבות עליות חדות במחירי הברזל, לכל מכרז ייקבע מדד ספציפי, בהתאם לכמות החומר שבה נעשה שימוש במסגרת העבודות. הדבר אמור למנוע הפסדים כבדים לקבלנים מעליית מחירים של תשומות ספציפיות

24.12.2008, 13:49 | אורי חודי

התאחדות הקבלנים הגיעה לסיכום עם משרד האוצר והחשב הכללי, בנוגע לשיטת ההצמדה במכרזי ממשלה של תשתיות ובנייה.

ההתאחדות פנתה לאוצר בבקשת פתרון לבעיית ההצמדה, בעקבות הפסדים של מאות מיליוני שקלים שנגרמו לקבלנים בעת עליית מחירי הברזל. מחודש נובמבר 2007 ועד חודש יולי 2008 עלה מחיר הברזל בשיעור חד של כ-125%. הקבלנים טענו מצידם, כי מדד תשומות הסלילה ומדד תשומות הבנייה, אליהם מוצמדים מרבית החוזים, לא שיקפו את עליית המחירים וביקשו ליצור שיטת הצמדה נכונה יותר.

בחודש יולי התקיימה פגישה של הקבלנים עם שר האוצר, רוני בר-און, ולאחריה הוקם צוות עבודה, שכלל את שוקי אורן, החשב הכללי באוצר, אבי דור, סגן החשכ"ל ורם בלינקוב, הממונה על התקציבים באוצר. מצד הקבלנים ישבו בדיונים מנכ"ל התאחדות הקבלנים, יוסי גורדון, סגן נשיא התאחדות הקבלנים ויו"ר אגף התשתיות בהתאחדות, אייל גבאי, מנכ"ל סולל בונה, יהושע רפפורט והקבלן אילן מרדכי .

על פי הסיכום שהושג בין הצדדים, הפיצוי בגין עליית מחירי התשומות לא יינתן בהתאם למדד תשומות הסלילה או מדד תשומות הבנייה, על פי החלטתו של המזמין, אלא לכל מכרז ייקבע מדד ספציפי לפרויקט, בהתאם לכמויות החומרים בהן נעשה שימוש במסגרת העבודות.

את המדד יקבע מזמין העבודה, תוך שהוא לוקח תתי-פרקים מתוך מדד תשומות הבנייה, מדד תשומות הסלילה, או שניהם, בהתאם לסוג העבודה. בצורה זו, קבלן שניגש למכרז תשתיתי עתיר ברזל, לדוגמא בניית גשר או מחלף, יקבל פיצוי הולם יותר בגין עליית המחירים של תשומות ספציפיות ולא יספוג הפסדים, שעלולים לסכן את המשך הפרויקט.

מנכ"ל התאחדות הקבלנים, יוסי גורדון, ציין היום (ד'), כי הוא מעריך את נכונות האוצר ליצור מנגנון פיצוי הוגן יותר לקבלנים במקרה של עליית מחירים חריגה במחירי תשומות הבנייה. המנגנון החדש יבטיח פיצוי הוגן לקבלנים וימנע גרימת הפסדים כבדים במקרה של עליית מחירים. הוא יחול על משרדי הממשלה ויחידות הסמך הממשלתיות וגורדון אף קורא לחברות הממשלתיות ומזמיני העבודה הפרטיים, לאמץ גם הם את השיטה.

הסיכום בין האוצר לקבלנים קובע גם את מועדי ההצמדה. בפרויקטים שמשך הביצוע שלהם הוא פחות משנה לא תהיה הצמדה, אלא אם כן המדד הפרויקטלי יעלה בשיעור של למעלה מ-4%. בפרויקטים שמשך הביצוע שלהם הוא מעל שנה תהיה הצמדה, אם המדד יעלה מעל 6%. בשני המקרים, ההצמדה תינתן על הפער בין העלייה של המדד בפועל ובין 4% ו-6% בהתאמה. ההסכם יהיה בתוקף כשלוש שנים.

במסגרת ההסכם, התחייבה התאחדות הקבלנים להסיר תביעה שהוגשה נגד משרד האוצר בנושא זה.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
אני קורא לכולם, קומו , עיזבו ........
בואו נעזוב את הארץ ונשאיר את הקבלנים עם הדירות שלהם, והמחירים המפוקעים, משעבדים אותנו ל-30 שנות משכנתא, ועבור מה אנחנו משלמים עבור מדבר במזרח התיכון, מצפון מדרום וממזרח אויבים. קומו כולכם ותעזבו לאוסטרליה, לאמריקה, תמכרו את הדירות ותברחו, אין כאן עתיד. תשאירו לקבלנים את הדירות ושיחיו במדינת ישראל, ארץ זבת חלב ודבש.
ירון , תל-אביב  |  25.12.08
4.
הקבלנים דואגים לעצמם יפה מאוד
מי יעזור לאזרח הפשוט שבא לקנות דירה מקבלן ומכריחים אותו לחתום על חוזה עם הצמדה לתשומות הבנייה? בסה"כ דירה אחת מתוך פרוייקט שלם, אבל הוא צריך לשלם לקבלן תוספת של עשרות אלפי שקלים, ולמה? כי הקבלן "משלם יותר" על ברזל, על חומרי בנייה, על הדלק של המשאית שמובילה את החומרים וכו'...., באמת!!! תראו לי קבלן שבאמת שילם את העליות האלה במחירים, הרי הם תופסים את הספקים בביצים, נראה את הספק שיעיז להעלות לקבלן את המחיר שהוא סגר איתו מראש על פרוייקט שלם. המדד הזה לא משקף כלום והוא בא רק לשרת את הקבלנים שיכולים לעשות רווח קל על גבו של הרוכש המסכן. תחשבו על זה...
האזרח הפשוט , בארץ  |  25.12.08
לכל התגובות