אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הייצור צונח, הפיטורים גואים: המדינות המתפתחות בדרך למיתון צילום: shutterstock

הייצור צונח, הפיטורים גואים: המדינות המתפתחות בדרך למיתון

המפעלים בסין, הודו ורוסיה מורידים את התפוקה ומפטרים עובדים. בסינגפור צופים שהכלכלה המקומית תתכווץ. אנליסטים: "מה שהחל כמשבר אשראי מתפשט לענפי הכלכלה החשובים"

02.01.2009, 12:57 | סוכנויות הידיעות

המפעלים בסין, הודו ורוסיה הורידו את התפוקה ואת מספר המועסקים ברמת שיא, מה שצפוי לגרור האטה משמעותית בכלכלות בכל השווקים המתפתחים. כך מדווחת היום (ו') סוכנות הידיעות רויטרס. להערכת האנליסטים, המשבר שפקד את המדינות המתועשות מתפשט לכל חלקי העולם. עם זאת, במקביל, נראה כי נתוני הייצור התעשייתי באירופה ובארה"ב יהיו חזקים יותר מהערכות המוקדמות.

צרות בצד הקומוניסטי: סין: התפוקה התעשייתית המשיכה לרדת בדצמבר המפעלים המשיכו את מגמת פיטורי העובדים, זאת לצד נתונים נוספים על האטה משמעותית בכלכלה המקומית בחודשים האחרונים. עם זאת, נראה כי מאמצי הורדת הריבית והקלת תנאי ההלוואות שיזמה הממשלה מעכבים את ההאטה סוכנויות הידיעותלכתבה המלאה

רק לפני חודשים ספורים נחשבו מדינות בריק (ראשי תיבות של סין, הודו, רוסיה וברזיל - הכלכלות הגדולות ביותר מבין המדינות המתפתחות) לבעלות פוטנציאל כלכלי עצום וסומנו כקטר של הכלכלה העולמית. אלא, שבעקבות המשבר שהיכה בהם בעוצמה, תחזיות אלו התבדו ומי שקיווה שהן יחלצו את הכלכלה העולמית מהמיתון, נאלץ לחפש חבלי הצלה אלטרנטיביים.

במקום זאת, מדינות מתפתחות רבות מתריעות, כי שנת 2009 תהיה קשה יותר מ-2008. דרום קוריאה הזהירה את היצואנים, כי היא בדרך למיתון. בסינגפור מתריעים, כי הכלכלה שלהם תתכווץ בכ-2%. כלכלני סיטיגרופ מדגישים, כי שקיעתה של ארה"ב בהאטה קשה גוררת את המדינות המתפתחות, שכן אמריקה הייתה הלקוח העיקרי של הסחורות שאלה מייצאות.

המשבר הפיננסי במדינות המתפתחות מתפשט לכל ענפי הכלכלה ובא לידי ביטוי בכל המגזרים, החל בפיטורים במפעלים סיניים ועד לצניחה במחירי נדל"ן בדרום קוריאה. "אנו מאוד מודאגים מכך, שמה שהחל כמשבר אשראי מתפשט גם לענפי הכלכלה החשובים ופוגע ביצואניות הגדולות", אומרים אנליסטים של בנק OCBC בסינגפור.

גם הצניחה בייצור ברוסיה גורמת לדאגה רבה, שכן היא גדולה בהרבה מזו שנמדדה בתקופת המשבר האחרון שפקד את המדינה לפני כעשור. ואילו הודו, שנאלצה עד כה לשמור על אופטימיות יחסית, נאלצת להודות כי המשבר הגיע גם אליה ולראשונה מזה שלוש שנים, התפוקה התעשייתית שלה יורדת.

תגיות