אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
העליון יכריע השבוע אם לפרק את ערבות פיתוח הנגב של אלגור ודיוויס צילום: אלכס קולומויסקי

העליון יכריע השבוע אם לפרק את ערבות פיתוח הנגב של אלגור ודיוויס

ל"כלכליסט" נודע כי ביום חמישי ייערך דיון בבקשה לפירוק. במקביל הבנקים החזירו צ'קים של ויטה

04.01.2009, 08:02 | אורנה יפת וגולן חזני

בית המשפט העליון יכריע ביום חמישי בבקשה לפירוק חברת ערבות פיתוח הנגב והשפלה, לשעבר 3i. כבר לפני כשנתיים, בנובמבר 2006, פסקה שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, ורדה אלשיך, על פירוק 3i, שבשליטת אביב אלגור ואיאן דיוויס. אלשיך מינתה את עו"ד ערן קאופמן למנהל מיוחד של החברה. בעלי החברה הגישו ערעור על כך, וביקשו לעכב את ביצוע הפירוק.

בתוך כך, הבנקים החזירו ביום חמישי המחאות בהיקף של 2.2 מיליון שקל של ויטה פרי גליל. זאת לאחר שתקופת הקפאת תשלומי הקרן של כל ההלוואות שנתנו הבנקים לאומי ודיסקונט לקבוצה הסתיימה ב־31 בדצמבר 2008, והחברה חורגת ממסגרות האשראי שאושרו לה. ויטה פרי גליל ביקשה מלאומי ודיסקונט ארכה לתחילת פירעון קרן האשראי, בסכום של 11 מיליון שקל. כעת, הבנקים העמידו לפירעון 7.1 מיליון שקל מתוך ההלוואות.

לאחרונה הודיעה החברה כי היא מנהלת מגעים עם קבוצת משקיעים שעשויה להצילה מפירוק. כפי שפורסם ב"כלכליסט", המשקיעים החדשים בויטה עתידים להיות ספקי הירקות הגדולים שלה, המאוגדים בארגוני משקים שונים. אלה, יחד עם בעלי המניות הנוכחיים והבנקים (שטרם נתנו הסכמתם), יזרימו לחברה 60–80 מיליון שקל.

החזירו רק מחצית מההלוואה

 

אך על התוכניות של אלגור ודיוויס להבראת החברה וגיוס משקיעים חדשים מעיבה עננת הבקשה לפירוק. אם תתקבל היא צפויה להשפיע על תהליכי הרה־ארגון. את הבקשה לפירוק הגיש יוסי מנור, איש עסקים מתחום האבטחה, בטענה שהחברה חייבת לו יותר מ־2 מיליון שקל. בספטמבר 2001 הלווה מנור לאלגור ודיוויס 3 מיליון דולר (ששוויים באותה תקופה היה כ־6.5 מיליון שקל) להבראת החברה - מחצית מהסכום, 1.5 מיליון דולר, להשקעה בחברה תמורת מניות, ומחציתו להלוואה כנגד אופציית פוט, שלפיה רשאי מנור לכפות על החברה לרכוש את המניות שבידיו בכל עת. מנור קיבל זכות הצבעה בדירקטוריון כשותף בחברה.

אלגור ודיוויס החזירו למנור רק מחצית מסכום ההלוואה. את היתרה, שאותה ביקש לממש במרץ 2006 באמצעות האופציות, סירבו השניים להחזיר בטענה כי נגד מנור עמדה התראה לפשיטת רגל שהוציא נגדו בנק לאומי. הליכי פשיטת הרגל נגד מנור בוטלו בלי שניתן נגדו צו לכינוס נכסים, אלא שאלגור ודיוויס טענו כי התנאי שהמניות יהיו "נקיות" לא קוים בעת הבקשה למימוש האופציות, ולכן לא שילמו לו את יתרת החוב. בהחלטתה להוציא צו פירוק לחברה קבעה השופטת אלשיך כי כאשר מנור הפעיל את האופציה, המניות היו נקיות. 

תגיות