אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש העליון: קריסה כלכלית לא מצדיקה אי תשלום מס צילום: shutterstock

ביהמ"ש העליון: קריסה כלכלית לא מצדיקה אי תשלום מס

בית המשפט דחה בקשת ערעור של מנהל חברה שקרסה, שטען כי הקריסה מהווה הצדק סביר לאי תשלום המס

05.01.2009, 16:40 | הדר קנה

בית המשפט העליון קבע כי אין הצדקה בעיכוב העברת כספי מסים בשל מצוקה כלכלית. השופט סלים ג'ובראן דחה את בקשת הערעור של נועם מלמד מנהל חברת "אסף הכסף", שהורשע בעבירות אי תשלום מס ואי הגשת דו"ח במועד. מלמד טען כי העובדה שהחברה קרסה כלכלית מספיקה כדי להוות "הצדק סביר" לאי תשלום המס שנוכה.

לפי כתב האישום נגד מלמד, במשך 15 חודשים בשנים 2002-2001 לא שילמו החברה ומנהליה במועד את המס שנוכה מעובדי בחברה ומקבלני המשנה בסך 777 אלף שקל, ללא הצדק סביר. בנוסף, לא הגישו לפקיד השומה דו"ח על הכנסות החברה לשנת המס 2002 במועד, ללא סיבה מוצדקת.

בית משפט השלום זיכה את הנאשמים מעבירות של אי תשלום מס שנוכה לשנת 2001 בשל קיומו של הצדק סביר והרשיעם ביתר האישומים. בית משפט השלום מצא הצדק סביר באי קיום הסדר תשלומים עם פקיד השומה עקב מצבה הכלכלי הקשה של החברה וכניסתה להליכי פירוק.

הנאשמים ערערו על הכרעת הדין והמדינה ערערה הן על הכרעת הדין והן על גזר הדין.

המחוזי הרשיע את הנאשמים באי תשלום מס שנוכה בשנת 2001 אך דחה את ערעור המדינה לעניין גזר הדין והשאיר אותו על כנו.

הנאשמים פנו לבית המשפט העליון בבקשת רשות ערעור, בה טענו, בין היתר, כי שגה בית המשפט המחוזי כשקבע כי קריסה כלכלית אינה הצדק סביר לאי תשלום המס שנוכה במסגרת הסדר פריסת החוב. עוד טען הנאשם כי לא הוכחה כל מחשבה פלילית מצדו ולכן אין להרשיעו באי תשלום מס.

השופט ג'ובראן קבע כי "אין בהליך פירוקה של החברה להוות הצדק סביר לאי עמידת החברה בהסדר פריסת החוב, שכן לרשות מלמד עמדה הבחירה בין השקעת הכנסות החברה בחברה עצמה לבין המשך הסדרת חובו מול רשויות המס. משבחר באפשרות הראשונה במקום להעביר לרשויות המס את אשר לא לו, נשמטה תחת רגליו הטענה כי ישנו הצדק סביר למעשיו".

תגיות