אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרסום ראשון: בעלי השליטה בחברת ההשקעות 3i הורשעו במשפט צינורות המזרח התיכון צילום: shutterstock

פרסום ראשון: בעלי השליטה בחברת ההשקעות 3i הורשעו במשפט צינורות המזרח התיכון

איאן דייויס ואביב אלגור הורשעו בקבלת דבר במרמה, בין היתר בגין אישור תשלום חודשי של דמי ניהול בסך 250 אלף שקל בחברה שבשליטתם

06.01.2009, 14:02 | גולן חזני

בעלי השליטה בחברת ההשקעות 3i- איאן דייויס ואביב אלגור הורשעו במה שמכונה 'משפט צינורות המזרח התיכון'. שופט בית המשפט המחוזי בת"א, חאלד כאוכב, הרשיע את השניים, בעלי השליטה בחברת ויטה, בכל העבירות שיוחסו להם בכתב האישום. שני הנאשמים האחרים בפרשה, אסתר אלדן ועו"ד אבי שץ - זוכו.

אלגור ודייויס הורשעו בקבלת דבר במרמה, בין היתר בהשגת אישור האסיפה הכללית של צמ"ת, שהיתה בשליטתם (78%) לביצוע עסקות בעלי עניין, ביניהן גם לאישור תשלום חודשי קבוע של דמי ניהול לבעלי השליטה בסך 250 אלף שקל. לפי פסק הדין, הדבר נעשה באמצעות איש קש - ויליאם הרנדל - שהצביע בעד העסקות, בעוד שלמעשה המניות שבבעלותו נרכשו באמצעות כספים שניתנו לו על ידי שני הנאשמים.

3i, או בשמה החדש, 'החברה לערבות הנגב' מתמחה בהשקעות במפעלי תעשייה באיזורי פריפריה, הבראתן ומכירתן. החברה הבולטת בקבוצה כיום היא ויטה פרי גליל. הקבוצה היתה בעבר שותפה עם 'גאון אחזקות' בצינורות המזרח התיכון. בעלי החברה הם אביב אלגור ואיאן דייויס, כשלאחרונה הצטרף אליהם אברהם בורג, יו"ר הכנסת לשעבר.

רו"ח אסתר אלדן-אלפסי שימשה בשנת 2000 מנכ"ל צינורות המזרח התיכון, ועו"ד אבי שץ שטיפל על-פי כתב האישום בענייניים שונים של קבוצת 3i.

ב-2003 עצרה רשות ני"ע את אלגור ודייויס בחשד שהשתמשו כביכול ב"איש קש" כדי לאשר עסקה לתשלום 250 אלף שקל בחודש לבעלי השליטה בצינורות המזרח התיכון. הרשות חשדה כי דייויס ואלגור קיבלו במרמה את אישור האסיפה הכללית של צינורות המזרח התיכון להתקשרות בהסכם עם בעלי השליטה, שלפיו יקבלו האחרונים 250 אלף שקל בחודש במשך 3 שנים עבור שירותי ייעוץ וניהול. עוד טענה הרשות כי השניים הסתירו מציבור המשקיעים את העובדה שקיבלו מהחברה ללא אישור, דמי ייעוץ וניהול בהיקף של מיליוני שקלים.

חוק החברות קובע כי "עיסקה של חברה עם בעלי השליטה בה אינה יכולה להתבצע ללא אישור האסיפה הכללית שבה אמור להתקיים שליש בלתי נגוע" - כלומר, שליש מבעלי המניות שאין להם עניין אישי בעיסקה. רק אז מניח החוק שהעיסקה לא נגועה.

בסיומו של הליך ארוך החליטה הפרקליטות להגיש כתב אישום נגד השניים. אלגור טען להגנתו כי אין היגיון בהשקעה של 5.6 מיליון שקל לרכישת חבילת מניותיו של הרנדל, רק כדי לזכות באישור לקבלת דמי ניהול. לטענת ההגנה, יוצא כי קבוצת 3i זוכה בדמי ניהול בסך 22 אלף שקל בחודש, בעוד שאם היתה משקיעה את הכסף בתוכנית חיסכון סולידית בבנק, היא היתה מקבלת יותר.

עורך הדין שוקי חורש שייצג את אלגור ועו"ד קנת מן שייצג את דייויס אמרו בתגובה: "אלגור ודייויס בנו במהלך השנים קבוצה הפועלת להבראת חברות במצוקה בפריפריה מתוך אידיאולוגיה. הם בסייעו לאלפי עובדים להמשיך לפרנס את משפחותיהם בכבוד. גם השופט הבין כי מניעי אלגור ודייויס היו לטובת החברה וקובע כי הם האמינו ביכולתם הניהולית להבריא את החברה ולשקם אותה. שלב ההרשעה הוא רק השלב הראשון. עומדות בפנינו אפשרויות רבות. אנו נלמד את התיק ונחליט על המשך צעדינו, שסביר להניח יכללו ערעור לבית המשפט העליון. בינתיים הם ימשיכו להשקיע בישראל ולפעול לטובת חברות במצוקה".

תגיות