אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקבינט הכלכלי-חברתי: 150 מיליון שקל יוקצו לעידוד קליטת עובדים חדשים צילום: אלכס קולומויסקי

הקבינט הכלכלי-חברתי: 150 מיליון שקל יוקצו לעידוד קליטת עובדים חדשים

בכך אושרה הצעתם של שר התמ"ת ושר האוצר. עדיפות תינתן ליישובי הפריפריה ועוטף עזה, לצד תמיכה להעסקת בני מיעוטים, חרדים ואוכלוסיות מיוחדות. תקציבים יוקצו להקמת מרכזי מחקר ופיתוח בפריפריה. איגוד לשכות המסחר: לשתף את חברות כוח האדם

08.01.2009, 10:36 | אמנון אטד
הקבינט החברתי-כלכלי אישר היום (ה') את הצעת שר התמ"ת, אלי ישי, ושר האוצר, רוני בר-און, להקצאת 150 מיליון שקל לטובת מעסיקים לעידוד קליטת עובדים חדשים במגזר העסקי. בהתאם להצעת השרים תינתן עדיפות ליישובי הפריפריה, שדרות ועוטף עזה בקליטת עובדים באזורים אלה. כמו כן, תוענק תמיכה על העסקה בשיעורים משמעותיים של בני מיעוטים, חרדים ואוכלוסיות מיוחדות בכל הארץ.

במסגרת הצעת השרים יוקצו תקציבים משמעותיים להקמת מרכזי מחקר ופיתוח בפריפריה שיספקו משרות ברמת השתכרות גבוהה. מרכזי המחקר והפיתוח יהוו עוגן תעסוקתי בפריפריה שישפיע גם על תחומים נוספים כמו חינוך, תרבות ועוד.

המדינה תשתתף במימון עלות העסקת העובדים החדשים בשני מסלולים:

* מסלול לקליטת עובדים נוספים בפריפריה, ביישובי עוטף עזה, באזור פיתוח א' ומקרב בני מיעוטים, חרדים או אוכלוסיות מיוחדות. הסיוע במסגרת מסלול זה יינתן בהתאם לעקרונות המפורטים:

1. משך הסיוע יהיה עד שלושים חודשים ממועד תחילת קבלתו.

2. שיעור הסיוע לעובד ילך ויפחת במהלך תקופת הסיוע.

3. הסיוע יוענק עבור קליטת עובדים נוספים.

4. גם עסק, אשר אינו ממוקם באזורים אלו, יהיה זכאי לקבל סיוע בקליטת עובדים נוספים, ובלבד שלפחות 90% מהעובדים הנוספים שיקלוט יהיו עובדים שהם בני מיעוטים, חרדים ואוכלוסיה ששיעור ההשתתפות שלה בתעסוקה נמוך בשיעורים דומים.

*מסלול לקליטת עובדים נוספים במרכזי מחקר ופיתוח של חברות גדולות בפריפריה. הסיוע במסגרת מסלול זה יינתן, בין היתר, בהתאם לעקרונות המפורטים להלן:

1. משך הסיוע יהיה עד שלוש שנים ממועד תחילת קבלתו.

2. שיעור הסיוע לעובד ילך ויפחת במהלך תקופת הסיוע.

3. הסיוע יוענק עבור קליטת עובדים נוספים בעלות העסקה גבוהה.

4. הסיוע יוענק עבור קליטת עובדים נוספים אשר יועסקו במרכזי פיתוח של חברות גדולות (חברות אשר היקף מכירותיהן הכולל עולה על 100 מליון דולר ארה"ב), הממוקמים באזורי תעשייה בפריפריה.

משרד התמ"ת יפרסם בימים הקרובים מכרז בין המעסיקים, שיאפשר השתלבותם במסגרת התוכנית לקבלת אמצעי הסיוע לטובת העסקת עובדים נוספים.

איגוד לשכות המסחר: יותר מעורבות של חברות כוח האדם

איגוד לשכות המסחר מתח ביקורת על כך, שבגיבוש תוכניות הממשלה למאבק באבטלה לא נמצא לנכון לשתף פעולה עם חברות כוח האדם בישראל. במכתב ששלח היום (ה') לשרי האוצר, התמ"ת והרווחה, כתב נשיא האיגוד, אוריאל לין, כי "הכוח המצרפי של 220 חברות כוח האדם הפועלות במשק, חייב להיות מרכיב מרכזי בכל תוכנית לאומית לצמצום האבטלה, שכן הן מהוות את המערכת המשוכללת ביותר לתיווך בתחום העבודה".

איגוד לשכות המסחר מציע לנקוט מספר צעדים אופרטיביים, על מנת להגביר את שיתוף הפעולה עם חברות כוח האדם, ביניהם העברה במקביל של כל הצעת עבודה שמגיעה ללשכת התעסוקה לכל חברות כוח האדם, על מנת לאייש ולגייס עובדים רבים בזמן קצר יותר. כמו כן, גיבוש תוכנית משותפת במימון משותף של התמ"ת וחברות כוח האדם להעברת סדנאות בנושא הכוון תעסוקתי, שיעבירו החברות למחפשי עבודה.

האיגוד אף מציע כי משרד התמ"ת ישתף את חברות כוח האדם בהכשרות להסבת כוח אדם, המופעלות באזורי עדיפות לאומית ובאזורים מוכי אבטלה, בהתאם לשינויים המבניים במשק.

תגיות