אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כלל פיננסים: חשש לפגיעה במערכת הבנקאית

כלל פיננסים: חשש לפגיעה במערכת הבנקאית

בסקירה של בית ההשקעות נמסר כי למרות הפסימיות ניתן לראות כי מניות הבנקים נסחרות כיום במכפילי הון נמוכים ברמה היסטורית. ברקע חששות ממחיקות נוספות בתיק ני"ע ועלייה בהפרשות לחובות מסופקים

18.01.2009, 14:38 | רונית גודמן
בסקירה מסכמת של שנת 2008 וצפי לשנת 2009, אומרים כלכלני בית ההשקעות כלל פיננסים כי קיים חשש לפגיעה במערכת הבנקאית בשל מחיקות נוספות בתיק ני"ע ובשל עלייה בהפרשות לחובות מסופקים. למרות זאת, הם אומרים, כי המערכת הבנקאית בארץ נמצאת במצב טוב יותר מאשר בחו"ל, בשל חשיפה נמוכה יותר לנכסים רעילים, (מכשירים פיננסיים מורכבים הקשורים למשבר הסאב פריים).

עם זאת, אומרים בכלל פיננסים, מניות הבנקים נסחרות כיום במכפילי הון נמוכים ברמה היסטורית שבין 0.56-0.93 כפי שנסחרו בזמן המיתון הקודם של שנת 2002. זאת, למרות שמצבם כיום טוב יותר מאשר באותה שנה - מבחינת איכות האשראי, יחסי הלימות ההון ורמת היעילות. תמחור נמוך זה נובע, להערכתם, מהידרדרות המערכת הבנקאית בחו"ל, כאשר גם מחירי הבנקים בישראל שלא ביצעו מחיקות משמעותיות, ירדו באופן דרמטי.

בנוגע לתיק ני"ע: המערכת הבנקאית בישראל חשופה לאג"ח קונצרני בארץ ובחו"ל וכן לפיקדונות והלוואות בבנקים זרים. לעומת זאת, החשיפה לנכסים הרעילים נמוכה לאחר המחיקות הגבוהות שבוצעו ב- 2008. בהקשר להפרשה לחובות מסופקים - בשנת 2007 רמת ההפרשות לחומ "ס של בנק הפועלים ובנק לאומי הייתה אפסית, בשל קיזוז ההפרשה על ידי Recoveries של הפרשות ישנות, וכן בשל רמה נמוכה של הפרשה כללית. עם זאת, כיום, לאור הידרדרות הסביבה הכלכלית, הצפי הוא לעלייה חדה ברמת הפרשות אלו שהחלה כבר ברבעון השלישי של 2008.

כמו כן, אומרים בכלל פיננסים, ההכנסות המימוניות עלולות להיפגע כתוצאה מהקשחת תנאי אשראי במערכת הבנקאית. דרישות הלימות ההון העומדות כיום על יעד של 12% לסוף 2009, ימשיכו להקשות על הבנקים בישראל להעניק אשראי. עם זאת, העלאת מרווחי האשראי אמורה לקזז חלק מההאטה הצפויה בגידול באשראי הבנקאי.

הכנסה מעמלות תפעוליות אמורה להיפגע אף היא. מיתון כלכלי יפגע בהכנסות מעמלות הנובעות משימוש בכרטיסי אשראי המהוות כ 20%-30% מסך העמלות התפעוליות. מעבר לכך, גמישות השליטה ברמת ההוצאות של המערכת הבנקאית, הכוללת בעיקר הוצאות שכר, היא נמוכה. לפיכך, לא תוכל לפצות על הקטנה בהכנסות.

תגיות