אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תקציב העסקים הקטנים במשרד התמ"ת גדל ל-60 מיליון שקל צילום: אוראל כהן

תקציב העסקים הקטנים במשרד התמ"ת גדל ל-60 מיליון שקל

בכך גדל התקציב ב-29 מיליון שקל, לעומת סך של כ-30 מיליון שקל בשנת 2008. משרד התמ"ת והאוצר סיכמו גם על הקמת קרן הון פרטית לעסקים בינוניים בהיקף כולל של 200 מיליון שקל לפחות והגדלת היצע האשראי בערבות מדינה

28.01.2009, 15:45 | כתב כלכליסט

כחלק מההערכות להאטה הכלכלית בשנת 2009 הוגדל סך התקציב של העסקים הקטנים ב 29 מליון שקל, כך שהתקציב יסתכם בקרוב ל-60 מיליון שקל (לעומת כ-30 מיליון שקל בשנת 2008), ובהם 3.5 מליון שקל הינם הגדלה ישירה של תקציב המט"ים (מרכזים לטיפוח יזמות), שהם 35% מסך תקציב המטי"ם השנתי.

מנכ"ל משרד התמ"ת, רו"ח גבריאל מימון מציין כי בימים אלו עורך משרד התמ"ת תהליך ייעול בכלי הסיוע לעסקים הקטנים והבינוניים. התהליך מבוסס על הקמת גוף ביצוע במשרד התמ"ת אשר ירכז את כלל כלי הסיוע הקיימים בתחום זה ויבצע את פעולותיו באמצעות המט"ים וגופים חיצוניים אחרים. 

 בנוסף סוכם בין משרדי התמ"ת והאוצר על הגדלת היצע האשראי בערבות מדינה לעסקים קטנים ובינוניים כך שסך האשראי בערבות מדינה העומד לרשות מגזר זה עומד כיום על 2 מיליארד שקל. כמו כן, תוקם קרן הון פרטית לעסקים בינוניים בהיקף כולל של לפחות 200 מליון שקל, ישתנו התנאים במסלול תעסוקה כך שיתאימו למגזר העסקים הקטנים והבינוניים ויוגדלו משמעותית תקציבי החונכויות העסקיות שמעניק משרד התמ"ת.

כמו כן נעשו מספר צעדים לשיפור מצבם של העסקים הקטנים הנמצאים באזור ה 40 ק"מ מרצועת עזה ובהם הקמת קרן הלוואות בערבות מדינה מיוחדת לאזור זה ויצירת מסלול מיוחד במסגרת החונכות העסקית לייעוץ עסקי בסבסוד ממשלתי.

המט"י – מרכז לטיפוח יזמות – הוקמו בשיתוף עם משרד התמ"ת ומשמשים כגופי הביצוע של המשרד לעניין העסקים הקטנים. המט"ים פזורים ברחבי הארץ ומעניקים שירות מקצועי ויעיל לכל אורך השנה ליזמים ולבעלי עסקים. המט"י מהווים מעין שלוחה של משרד התמ"ת בכך שהם מספקים לעסקים את האפשרות ליהנות מכלי הסיוע של משרד התמ"ת.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
הקצאת כספים ואשראי הוא פתרון חלקי ולא יעיל..
אנחנו נמצאים בפתחו של מצב חרום כלכלי וזה הזמן לחפש פתרונות מעשיים למגזר העסקי, לטווח הקצר לשרוד את המיתון ולטווח הארוך להגדיל הכנסות ולהשיג יותר לקוחות. הממשלה באמצעות משרד האוצר בשיתוף מספר בנקים מעמידים לרשות המגזר העסקי הלוואות ואשראי שתפקידן לסייע לעסקים במשבר אשראי או לעסקים שרוצים לפתח את העסק, העזרה מבורכת אבל היא לבד לא תפתור את הבעיה של המגזר העסקי מכיוון שרוב העסקים שיקבלו את הסיוע "יבזבזו" את הכסף ומצבם רק ילך ויחמיר מהסיבות הבאות, לרוב העצמאים ובעלי העסקים הקטנים והבינוניים: • אין תוכנית עסקית לביצוע. • אין את הכישורים ואת הידע לנהל את העסק. • אינם יודעים איך לנהל תזרים מזומנים ותקציב מאוזן. לכן הפתרון הוא שילוב בין שלושה אלמנטים מרכזיים: 1. הקצאת משאבים כספיים לצורך הקלת מחנק האשראי ומתן אפשרות למי שיכול לפתח את העסק שלו. 2. חקיקה שמחייבת כל אדם שרוצה לפתוח עסק בכל תחום לבנות תוכנית עסקית ליישום לארבע שנים קדימה. 3. התמקדות בחינוך ובהכשרת המגזר העסקי בחיזוק יסודות העסק = יסודות הניהול. בניגוד לדעה הרווחת לא נולדים עם כישורי ניהול עסק, ניתן ללמוד ולתרגל את זה, עצמאים ובעלי עסקים שידעו ויתרגלו את יסודות ניהול העסק יהיו ברמת סיכון נמוכה מאוד להפסדים כספיים ולפשיטות רגל. בזמנים טובים לא מתמקדים בבעיה כי כולם מרוויחים חלק יותר חלק פחות, אבל בזמנים קשים כמו המיתון , כל מי שיסודות הניהול שלו רעועים הסיכוי שלו לשרוד את התקופה הקשה הם קלושים, ולצערנו זה מצבם של רוב המגזר העסקי הפרטי הקטן והבינוני במדינת ישראל.
יוסי ברון , השרון  |  15.02.09
1.
עוד כסף שהולך לכיס מנהלי מטי...
כשאני טלפנתי למרכז מטי גם בראשון וגם ברעננה בבקשה לייצר שיתוף פעולה לעזור לעסקים קטנים קיבלתי תשובה של "מטי לא עושים שיתופי פעולה. אתה יכול לשים פליירים בעלות של 500 ש"ח בחודש". זאת לפני שהצלחתי להסביר את טיב שיתוף הפעולה שאני מציאה. מטי הוא עסק לכל דבר ועניין והם פה כדי לעזור לעצמם ולא לעסקים קטנים.
deskwiz  |  06.02.09