אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עורך הדין של בירם ודויטש להפניקס: "מתחילה מלחמה" צילום: ישראל מלובני

עורך הדין של בירם ודויטש להפניקס: "מתחילה מלחמה"

עו"ד לשם תוקף את בעל השליטה בהפניקס, תשובה, ועו"ד ניר כהן שנשכר לעבוד לצדו מבטיח: "לא אכתוב מכתבי אהבה"

29.01.2009, 08:56 | רחלי בינדמן והדר רז

"מישהו העלה על דעתו שלא נגיע לבית משפט לאחר המהלך שנקטה הפניקס? אנו עובדים בימים אלו על גיבושו של כתב תביעה והמלחמה החלה", כך אמר עו"ד ישראל (רלי) לשם ממשרד מיתר ליקוורניק ושות' המייצג את מייסדי בית ההשקעות אקסלנס, רוני בירם וגיל דויטש.

עו"ד לשם התכוון בדבריו להודעה של הפניקס מיום שני כי היא מבטלת את ההסכם עם מרשיו. מדובר בהסכם שנחתם בשנת 2006, שלפיו ניתנת לבירם ודויטש אופציה מסוג Put למכור לחברת הביטוח שבשליטת יצחק תשובה את יתרת מניותיהם באקסלנס (41%). לפני שבועיים וחצי הודיעו מייסדי אקסלנס על רצונם לממש את האופציה ודרשו כ־700 מיליון שקל.

בין הפניקס לבירם ודויטש נתגלעה מחלוקת סביב תג המחיר, וחברת הביטוח דרשה לבדוק את דו"חות אקסלנס מכיוון שתמורת המניות אמורה להיות מחושבת לפי ההון העצמי והכפלה ב־12 של הרווח הנקי שישיג בית ההשקעות בשנים 2008 ו־2009. לאחר שמייסדי אקסלנס סירבו לדרישה לבדוק את הדו"חות, הודיעה הפניקס כי הסירוב מהווה הפרה יסודית של ההסכם בין הצדדים ולכן היא מבטלת אותו.

אתמול נודע כי בירם ודויטש שכרו את שירותיו של עו"ד ניר כהן (לשעבר שותף במשרד ש. הורוביץ ושות'), המתמחה בייצוג ובהופעות בבתי משפט. עו"ד כהן אישר ל"כלכליסט" את המינוי והוסיף: "לא הצטרפתי בשביל לכתוב מכתבי אהבה".

עו"ד לשם התייחס לטענות הפניקס ואמר ל"כלכליסט" כי "ההסכם מפורט מאוד ונעשה על ידי עורכי דין דקדקנים ומנוסים. אין בו שום מילה על הזכות לעשות בדיקות של נתוני הדו"חות הכספיים, ובוודאי שלא על הזכות להתערב בעבודתם של רואי החשבון של החברה". עו"ד לשם סבור כי השורה התחתונה היא ש"ביטלו כאן הסכם על סמך סעיף שלא קיים בו, יומיים לפני שדירקטוריון אקסלנס היה אמור להתכנס כדי לדון בבקשה של הפניקס לבדוק את נתוני הדו"חות". ל"כלכליסט" נודע כי בישיבת הדירקטוריון שהתקיימה אתמול הוסר מסדר היום נושא אישור בדיקת הדו"חות הכספיים.

יו"ר הפניקס אהוד שפירא טען כי בדיקת הספרים של אקסלנס היא מסוג הדברים שלא צריכים להיות רשומים בהסכם.

"צריך היה להמתין לפרסום הדו"חות השנתיים. אם בהפניקס רוצים לוודא את התוצאות לאחר פרסומן, הם מוזמנים לעשות זאת. אבל הדו"חות עדיין אינם מוכנים ולכן ברור שמה שהוא (בעל השליטה בפניקס, יצחק תשובה - ר"ב וה"ר) רוצה זה לחפש לעצמו דרך להשתחרר מהחוזה".

לשם הוסיף כי לא בירם ודויטש היו אלו שיזמו את ההתקשרות עם משרד רואי החשבון קסלמן וקסלמן, שאחראי לדו"חות הכספיים של אקסלנס, אלא מדובר בגוף שנשכר דווקא בהמלצת הפניקס. לכן, לטענת עו"ד לשם, "הפניקס מנסה להכניס רואי חשבון שכירים שלה, כדי שיתחילו להתווכח על אופן חישוב התוצאות".

יצחק תשובה, צילום: אוראל כהן יצחק תשובה | צילום: אוראל כהן יצחק תשובה, צילום: אוראל כהן

ליצחק תשובה יש אינטרס לגרור את העניין לאורך זמן?

"זו בדיוק התוכנית של תשובה. כשאדם מבטל הסכם ללא בסיס, הוא מעמיד את המוניטין שלו בסימן שאלה. זה לא קוד ראוי לעסקים וזה יתנקם בו. תשובה כבר עשה את זה פעם אחת בעסקת ילמולי. פעמיים זה כבר יוצר תחושה של שיטה".

מה הסיכוי להערכתך לפשרה בין הצדדים?

"פשרה זה ביטוי גדול. כבר לפני הודעת הביטול נפגשו הצדדים, ודויטש ובירם היו מוכנים ללכת לקראת הפניקס. מה שקורה עכשיו יוצר אפקט של התרחקות. רוני וגיל הם לא אנשים שיסכימו לתרגיל של ביטול הסכם בלי שום יסוד לביטול, מתוך ניסיון ללחוץ אותם במשא ומתן".

מקורבים להפניקס מסרו ל"כלכליסט" שאם בירם ודויטש מעוניינים להיפגש בבית המשפט, אין לחברה כל בעיה לפגוש אותם שם. המקורבים הגיבו לטענות עורכי הדין של בירם ודויטש ואמרו כי בדיקת הנתונים שבבסיס הדו"חות הכספיים היא אלמנטרית לכל עסקה באשר היא.

תגיות