אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: ההסתבכות של TTI טלקום: עסקת טלסנס על סף ביטול

בלעדי: ההסתבכות של TTI טלקום: עסקת טלסנס על סף ביטול

משרד רו"ח יהודה ברלב יבדוק את החשדות נגד מוטי ליפשס, בנו של מנכ"ל טי.טי.איי, של נטילת עמלות לא תקינות ברכישת החברה האוקראינית

03.02.2009, 07:04 | גולן חזני ואסף לוי

חברת טי.טי.איי טלקום (TTI) מינתה את משרד רו"ח יהודה ברלב לחקור את פרשיית החשדות נגד מוטי ליפשס, בנו של יו"ר ומנכ"ל החברה מאיר ליפשס, של נטילת עמלות לא תקינות בעסקת רכישת חברת טלסנס האוקראינית, על ידי טי.טי.איי לפני כשנה.

ל"כלכליסט" נודע כי בעקבות האירוע עשויה עסקת טלסנס להתבטל כליל, שכן היועצים המשפטיים של טי.טי.איי עשויים לטעון כי העובדה שהבעלים הקודמים של טלסנס אדוארד רובין - אם אכן העניק תשלומי עמלה שלא הוצהרו - הפר את ההסכם וישנה עילה לבקש ממנו החזר של התשלום שכבר שולם ולבטל את העסקה. נראה כי זהו הרקע לעליות במניית טי.טי.איי ביום שישי האחרון במסחר בנאסד"ק.

ל"כלכליסט" נודע עוד כי בין מאיר ליפשס לבין רובין מתנהל מאבק לא פשוט. טי.טי.איי טוענת כי טלסנס לא עמדה ביעדים שהוגדרו בעסקה המקורית ודורשת את הפחתת מחיר העסקה, ואילו רובין מתנגד. העסקה המקורית היתה אמורה להתבצע בשלושה תשלומים. מיליון דולר כבר שולמו ב־15 בפברואר 2008, תשלום נוסף של מיליון דולר אמור להיות משולם בעוד שבועיים, ב־15 בפברואר, ותשלום שלישי של 700 אלף דולר בעוד שנה. מאיר ליפשס מעוניין להפחית מאות אלפי דולרים ממחיר העסקה, גם לאור המשבר בשווקים.

כפי שפורסם ב"כלכליסט", רובין טען כי מוטי ליפשס קיבל ממנו עמלות שלא כדין באותה עסקה. ליפשס הבן, שהכיר את רובין לאורך שנים, היה זה ששידך את העסקה לטי.טי.איי.

בתצהיר שנשלח באימייל לחברי הדירקטוריון של טי.טי.איי בשבוע שעבר על ידי אלי עופר, מי שהיה סמנכ"ל הכספים של החברה ופוטר בספטמבר 2008, נטען כי במסגרת רכישת החברה האוקראינית ניסה מוטי ליפשס, שהיה אחראי על הרכישה, לקבל כסף שאינו מגיע לו מרובין. מוטי ליפשס, כך נטען בתצהיר, חייב את רובין להעביר לו סכום של מאות אלפי דולרים מתוך 2.7 מיליון הדולרים ששילמה טי.טי.איי עבור החברה.

להודעת האימייל צורפו תצהיר בחתימת ידו של המנכ"ל האוקראיני המאשר את הפרטים ואומר כי העביר למוטי ליפשס סכום של 90 אלף דולר וכן הקלטות שתומכות לכאורה בטענות, ובהן, על פי הנטען, נשמעת שיחה בין מוטי ליפשס לבין רובין. עופר, שהתייעץ עם עורך דינו שרון כהן, ממשרד שרון כהן ושות', לגבי תוכן המכתב, החליט לשתף מיידית את חברי הדירקטוריון במידע שהותיר את מאיר ליפשס המום.

במטה החברה בראש העין סערו הרוחות מאז הפרסום. בהמלצתו עורך הדין עודד ערן, בעקבות פניית "כלכליסט", פרסמה החברה דיווח על האירוע. מאז הפרסום מאשים מאיר ליפשס את אלי עופר בניסיון סחיטה.

גורמים בטי.טי.איי טוענים כי הרקע לפיטוריו של עופר היה מאבק סמכויות בינו לבין מוטי ליפשס, וכי עופר ביקש להתמנות כמנכ"ל החברה ונדחה. גורמים אחרים טוענים כי העימות ביניהם אירע בשיחה משולשת עם רובין באוקראינה, שבה צידד עופר בעמדתו של רובין מול עמדתו של מוטי ליפשס בוויכוח שנסב על סמכויות ניהול בחברה האוקראינית.

מוטי ליפשס הצטרף לטי.טי.איי לפני תשע שנים ושימש כמנהל מכירות בתפקידו הראשון עד שמונה לפני כשנתיים למנהל אזור. בחברה מקווים שחקירת הפרשה שתהיה כרוכה גם בתשאול הבעלים הקודמים, רובין, באוקראינה תסתיים בתוך שבועיים.

תגיות