אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עוד הישג לתושבים: הוועדה המקומית המליצה לחתוך את מגדל אסותא בת"א בחצי צילום: עמית מגל

עוד הישג לתושבים: הוועדה המקומית המליצה לחתוך את מגדל אסותא בת"א בחצי

ההחלטה אינה סופית ומהווה המלצה לוועדה המחוזית לתכנון ובנייה. עפ"י ההמלצות, יתנשא המגדל - שעתיד לבנות שעיה בוימלגרין במקום - לכ-20 קומות בלבד, במקום 40 קומות בתכנון המקורי. עם זאת, אמור להיהרס במתחם מבנה האישפוז הישן, שנועד לשימור

04.02.2009, 17:48 | דותן לוי

הפסד לשעיה בוימלגרין במתחם אסותא שברחוב ז'בוטינסקי בתל אביב. הוועדה המקומית לתכנון ובנייה החליטה לקבל חלק מהתנגדויות התושבים למתחם ולהמליץ לוועדה המחוזית לחייב את היזם לערוך בתוכנית כמה שינויים, כשהמשמעותי שבהם - צמצום גובה הבניין מ-40 קומות ל-20 בלבד.

המלצה דומה העבירה עיריית ת"א לוועדה המחוזית לפני 3 שבועות, בה המליצה לקצץ 13 קומות מהבניין.

המלצות נוספות של הוועדה נוגעות למיקום הבניין בפינה הדרום מערבית של המגרש וכן הורדת זכויות הבנייה ל-21 אלף מ"ר שטחים עיקריים ושטחי שירות. עוד המליצה הוועדה, לאשר בצד המזרחי של המתחם בנייה מרקמית, של עד 6.5 קומות.

יחד עם ההמלצות, אשר מהוות הצלחה חלקית לארגונים הירוקים ולתושבי המקום, המתנגדים לתוכנית המקורית של היזמים, התקבלה גם החלטה, שעשויה לעורר התנגדויות חדשות - לאפשר את הריסתו של מבנה האשפוז הפנימי שנמצא במרכז המתחם. מדובר במבנה לשימור 'לא מחמיר', שנכלל בתוכנית השימור של תל אביב.

2 מבנים נוספים שמיועדים ל'שימור מחמיר' ברחוב ז'בוטינסקי, יישארו במגרש, מעבר לזכויות הבנייה בו. בתוך כך, יצויין כי מדובר בהמלצות ולא בהחלטה סופית והוועדה המחוזית היא זו שתכריע בנושא.

מתחם אסותא נרכש על ידי שעיה בוימלגרין באפריל 2006, בתמורה ל-52 מיליון דולר, זמן קצר לאחר שרכש את חברת הנדל"ן אזורים. המתחם גובל ברחוב ז'בוטינסקי ומשתרע על 9 דונם.

בתגובה להחלטה אומר יו"ר ועד הפעולה המתנגד לבנייה במתחם אסותא ניר קלינר: "אומץ הלב החריג שגילתה הוועדה בהחלטתה ראוי לכל ציון ולהערכה, אך מגדל בין 20 קומות הוא עדין מגדל חריג בשכונה. רק לאחר שיוצגו בפנינו תוכניות מפורטות וחלופות נחליט אם ומי ראויות לתמיכה. פעילות מקצועית של קואליציית אסותא בראשות החברה להגנת הטבע עם הפורום הירוק, וועד הפעולה של תושבי השכונה ראוי שיהיה למודל לאזרחים כי בכוחם לקבוע את גורלם".

עו"ד גדי טל המיצג את תושבי השכונה מסר בעקבות החלטת הועדה כי: "הוצאת ה'עז' מהמתחם אין בה משום ביטולם הטיעונים המקצועיים והסביבתיים וברור שהוועדה המחוזית תיקח אותם בחשבון בנוסף להחלטת המקומית".

 

מקצצים גם בנווה צדק

החלטה נוספת של הוועדה ממליצה להגביל גם את גובהו של מגדל ליבר, הסמוך לנווה צדק, שנמצא בבעלות חברת אמריקן קולוני והיזמים רועי לוסטרניק ומשה גבריאלי. במקרה זה, ההמלצה היא להגביל את גובה המגדל ל-24 קומות בלבד ולגובה של 92 מטר. מדובר בקיצוץ משמעותי של היקף הבנייה במתחם, מאחר והאופציה השנייה שעמדה על הפרק הייתה לבנייה של 37 קומות, בגובה של 130 מטר.

בנוסף, הומלץ לאפשר, כי רק 25% מהבנייה ישמשו למגורים והיתר - 75% - ישמשו למסחר ומשרדים. בנוסף, הומלץ לוועדה המחוזית שלא לאשר את התוכנית, עד שתתקבל תוכנית מקיפה לאזור נווה צדק, שתציג את תכנון צירי התחבורה באזור, בתי ספר, מבני ציבור ותשתיות נוספות.

על המגרש, בן 4.5 דונם, עמד פעם מפעל השוקולד של חברת ליבר, שנרכשה על ידי עלית. בשנים האחרונות משמש המקום כחניון. אמריקן קולוני רכשה בשנת 2006 את חציו השני של המגרש, שהיה בבעלות האחים עופר, בתמורה ל-17.5 מיליון דולר.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
Greenwash טהור! מגדלים זה ירוק. אין קרקעות לבזבז וחשוב לעודד מחיה בעיר
כאחת שעוסקת בתחום הבניה, וכמאמינה בבניה ירוקה הרבה לפני שזה הפך לטרנד אופנתי, ברור כי יש לצופף את הבניה בערים על מנת לשמור על מעט השטחים הירוקים שעוד נותרו בארצינו. יש להרים "מחטים" גבוהים ולסובבם בשטחים ירוקים. שטחים ירוקים אינם מדשאות, כי אם צמחיה אופינית לאזורינ (תחשבו שמורות טבע)ו, שנראת נפלא ואינה צורכת מים. ירק חיוני לשמירת איכות האויר, בריאות הגוף והנפש והורדת טמפרטורה. כל עוד בני אדם רוצים לחיות בבתים והאוכלוסיה גדלה, יהיה צורך בבניה. אז שיעשו את זה כמו שצריך, כי ישראל כבר התיבשה מהבירוקרטים מזמן.
נדל"ניסטית ירוקה , הרצליה  |  06.02.09