אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעלי המניות של ערוץ 2: "הטלוויזיה עלולה להגיע למצב של הקפאה כוללת" צילום: צביקה טישלר

בעלי המניות של ערוץ 2: "הטלוויזיה עלולה להגיע למצב של הקפאה כוללת"

יו"ר קשת מוזי ורטהיים ויו"ר רשת יוסי רוזן פנו לשר התקשורת כדי שיפחית לזכייניות את תשלומי התמלוגים ודמי הזיכיון ב־2009: "אנו עוברים הליכים כואבים של התייעלות, פיטורים וקיצוצי שכר, אך אין בכך די"

10.02.2009, 10:08 | אמיר טייג

המשבר בתחום הטלוויזיה המסחרית כבר אינו נחלתו הבלעדית של ערוץ 10. בעלי המניות הגדולים של זכייניות ערוץ 2, רשת וקשת, פנו אתמול לשר התקשורת אריאל אטיאס וביקשו דיון דחוף בהשפעות המשבר הכלכלי על הענף. הפנייה נעשתה במכתב משותף שעליו חתומים יו"ר קשת מוזי ורטהיים, שהוא גם בעל השליטה בחברה, ויו"ר רשת יוסי רוזן, שהוא נציגו של אודי אנג'ל, בעל השליטה ברשת.

הערוצים המסחריים מקווים שהשר ינצל את סמכותו ויתקין הוראות שעה אשר יאפשרו להם שלא לשלם בשנת 2009 את דמי הזיכיון והתמלוגים. כמו כן הם רוצים לקצץ את חובות התוכן במחצית לפחות במשך תקופה קצובה.

ורטהיים ורוזן כתבו: "גם בערוץ 2 נערכים למציאות החדשה, שבמסגרתה אנו מפסידים וצפויים להמשיך ולהפסיד עשרות מיליוני שקלים במהלך השנה הקרובה. כחלק מזה קיצצנו כ־30% מההוצאות שלנו, אנו עוברים הליכים כואבים של התייעלות, פיטורים, קיצוצי שכר ועוד. אך אין בכך די. על משרד התקשורת להיערך ולהוביל שורה של תקנות חדשות והוראות שעה, שיתייחסו לשנת 2009 ויגדירו אותה כשנת משבר בשוק הטלוויזיה המסחרית".

עוד כותבים היו"רים: "אנו פונים כעת בבקשה דחופה, כדי שנוכל להבהיר את חומרת המצב. אם לא תתקבלנה החלטות מהירות, תגיע הטלוויזיה המסחרית בישראל בתוך שבועות בודדים למצב של הקפאה כוללת בהפקות, בתשלומים לספקים, וחלילה, להחשכת מסך. אנו מכירים בנסיבות ובעובדה שהתקופה כעת היא תקופת בחירות, אך האינטרס הציבורי והצורך להימנע ממצב משברי גורף תוך המתנה לממשלה חדשה מחייבים כינוס פגישה בנושא. לא מדובר בדיון מינורי על הקלות, אלא בהוראת שעה שנועדה להציל את הטלוויזיה המסחרית בישראל".

עד לפני כמה שבועות ניסה אטיאס להימנע מטיפול ישיר בתחום השידורים. לפני שבוע וחצי נאלץ אטיאס להתערב בנושא ערוץ 10, לאחר שוועדת הכלכלה אסרה על הרשות השנייה להמשיך ולדון בהמשך זיכיונו. רק לאחר התערבותו של יוסי מימן, בעל המניות הגדול בערוץ 10, נעתר השר לעזור בסוגייה. ברשת ובקשת מקווים שהתערבות של בעלי השליטה של הזכייניות יאפשר טיפול של השר בתעשייה כולה.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
שלא ייבכו
אם נקח לדוגמא עסק פרטי קטן - חנות למשל, בכל העסק אחראי לנהל אותו בצורה הרווחית ביותר כך גם ערוצי הטלויזיה כמו ערות 2 וערוץ 10 חייבים להתנהל. זו לא חוכמה כל הזמן לבוא עם יד מושטת למדינה שיתנו להם עוד ועוד כספים. המנהלים שם בחרו לקחת "טלנטים" ולשלם מאות ואלפי שקלים בין אם זה מוצדק או לא, בקיצור מדור ההוצאות שלהם יותר גדול מההכנסות וזה נקרא ניהול כושל! אז לא רק שהתוכניות המובאות לציבור הן "זבל" למרות שבעת התנאים לזכיון הבטיחו הרים וגבעות ובעיקר תכנים, אז הבעלים הם אנשים עשירים מאד שאינם מתחלקים ברווחים שלהם עם הציבור אבל רוצים עוד ועוד כסף מהממשלה קרי - על חשבון הציבור! מצידי שיסגרו את 2 הערוצים עד שיבואו כאלה שיודעים להפעיל בצורה מחושבת ללא בזבוז והעקר יהיו תוכניות על רמה גבוהה - תוכניות שתעזורנה להרים את הרמה של הצופה ולא להוריד את הרמה למכנה המשות הכי נמוך שאפשר. שלא יבכו! שיתיעלו
שוש , מרכז  |  10.02.09