אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הרומן הקצר של דוד קוליץ עם הבורסה הסתיים צילום: בלומברג

הרומן הקצר של דוד קוליץ עם הבורסה הסתיים

קוליץ: "הגעתי למסקנה שאם רשות ני"ע כפופה למלזיה ומס הכנסה כפוף לאינדונזיה, והן לא רוצות לדבר זו עם זו, אז אין לי מה לעשות"

10.02.2009, 10:43 | הדר רז

תזמון הוא אחד הפרמטרים החשובים ביותר, בעסקים בכלל ובשוק ההון בפרט. במקרה של איש העסקים דוד קוליץ זה בולט במיוחד. באוגוסט 2007, כשסימני המשבר הראשונים כבר נראו, יצק קוליץ את פעילותו הפרטית לתוך השלד הבורסאי פיטק טכנולוגיות, ששמו שונה לתמארינד אלול. אתמול הוא הגיש הצעת רכש מלאה למניות תמארינד הציבורית, שאליה נוצקה הפעילות הפרטית. בכך בעצם מסיים קוליץ את הרומן הציבורי הקצר שלו. גיוסים בשוק ההון לא נראים באופק, והמחזורים הנמוכים במניות החברה, 5,800 שקל בממוצע בשנה האחרונה, לא הצדיקו כנראה את העלויות ההכרחיות בהפעלתה של חברה ציבורית.

על פי ההצעה, קבוצת אלול הפרטית, הכוללת את אלול טכנולוגיות, אלול ג'י.או.אס, סיפן מכשירי דיוק וטי.אם.אס, תרכוש את מניות תמארינד אלול ב־10 אגורות למניה. בתגובה להצעת הרכש זינק מחיר המניה בבורסה מרמה של 9.3 אגורות למניה ל־10.9 אגורות - עלייה של כ־17%. קוליץ, בעל השליטה ויו"ר החברה, אמר ל"כלכליסט": "מיזגתי לתוך החברה הציבורית פעילויות שונות, והתחייבתי כחלק מעסקת מס לא למכור מניות במשך שנתיים. לקחתי את החברות שלי, עם פעילויות רווחיות, ומיזגתי אותן בתוך חברה ציבורית ולא קרה כלום. מאז אין מסחר במניה,

וכשאני מחזיק ב־85% בחברה, אין הרבה סיכוי לכך. מצד שני, רשות ני"ע אמרה לי שאני מוכרח לדלל את האחזקות שלי כדי שיהיה מסחר במניה.

"ניסיתי לשכנע את שתי הרשויות שיטפלו בנושא, כי מצד אחד אני לא יכול למכור את המניות בגלל מס הכנסה ומצד שני המניה לא סחירה, אבל הן אמרו לי שהן לא יכולות לטפל בזה. הגעתי למסקנה שאם רשות ני"ע כפופה למלזיה ומס הכנסה מופעל וכפוף לתקנות ולחוקים של אינדונזיה, והן לא רוצות לדבר זו עם זו ולהגיע להסדר הגיוני שטוב לבעלי המניות מקרב הציבור — אין לי מה לעשות", אמר קוליץ. "הגעתי בעיתוי של שוק רע שאי אפשר לגייס בו. אני מקווה שבעלי המניות ייענו להצעת הרכש ושנגיע להסכמה", הוא הוסיף.

באוגוסט 2007 נודע כי בכוונתו של קוליץ להעביר את רוב פעילותה של אלול טכנולוגיות לתוך תמארינד טכנולוגיות הציבורית, שהוקמה על חורבותיה של פיטק שאותה רכש קוליץ בדצמבר 2006 בעסקת הקצאת מניות. מאז מאי 2008, אז החל מהלך הכנסת הפעילות הפרטית, איבדה המניה כ־25%. הכנסותיה של הקבוצה הסתכמו בתשעת החודשים הראשונים של 2008 בכ־94 מיליון שקל, וההפסד, המיוחס לבעלי מניות החברה, עמד על 6.4 מיליון שקל. ההון העצמי שלה, נכון ל־30 בספטמבר 2008, הסתכם בכ־42 מיליון שקל. תזרים המזומנים נטו מפעילות שוטפת באותה תקופה הסתכם בכ־3.6 מיליון שקל, והחוב הפיננסי שלה נטו הסתכם בכ־25.5 מיליון שקל.

תגיות