אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לשכת רואי החשבון שוקלת לשנות את שיטת הבחירות צילום: אוראל כהן

לשכת רואי החשבון שוקלת לשנות את שיטת הבחירות

מוצע כי במקום בחירות כלליות של חברי הלשכה תוקם ועדה בוחרת. תומכים בשינוי: "זה ימנע מערכת בחירות מלוכלכת". מתנגדים לשינוי: "זו אינה שיטה דמוקרטית"

16.02.2009, 17:02 | הדר קנה

לשכת רואי החשבון החליטה אתמול (א') לבחון את שינוי שיטת הבחירות לנשיאות הלשכה. בישיבה שנערכה הוחלט להקים צוות שיבחן את ההצעה לצד בחינת כל נושא הבחירות בעתיד, כשפרופ' יורם עדן נקבע כיו"ר הוועדה. בישיבה הוחלט כי הכללים הללו יחולו החל מהבחירות הבאות וכי בבחירות הקרובות שאמורות להיערך בסוף השנה, יתנהלו בהתאם לשיטה הקודמת.

רו"ח עופר מנירב. "בשיטה זו מעולם לא הייתי נבחר לנשיא", צילום: בועז אופנהיים רו"ח עופר מנירב. "בשיטה זו מעולם לא הייתי נבחר לנשיא" | צילום: בועז אופנהיים רו"ח עופר מנירב. "בשיטה זו מעולם לא הייתי נבחר לנשיא", צילום: בועז אופנהיים

ההצעה הועלתה על ידי רו"ח אלכס הילמן, נשיא הלשכה לשעבר, שהציע כי במקום שכל רואי החשבון החברים בלשכה יבחרו את נשיאם, כמו שקורה עכשיו, הנשיא יבחר על ידי "טריבונל בוחר", המורכב מחברי הוועד המרכזי והגופים הנבחרים על ידי כלל החברים. במקביל הוא הציע כי תהיה בחירה מקבילה של נשיא מיועד על ידי הטריבונל הבוחר, אשר יהיה נשיא הלשכה לאחר הנשיא הנבחר.

הילמן אומר: "חשבתי שצריך לשנות את השיטה כבר בבחירות הנוכחיות כדי למנוע מלחמות יהודים. זו הולכת להיות מערכת מאד אישית ולצערי מלוכלכת. עברנו כאלה בעבר". הילמן הוסיף כי "לשכת רואי החשבון הינה לשכה מקצועית ואין מקום למאבקים אישיים אלא לאג'נדות מקצועיות".

לטענת הילמן, מערכת הבחירות האישית היא יקרה ומיותרת בלשכה מקצועית וולונטרית וככול שמספר החברים עולה, העניין יקר וכיום ההערכות הן שעלות מערכת בחירות לתפקיד הנשיא יכולה להגיע למאות רבות של אלפי שקלים ועד מיליון שקל.

שיף: לא אתמודד לקדנציה נוספת

נשיא הלשכה הנוכחי הוא רו"ח ראובן שיף שהודיע כי לא יתמודד לקדנציה נוספת. בבחירות הבאות שהולכות להתקיים בסוף השנה הנוכחית הודיעו על התמודדתם רואי החשבון איריס שטרק, דורון קופמן וקובי נבון.

עופר מנירב, הנשיא הקודם, ודורון קאופמן התנגדו לשינוי וביקשו להוריד את ההצעה מסדר היום בכלל ורוב הוועד-  11 מתוך 17 - התנגדו. רו"ח מנירב, יצא בתקיפות כנגד ההצעה. לדבריו, תקופת נשיאות של שנתיים בלי יכולת להארכה הינה קצרה מדי ולא תאפשר לנשיא לפעול כיאות.

מנירב גם הודיע כי הוא מתנגד בתוקף לרעיון של הקמת ועדה מסדרת, כדבריו, אשר היא זו שתבחר את הנשיא הבא. מנירב סבור כי השיטה הזו אינה דמוקרטית והוסיף כי הוא "משוכנע כי בשיטה זו מעולם לא הייתי נבחר לנשיא". מנירב טען שמי שמכיר אותו יודע כי לא היה מוכן להבטיח הבטחות לחברי הוועד כדי שיתמכו בו.

מנירב הוסיף כי "רק לפני יומיים פורסם ב"כלכליסט" כי בשנים האחרונות יש ירידה באחוז רואי החשבון החברים בלשכה, אז איזה מסר אנחנו רוצים לשדר להם כרגע, שאנחנו אפילו לא חושבים שהם ראויים להחליט מי יהיה נשיאם?".

תגיות