אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פריסקייל מאחדת מרכזי פיתוח: 60 עובדים מהדרום יקבלו הצעה לעבוד בהרצליה

פריסקייל מאחדת מרכזי פיתוח: 60 עובדים מהדרום יקבלו הצעה לעבוד בהרצליה

מפתחת השבבים מתייעלת ותציע לעובדיה במרכז שבעומר, הסמוך לבאר-שבע, לעבוד מספר ימים מהבית ולהגיע באופן חלקי למרכז שבהרצליה. העובדים לא יידרשו להעתיק מגוריהם

16.02.2009, 18:29 | אסף גלעד

חברת השבבים פריסקייל תסגור את מרכז הפיתוח שלה בעומר, הסמוכה לבאר-שבע, במהלך השנה הקרובה. לדברי גורמים בחברה, מרבית עובדי המרכז בעומר, המונה בסך הכל כ-60 עובדים, יקבלו הצעה לעבור למרכז הפיתוח בהרצליה, ללא דרישה להעתקת מקום מגוריהם.

בכוונת החברה לאפשר לעובדים שלא לעבור פיזית לאזור המרכז, אלא לעבוד מהבית מספר ימים בשבוע, תוך שימוש בטכנולוגיות של "עבודה מרחוק", ובשארית השבוע - להגיע להרצליה. עובדים שירצו לעבור לאזור המרכז לא יקבלו סיוע במעבר מטעם החברה. במרכז בהרצליה כבר מעסיקה היום פריסקייל מעל ל-500 עובדים.

לדברי ישראל קשת, נשיא ומנכ"ל פריסקייל ישראל, "המכירות של פריסקייל העולמית בשנת 2008 הגיעו ל-5.2 מיליארד דולר והרווחים עמדו על 515 מיליון, אולם המשבר בשוק הטכנולוגיה והקשיים בפניהם ניצבת החברה בשנת 2009 מחייבים היערכות חדשה ושינויים גלובליים, כולל איחוד של מרכזי פיתוח קטנים עם גדולים יותר".

לדברי קשת, המהלך הנוכחי יחסוך עלויות תפעול שונות, הכרוכות בתחזוקתו של האתר, ומדובר במהלך שיימשך מספר חודשים. "הפתיחה של השלוחה בעומר באה מכוונה ורצון לשיתוף פעולה עם אוניברסיטת בן גוריון ולטובת הרחבת אפשרויות ההעסקה בדרום, אבל הנסיבות הגלובליות, המחייבות התייעלות, מאלצות אותנו לבצע מהלך של איחוד הפעילות עם זו שבהרצליה".

פריסקייל, לשעבר מוטורולה סמיקונדקטור, מפתחת בישראל שבבים לשווקי הרשתות והאלחוט, לשוק הצרכני והתעשייתי ולתעשיית הרכב.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
אל תסגרו את פריסקל בעומר
מדובר בפרח הכי נדיר בדרום – כזה שצומח פעם ב 50 שנה. שמורת טבע שמעטות כמוה קיימות בעולם אם בכלל. קשה להקים מרכז פיתוח לשבבים – זה עולה מיליוני דולרים. יותר קשה זה לשכנע חברה אמריקנית להקים מרכז פיתוח לשבבים בישראל. הכי קשה זה לשכנע חברה אמריקאית להקים מרכז פיתוח לשבבים בישראל באמצע המדבר. לפני כ 13 שנים, בין גמלים לאוהלי בדווים יצקו כאן את אבן הפינה – בשיתוף עם סטף ורטהיימר. אחרי כשנתיים, נוסדה בפארק התעשייה של עומר שלוחה צנועה של 25 עובדים – רובם מהנדסי אלקטרוניקה בוגרי אוניברסיטת בן-גוריון. היום יש פה כ 60 עובדים. מחר לא יהיה כאן אף אחד – רובם יעברו למרכז בהרצליה, חלקם יחפשו עבודה אחרת. הבניין יישאר נטוש. לא נהוג לדבר בשבחה של חברה, אבל הפעם העובדים עם הגב לקיר – פשוט סוגרים להם את המפעל . עבדתי שם היום אני עובד קרוב אבל זוכר להם חסד נעורים. יש שם אוירה משפחתית מאין כמוה. ככה אומרים האורחים הרבים שבאים לבקר. חלקם שרים ממדינות שכנות, כמו טורקיה – שהגיעו לראות ולשכפל את הפלא. מפעל שכולו ייצוא : "סחורה" בדמות ביטים של אחד ו אפס שעוברים על קווי התקשורת של בזק לשאר העולם : ללא זיהום אויר, ללא שפכים, ללא פסולת, ללא רעש. 5 כוכבי יופי מ"ארץ ישראל היפה" באופן קבוע . מפעל שכולו תרומה לקהילה : חבילות לנזקקים (שנקנו בסופרמרקט בשדרות) בפסח ובראש השנה. תרומות אחרות שלא צריך לפרט. מיליוני שקלים – תשלומי מס למדינה מדי שנה. אם יש דבר כזה "ציונות מודרנית" – זה קורה כאן יום יום. אסור לקבל את זה כמובן מאילו. עשרות עובדים נוספים מועסקים בעקיפין : נהגי מוניות, עובדות ניקיון, טכנאי מזגנים, עובדים בענף המזון, גננים, מכונאי רכב , אנשי חברת הליסינג. כולם יאבדו את מקום עבודתם. עשינו שם כמה פרויקטים יפים : שבבים שהביאו כבוד וכסף לחברה. עדיין עובדים שם קשה ויודעים שנושפים בעורפם ... אני כותב את הפוסט הזה על דעתי ומתוך מטרה אחת בלבד – שיקראו אותו מקבלי ההחלטות במדינה, כאלו שהנגב יקר להם וימנעו את סגירת השלוחה בעומר. בשביל העובדים אבל גם בשביל הנגב – שעשרות משפחות לא יאלצו לעשות את הדבר הטבעי מבחינתם : לעזוב את הנגב ולעבור למרכז . המשבר הכלכלי לא יימשך לנצח. כשהוא יסתיים, אף אחד לא יקים את המפעל בחזרה. שלום לציונות, שלום לנגב – ברוכים הבאים למצדה, סליחה למרכז.
עבדתי שם , חבל הבשור  |  16.02.09