אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא תיפתח חקירה פלילית נגד שר האוצר בר-און בפרשת ההצבעות הכפולות צילום: אלכס קולומויסקי

לא תיפתח חקירה פלילית נגד שר האוצר בר-און בפרשת ההצבעות הכפולות

כך החליט הערב היועמ"ש, על דעת פרקליט המדינה. זאת, לאור ממצאי הבדיקה המשטרתית בנושא וחוות הדעת של הפרקליטות ולאחר דיון בין כלל הגורמים שהיו מעורבים בבדיקה. ח"כ גבריאלי, במקומה הצביע בר-און: "מניחה שרוני הבין שהוא יכול להצביע במקומי"

16.02.2009, 19:40 | איתי הר אור

היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, החליט הערב (ב'), על דעת פרקליט המדינה, כי אין בסיס ראייתי לפתיחת חקירה פלילית נגד שר האוצר, רוני בר-און, בפרשת "ההצבעות הכפולות", שבה הורשע ח"כ לשעבר יחיאל חזן. כך נמסר ממשרד המשפטים.

בדיקת המשטרה בעניינו של בר-און החלה לאחר שפרקליטו של חזן פנה למזוז, בבקשה לפתוח בחקירה נגד בר-און, שהצביע, לכאורה, באותו יום לגביו הורשע חזן, בשמה של חברת הכנסת ענבל גבריאלי.

 

במסגרת פעולות הבדיקה, אספה ובחנה המשטרה מידע וחומרים שונים, ובכלל זאת את קלטת ההצבעה, וכן נגבו עדויות מגורמים שונים המעורבים בנושא. המשטרה מסרה את ממצאי בדיקתה ליועץ המשפטי לממשלה ואלה הועברו לבחינת פרקליטות מחוז ירושלים, אשר טיפלה בשעתו בפרשת "ההצבעות הכפולות".

החשדות נגד השר בר-און עלו, לאחר שבחודש נובמבר האחרון פורסמה כתבה בעיתון "ידיעות אחרונות", לפיה קיימת קלטת שצילם ערוץ הכנסת, ממנה עולה, לכאורה, כי בליל ההצבעות על תקציב המדינה, ביום 29.5.03, הצביע ח"כ בר-און במקומה של ח"כ ענבל גבריאל, זאת בנוסף על הצבעתו שלו.

בסמוך לפרסום הורה היועץ המשפטי לממשלה על קיום בדיקה משטרתית בנושא, על-מנת לבחון האם קיימת תשתית לחקירה פלילית בעניין.

הפרשה בכללותה נחשפה לאחר שהסתבר כי חזן הצביע הצבעה כפולה במסגרת סדרת הצבעות שהתקיימו בקריאות השנייה והשלישית על הצעת חוק התוכנית להבראת כלכלת ישראל. בתגובה לטענות כלפיו, טען חזן בזמנו, בהתבטאות זכורה לכל: "לקחתי את הפאנל ברשות, לא לקחתי את המוח". בינואר 2007 הורשע חזן, לאחר שערעורו נדחה, בביצוע עבירות של מרמה, זיוף והפרת אמונים, ונגזרו עליו 4 חודשי עבודות שירות".

לאחר בחינת החומר בעניינו של השר בר-און והכנת חוות-דעת על-ידי הפרקליטות, קיים היועץ דיון בנושא, בהשתתפות פרקליט המדינה, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, ראש אח"מ וגורמי הפרקליטות והמשטרה שטיפלו בעניין. בסיום הדיון החליט, כאמור, היועמ"ש, כי לא קיימת תשתית ראייתית שתצדיק פתיחה בחקירה פלילית וכי יש לגנוז את התיק.

דובר משרד המשפטים, משה כהן, מסר כי ביסוד ההחלטה לסגור את התיק עמדו מספר ממצאים ונימוקים. ביניהם, ההודאה שנגבתה מח"כ לשעבר גבריאלי במשטרה, לאחר שצפתה בקלטת, בה נראה בר-און מושיט את ידיו למקום מושבה, שהיה לצידו, ומצביע במקומה, זאת כאשר גבריאלי עומדת כשגבה אל לוח ההצבעה בשולחנה.

לאחר צפייתה בקלטת נתבקשה גבריאלי להתייחס לעולה ממנה, ואמרה, בין השאר: "יתכן שבמקרה זה הייתי עם הגב ונתתי לרוני את הסכמתי להצביע במקומי, תוך שאני אומרת לו שאני לא מספיקה, רגע, רגע תלחץ או משהו כזה".

עוד אמרה גבריאלי: "אני ממש לא זוכרת מה היה שם, אני רק מניחה שאיכשהו רוני הבין ממני שהוא יכול להצביע במקומי, וזאת על סמך מה שאני רואה, שכן הייתי שם וגם על סמך היכרותי את רוני ואת עצמי".

עוד מציינים במשרד המשפטים, כי ממילא ואף אם נעברה עבירה, הרי שבנסיבות העניין, העבירות הרלווטיות - זיוף או הפרת אמונים - התיישנו זה מכבר, שכן מדובר בעבירות מסוג "עוון", שתקופת ההתיישנות לגביהן היא 5 שנים, והאירוע המדובר היה במאי 2003.

לפיכך, הוחלט במשרד המשפטים שיש לגנוז את התיק. עם זאת, ציינו במשרד, כי הממצאים האמורים יועברו לוועדת האתיקה של הכנסת, על-מנת שתבחן את התנהלותו של בר-און בפרשה זו ותחליט, האם יש מקום לנקיטת פעולה מצידה בנושא.

תגיות