אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הרקע לסגירת אינטרקאסט: אלקטל-לוסנט הציעה רק מיליון דולר צילום: בלומברג

הרקע לסגירת אינטרקאסט: אלקטל-לוסנט הציעה רק מיליון דולר

הקרנות שהשקיעו בסטארט-אפ הישראלי, שפיתח תוכנה להפצת וידיאו מהאינטרנט, ביקשו למכור את החברה תמורת 10 מיליון דולר

26.02.2009, 13:06 | אסף גלעד

חברת התקשורת אלקטל-לוסנט נסוגה מהצעתה לרכוש את חברת הסטארט-אפ הישראלית אינטרקאסט, לאחר שביקשה לשלם עבורה מיליון דולר בלבד. בעלת המניות המרכזית בחברה, ג'מיני, יחד עם קרן ג'נסיס, ביקשו עבור החברה סכום המתקרב ל-10 מיליון דולרים, זאת לאחר שבשנתיים מאז נוסדה החברה הושקע בה סכום דומה על ידיהן. ל"כלכליסט" נודע כי הסיבה המרכזית לסגירתה של החברה הוא חוסר העניין של הקרנות בגיוס הון נוסף לחברה. סבב גיוס של מיליוני דולרים בודדים תוכנן להיערך בחודש אוקטובר, אך בוטל בעקבות פרוץ המשבר הכלכלי.

בעקבות כישלון התוכניות למכור את אינטרקאסט כעסק חי נסגרה החברה ותשעת עובדיה פוטרו. כעת, מחפשים בעלי המניות קונה לקניין הרוחני שלה. אלקטל-לוסנט, ענקית תקשורת אמריקאית-צרפתית נסחרת כיום בשווי שוק של כ-3 מיליארד דולר. ההנחה היא כי התעניינה ברכישת אינטרקאסט כחלק מתוכניותיה לפריסת תשתיות טלוויזיה דיגיטלית מבוססת אינטרנט (IPTV).

חברת הסטארט-אפ אינטרקאסט, בה הושקעו מאז 2006 יותר מ-10 מיליון דולר, פיתחה פלטפורמת תוכנה להפצת תכני וידיאו מהאינטרנט באיכות גבוהה (HD) למנויים.

לפני כשלושה חודשים עבדו באינטרקאסט (Intercast) , לשעבר חברת ערוץ, 36 עובדים. באמצע נובמבר פוטרו ממנה 23 עובדים, אולם החברה המשיכה לפרסם באתרה מודעות דרושים. כל אתרי החברה (Kazam.com, Intercast.com) נסגרו.

בפברואר 2008 סיימה אינטרקאסט את פיתוח המוצר שלה, פלטפורמה לניהול שידורי טלוויזיה באמצעות האינטרנט למחשב האישי או לממיר הטלוויזיה לפי הזמנה. כך למשל, מאפשרת התוכנה להקליט תכניות מתוך מאגר של עד 1000 ערוצים. אינטרקאסט השיקה את מוצריה בארה"ב תחת המותג Kazam והחלה בניסויי פיילוט עם סטודנטים בשתי אוניברסיטאות מובילות בארה"ב - קולומביה ופרדו.

לו היתה העסקה יוצאת לפועל היתה זו הרכישה הראשונה מזה 3 שנים של לוסנט בישראל. בשנת 2006 רכשה לוסנט, טרם שהתמזגה עם אלקטל את מוביליטק תמורת 75 מיליון דולר. לוסנט זכורה כמי שרכשה את כרומטיס הישראלית תמורת 4.75 מיליארד דולר בשנת 2000, אחד האקזיטים הגדולים בישראל מאז ומעולם. בשנת 2005 רכשה אלקטל את נייטיב-נטוורקס תמורת 55 מיליון דולר.

האקזיט שבוטל, לא היה אמור להגיע למימדים כה גדולים, אלא להיות בגדר מכירת חיסול, לאחר שבאינטרקאסט הושקעו יותר מ-10 מיליון דולר

בעלת המניות המרכזית באינטרקאסט הינה קרן ג'מיני. השותף המנהל של החברה מטעם הקרן, כרמל סופר, עזב את שורות ג'מיני בשבוע שעבר לקראת לימודי דוקטורט. להשקעה בחברה הצטרפה גם קרן ג'נסיס שהחזיקה במניות מיעוט בחברה. את הטכנולוגיה רכשו הקרנות מיחיעם ימיני, ממקימי קומברס.

תגיות