אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: "קליקה משפחתית שמנהלת את עסקיה באיומים"

בלעדי: "קליקה משפחתית שמנהלת את עסקיה באיומים"

כך מכנה אדוארד רובין את הנהלת טי.טי.איי שרכשה ממנו את חברתו טלסנס ולא העבירה לו, לכאורה, את מלוא התשלום. במכתב לדירקטוריון טי.טי.איי הוא מאשים את מוטי ליפשס, בנו של היו"ר, בניסיון לסחוט ממנו, לכאורה, כסף

01.03.2009, 08:18 | גולן חזני וענת ציפקין

הסכסוך בין חברת טי.טי.איי (TTI) לבין אדוארד רובין, הבעלים של חברת טלסנס (Telesens) האוקראינית שנרכשה על ידי טי.טי.איי, עולה מדרגה. במכתב ששלח רובין אל חברי הדירקטוריון והנהלת טי.טי.איי הוא מגולל לראשונה שורה של האשמות כלפי יו"ר החברה והמנכ"ל מאיר ליפשס, נוסף על טענות חדשות כלפי בנו של מאיר, מוטי ליפשס, המשמש מנהל מכירות בטי.טי.איי.

תלונה נגד טי.טי.איי: עמלה לא ראויה שולמה לבנו של מנכ"ל החברה אדוארד רובין, שמכר לטי.טי.איי את חברת התוכנה האוקראינית טלסנס ב-2.7 מיליון דולר, טוען ששילם בעת העסקה עמלה למוטי ליפשס, בנו של מאיר ליפשס עומרי כהןלכתבה המלאה

כפי שפורסם ב"כלכליסט" רובין טען כי ליפשס הבן קיבל ממנו עמלות שלא כדין באותה עסקה שבה נרכשה טלסנס תמורת 2.7 מיליון דולר בשלושה תשלומים. מיליון דולר כבר שולמו ב־15 בפברואר 2008, התשלום השני בסכום של מיליון דולר אמור היה להיות משולם ב־15 בפברואר השנה, והתשלום האחרון בסכום של 700 אלף דולר אמור להתבצע ב־2010.

ל"כלכליסט" נודע כי טי.טי.איי, המפתחת מערכות תוכנה למפעילות תקשורת, לא העבירה את התשלום השני. כפי שפורסם, בטי.טי.איי מאשימים את רובין בהפרת חוזה, ובמקביל טוענים שטלסנס לא עמדה באבני הדרך שהוצבו בהסכם.

"הפכנו לאסירים"

במכתב החדש של רובין, אשר עותק ממנו הגיע לידי "כלכליסט", הוא מבקש לכבד את ההסכם וטוען כי "ראשי טי.טי.איי מנסים להסתיר את הגודל האמיתי של הבעיה ולספק לדירקטוריון ראייה חד־צדדית ומעוותת, תוך האשמת האנשים שחשפו את הבעיה והביאו אותה לידיעת הדירקטוריון. אלו מעשים בעלי אופי פרובוקטיבי ודרכי פעולה שאינם ראויים לחברה בורסאית".

"כאשר הפכנו לחלק מטי.טי.איי", כותב רובין, "אמרתי לעובדים שלי שטלסנס היא חלק מחברה בינלאומית, ושהיא מנהלת את עסקיה בהתאם לחוקים הבינלאומיים. היום אני רואה שבתוך חברת טי.טי.איי יש קליקה משפחתית שנוצרה ומנהלת את עסקיה תוך עיוותים ואיומים. אין זו אמירה לא מבוססת. הסיבה שאני כותב את המכתב הזה היא העובדה שהבעלים של החברה וגם הצוות שלה הפכו לאסירים בעל כורחם של המצב".

כאן עובר רובין להסביר מדוע הקליט את השיחות עם מוטי ליפשס: "היה צורך לבצע את ההקלטות כי כתוצאה מכמה גורמים פוטר אלי עופר (סמנכ"ל הכספים של טי.טי.איי ששלח תצהיר אשר חשף את הפרשה - ג"ח וע"צ) בשל התנגדותו למוטי.

"איימו לפטר אותי"

"מוטי ליפשס הזניח את מחויבויות הביזנס שלו בתחום המכירות בשוק ה־CIS (מדינות ברית המועצות לשעבר - ג"ח וע"צ) וניסה לסחוט ממני כסף. הוא הזניח את האחריות של העבודה שלו, אביו מאיר חיפה עליו והייתי צריך להוכיח כי הכישלון בפיתוח העסקים ב־CIS הוא שלו, כי האשמה הועברה אליי. כאשר הבעתי את חוסר שביעות רצוני מסוג זה של 'שיחה' עם מאיר, אוימתי כי ינותק עמי הקשר, והוצגו בפניי תנאים בלתי אפשריים. כאשר ניסיתי להסביר למאיר שהדרך שבה הוא בוחר מובילה לכישלון, לא הנחתי שהוא פועל בעקבות האינטרס האישי שלו ומזניח את השיקולים העסקיים".

לגבי אבני הדרך שבהן היתה אמורה טלסנס לעמוד, ואשר ניצבות במוקד המחלוקת העסקית בין טי.טי.איי לרובין, טוען האחרון כי טלסנס עמדה בכל אבני הדרך. לדבריו, "מאיר ליפשס איים לפטר אותי מהמשרה שלי, אף שלא היו לו סיבות לעשות כך. זה קרה אחרי שטלסנס השיגה את היעדים העסקיים שלה בשנה האחרונה והביאה רווח אמיתי".

רובין מוסיף כי טי.טי.איי העמידה לו תנאי בהסכם שלא הוחתם על ידי היועצת המשפטית של החברה, ענבר כהן, אלא על ידי עורך דין חיצוני, ואשר הופך את העובדים האוקראינים של טלסנס, כיום עובדי טי.טי.איי, לאסירים כפויים.

מוטי ליפשס הגיב ב"אין תגובה", ואילו מאיר ליפשס אמר בתגובה: "אם אתם רוצים לפרסם דברים של אוקראיני שאף אחד אינו יודע אם הוא דובר אמת, בבקשה. אני לא מגיב".

תגיות