אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מסתמן: בשבוע הקרוב ימונה מפרק לעוף העמק צילום: ערן יופי כהן

מסתמן: בשבוע הקרוב ימונה מפרק לעוף העמק

ההמלצה: מינוי מפרק שיפעל למכור את המפעל כעסק חי. הבעלים, הנושים והעובדים אינם אמורים להתנגד. במקרה של פירוק יוכלו העובדים לקבל את רוב הפיצויים מהביטוח הלאומי

21.03.2009, 22:10 | מיקי פלד

רשם האגודות השיתופיות במשרד התמ"ת, עו"ד אורי זליגמן, עתיד למנות בשבוע הקרוב מפרק למפעל עוף העמק. ל"כלכליסט" נודע שביום חמישי קיבל הרשם את המלצות החוקר המיוחד מטעמו, רו"ח ארנון כרם, שבו המליץ למנות לאגודה מפרק שינסה לפעול למכור את המשחטה ברמת ישי כעסק חי. מחר יעבירו בעלי עוף העמק ונושי המפעל את התייחסותם לרשם.

משיחות עם מקורבים לבעלי עוף העמק עולה שאין הם מתכוונים להתנגד באופן פעיל להחלטה למנות מפרק - אף שהתגובה הרשמית של האגודה השיתופית מפעלי העמק, מבעלי המשחטה, היא: "האפשרות להביא רוכש למפעל עוד לא מיצתה את עצמה". גם 200 עובדי המפעל אינם אמורים להתנגד לפירוק, משום שההסתדרות בעצמה הודיעה שהיא מתכוונת להגיש בקשת פירוק למשחטה.

עם זאת, במפעל מודים שכרגע אין מגעים עם רוכש כלשהו. ככל הנראה, יעדיפו 14 הקיבוצים, שהם גרעין הבעלות במפעל, למנות מפרק שיבטיח להם החזר חובות ולו חלקי, תוך מימוש השעבוד על הנדל"ן של המשחטה, שמוערך ב־13 מיליון שקל. הבעיה העיקרית תהיה החזר חובות של כ־24 מיליון שקל למגדלי הפטם מהקיבוצים. כפי הנראה, לא יהיה די בשווי נכסי המשחטה כדי לכסות על חוב זה.

בכל הנוגע לחובות לעובדים, אלה מוערכים לכל היותר בכמה מאות אלפי שקלים - זאת, משום שההסכמים הקיבוציים של העובדים אינם מבטיחים להם פיצויים מוגדלים, בניגוד להסכמים שהיו במפעל פרי גליל, שזיכו את העובדים בפיצויים של 14 מיליון שקל מהבנקים. במקרה של פירוק, יוכלו העובדים לתבוע את הביטוח הלאומי על קבלת הפיצויים בסכום של עד כ־73 אלף שקל לעובד. אם יצליח המפרק למכור את המשחטה כעסק חי, יוכלו עובדים הזכאים לפיצויים נוספים לנסות לקבלם מהרוכש או מקופת הפירוק.

תגיות