אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביקורת ראשונה: אינטרנט אקספלורר 8 צילום: מסך: www.microsoft.com

ביקורת ראשונה: אינטרנט אקספלורר 8

דורה קישינבסקי בילתה סוף שבוע עם הדפדפן החדש של מיקרוסופט שהתגלה כדפדפן מהיר, יציב, עם מיטב השכלולים של המתחרים ועם כמה קלפים בשרוול. האם סוף סוף יש תחרות מצד מיקרוסופט?

23.03.2009, 12:07 | דורה קישינבסקי

ברוכים הבאים לדפדפן החדש שלכם, אקספלורר 8 מבית מיקרוסופט. מתחרים כגון ספארי, גוגל כרום ופיירפוקס אמנם נושפים בעורפו של אקספלורר וכבר הורידו אותו לנתח שוק של פחות מ־70%, אבל רוב הגולשים עדיין אדישים למלחמות הדפדפנים, ומסתפקים בברירת המחדל שמגיעה עם חלונות.

זה נכון בייחוד בישראל, שבה באופן היסטורי אתרים רבים לא הוצגו כשורה בדפדפנים שאינם אקספלורר, דבר שהרחיק משתמשים מפיירפוקס ומשותפיו וגרם להם נזק תדמיתי. החדשות הטובות: אקספלורר 8 הוא ברירת מחדל לא רעה. הוא מהיר משמעותית מקודמו, כולל חידושים בממשק - גם אם רבים מהם הועתקו מהמתחרים - ומקל על חיפוש באתרים ישראליים נפוצים.

סרגל כלים חדש

חידושי הממשק יהיו מוכרים למי שהתנסה בגרסאות הבטא של אקספלורר 8: זה מתחיל בשורת הכתובת של הדפדפן, שהתבגרה ונהפכה למנוע חיפוש מתוחכם, שמאפשר לחפש ברשימת המועדפים, בהיסטוריית הגלישה ואפילו בעדכוני ה־RSS לפי האותיות הראשונות ב־URL או בכותרת האתר. זו עדיין לא שורת הכתובת הכל־יכולה של פיירפוקס, אבל זה צעד גדול בכיוון.

סרגלי הכלים של הדפדפן עברו שיפוץ מאז גרסה 7: התפריטים של "קובץ", "עריכה" ודומיהם מוסתרים בברירת המחדל של הדפדפן, ובמקומם ישנם כפתורים נגישים לכמעט כל פעולה נפוצה. הוספת אתר לרשימת האתרים המועדפים, למשל, מתבצעת כעת בקליק אחד.

עמוד ההיכרות של אקספלורר 8, צילום: מסך: www.microsoft.com עמוד ההיכרות של אקספלורר 8 | צילום: מסך: www.microsoft.com עמוד ההיכרות של אקספלורר 8, צילום: מסך: www.microsoft.com

פחות קריסות

הלשוניות (טאבים) עברו שינויים עדינים שמשתמשים כבדים יעריכו. אחד החידושים הוא ה"קבוצות": כשפותחים דפים רבים בחלוניות שונות, כותרות הדפים הקשורים זה לזה נצבעות באותו צבע, כדי להקל על ההתמצאות. כמו כן, כל חלונית חדשה נפתחת מימין לחלונית הנוכחית, ואינה מגורשת לקצה המסך.

מיקרוסופט גם מבטיחה כי החלוניות באקספלורר 8 מבודדות מבחינת משאבי זיכרון: כשאתר בעייתי נתקע, רק החלונית שבה הוא נפתח תקרוס ותיסגר, ולא התוכנה כולה. ההבטחה הזו מוכרת מדפדפן כרום של גוגל, אולם שני הדפדפנים, יש לציין, אינם מקיימים אותה במלואה, ובגלישה ממושכת תיתקלו פה ושם בקריסה כוללת.

לחפש בויקיפדיה בלי לצאת מהדף

אקספלורר 8 מציג כלי עזר חדש בשם "מאיצים" (Accelerators), שנועד לחסוך את הטרחה שבלפתוח לשונית חדשה כדי לחפש ערך בגוגל או בוויקיפדיה או לשלוח לינק בדוא"ל. כדי להפעיל "מאיץ" מסמנים מילה בדף האינטרנט, מקליקים על כפתור ה"מאיצים" שמופיע לידה, ובוחרים בפעולה הרצויה: חיפוש, הצגה במפה, שליפת הגדרה או פעולה אחרת. התוצאה תקפוץ בחלונית קטנה. אפשר גם להוסיף מאיצים חדשים ולהסיר מיותרים.

הגולשים הישראלים יוכלו למצוא כאן הפתעה נעימה - מאיצים שמבוססים על אתרים מקומיים, ובהם חיפוש במפות של דפי זהב, חיפוש מוצרים באתר זאפ וחיפוש מהיר באתר חדשות הספורט One. למשל, כשגולשים ונתקלים בכתובת אפשר להקפיץ על המסך מפה שלה באמצעות סימונה, הקלקה על כפתור המאיצים ובחירה באפשרות "חפש במפות דפי זהב".

במקום מלחמה - שיתוף פעולה

 

ומה באשר ליתרון הישן של אקספלורר בהצגת אתרים ישראליים? היתרון הזה הולך ונעלם. מקורו היה נעוץ בכך שמיקרוסופט לא תכנתה את הדפדפן שלה לפי התקנים המוסכמים של הצגת אתרים, אלא באופן הייחודי לה. בגלל שליטתה בשוק הדפדפנים, אתרי האינטרנט הם שנאלצו להתאים עצמם אליה, ולפעמים להפר בעצמם את תקני התכנות. אתרים ישראליים, למשל, נבנו כדי להיראות היטב באקספלורר — ולכן נראו רע בדפדפנים המתחרים. אולם בגרסה 8 מיקרוסופט מתאימה את עצמה לתקנים המקובלים. במקביל, אתרים ישראליים הולכים ונעשים מקצועיים יותר, ורובם כבר ממילא נראים היטב ברוב הדפדפנים.

עם זאת, ייתכן שאתרים מסוימים שנבנו עבור גרסאות קודמות וסוררות של אקספלורר לא יוצגו כשורה בגרסה 8. במקרה כזה, היכנסו לתפריט "כלים" ונסו שם את "מצב התאימות" (Compatibility View), שאמור לפתור את הבעיה.

תגיות

21 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

19.
פיירפוקס מלך
אין ספק ששני הדפדפנים המובילים (שבמקרה עובדים על אותו מנוע) הם אופרה ופיירפוקס. הדפדפנים האחרים (אקספלורר, כרום, סאפרי) כבר מזמן בדיחה לא מוצלחת. באופרה החיסרון היחיד שמצאתי הוא שהדפדפן מציג רק באופן חלקי אתרים המורכבים מפריימים. לגולש הממוצע זה לא אמור להפריע כיוון שאין כמעט כיום אתרים המורכבים בשיטה זו. פיירפוקס הוא כמובן הדפדפן המוביל במיוחד אצל וובמאסטרים, אנשי פיתוח וקידום אתרים ושאר מומחי אינטרנט. השאר פשוט לא מכירים אופציה אחרת בדיוק כמו שכולם נשארים עם המדיה פלייר ולא מתקינים וינאמפ.
ACiD , http://www.beatz.co.il  |  30.03.09
לכל התגובות