אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נחשפה רשת האקרים סינית שגנבה מסמכים ממשרדי הדאלאי לאמה צילום: בלומברג

נחשפה רשת האקרים סינית שגנבה מסמכים ממשרדי הדאלאי לאמה

דו"ח של מכון מחקר קנדי מתריע מפני הרשת שהצליחה לחדור ללמעלה מ-1,000 מחשבים של אירגונים, שגרירויות וסוכנויות ממשלה שונות ברחבי העולם

29.03.2009, 16:23 | רחל בית-אריה, בייג'ינג
דו"ח שפירסם היום (א') מכון מחקר בקנדה מתריע על קיומה של רשת ריגול סייברנטית שבסיסה בסין, שהצליחה לחדור ליותר מ-1,000 מחשבים של אירגונים, שגרירויות זרות וסוכנויות ממשלה שונות ב-103 מדינות בעולם, וביניהם משרדו האישי של הדאלאי לאמה.

החוקרים גילו את היקפה של הרשת, אותה הם מכנים "גוסטנט", במקרה, בזמן שחקרו כניסות של האקרים סינים למחשבים של הממשלה הגולה בטיבט ושל אירגונים טיבטים. מחברי הדו"ח מסבירים שהצליחו להגיע לתוצאות מרחיקות לכת בזכות שיתוף פעולה מצד הטיבטים, בניגוד למצב הרגיל בו אירגונים הנפגעים מהאקרים אינם מאפשרים לגורמים מבחוץ לחקור את התופעה.

הדו"ח מתריע כי הממצאים צריכים לשמש "קריאת השכמה" לממשלות בעולם ולתעשיית אבטחת המידע, כיוון שהוא מראה שפריצה למחשבים, גניבת מידע וריגול הם פשוטים ונפוצים יותר משחשבו.

המחקר שהתבצע מאוניברסיטת טורונטו וכלל מחקר שטח בדרהמסאלה ובאירגונים טיבטים בניו יורק, לונדון ובריסל, הצליח לקבוע כי השרתים מהם נשלחו תוכנות שנשתלו במחשבי האירגונים נמצאים ברובם בסין (פרט לשרת אחד שרשום בארה"ב). החוקרים אמרו, עם זאת, כי הם אינם יכולים לומר בודאות שמדובר במאמץ מאורגן של ממשלת סין וייתכן שמדובר באזרחים פרטיים. למרות הזהירות הזו בקביעה, החוקרים מצטטים מקרה אחד לפחות של גולה טיבטית שניסתה לחצות את הגבול חזרה לסין, ונעצרה על ידי שוטרים ש"האשימו" אותה בחברות באירגון הקורא לעצמאות טיבט. לדברי האשה, כשהכחישה את הדברים חוקרי המשטרה הציגו בפניה תדפיסים של צ'טים שניהלה בעת עבודתה באירגון.

דוברת משרד החוץ הסיני הכחישה שסין מפעילה רשת של האקרים.

בין האירגונים בהם חדרו למחשבים "תוכנות מרושעות" נמנים כמה שגרירויות של הודו בעולם, אירגונים בינלאומיים שונים ובהם הבנק לפיתוח אסיה ואיגוד מדינות דרום-מזרח אסיה, אירגונים המזוהים עם טיבט והפאלון גונג, משרדי ממשלה בטייוואן, וכן כמה משרדי חוץ של מדינות שונות, בהן איראן.

קישור לדו"ח המלא

תגיות