אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל אינדיגו: גם השנה נסגור את המפעל בפסח, אין קשר למשבר הכלכלי צילום: עמית שעל

מנכ"ל אינדיגו: גם השנה נסגור את המפעל בפסח, אין קשר למשבר הכלכלי

אלון בר שני הגיב לידיעות לפיהן יושבתו מפעלי אינדיגו בקרית גת ונס ציונה בעקבות המשבר הכלכלי. לדבריו, לא יפוטרו עובדים

01.04.2009, 18:41 | אסף גלעד
מנהל חברת אינדיגו, חטיבת הדפוס של HP בישראל, אלון בר שני, הגיב הבוקר (ד') לראשונה על הידיעות לפיהן יושבתו מפעלי אינדיגו בקרית גת ובנס ציונה בעקבות המשבר הכלכלי. בר שני, שנאם בפורום היזמים של MIT, אמר כי "מה שנכתב בעיתונים היה לא מדויק. את המפעלים של אינדיגו אנו סוגרים מדי שנה בפסח, וגם השנה ימשיכו המפעלים לשבות בפסח".

עוד הוסיף בר-שני כי "ישנם קווי הייצור הפעילים בתפוקה של 80% ואילו במפעל הדיו בקרית-גת פעילים בצורה רציפה. יש אמנם קווי ייצור שעובדים באופן חלקי בגלל ירידה בביקוש אך הם ספורים בלבד. HP-אינדיגו מעסיקה 1,700 עובדים המועסקים ישירות בחברה, מחצית מהם עובדי ייצור".

באשר לידיעות על פיטורי עובדים וסגירת קווי ייצור, כפי שקרה הדבר במרכז קודאק בישראל, חברה המתחרה באינדיגו, אמר בר שני כי "הדברים אינם נכונים. מותר לעיתונים לכתוב מה שהם רוצים, זו מדינה דמוקרטית".

לפני כשבועיים נודע כי אינדיגו, חטיבת הדפוס הישראלית של HP, תשבית מספר קווי ייצור במפעליה בקרית גת ובנס ציונה למשך תקופה שתנוע בין חודש לחודשיים. אינדיגו הישראלית מייצרת מכונות דפוס ומחסניות דיו, וההשבתה תיפגע ככל הנראה במרבית פסי הייצור, אך לא בכולן.

אינדיגו ביצעה קיצוצים ספורים, כפי שעשו מרבית החברות המייצרות בישראל ציוד, והוסיפו לכל אחד מעובדיה שני ימי חופשה כפויים: האחד בצמוד לפורים, והשני בצמוד ליום העצמאות, ובנוסף קוצץ לכל העובדים יום חופשה אחד. זאת במקביל לקיצוץ שכר של 5% שנערך לעובדי HP בכל העולם. מגורם המקורב לחברה נמסר: "פעילות אינדיגו משתלבת עם פעילות הליבה של HP בתחום הדפוס לכן חשיבותה להנהלה העולמית גבוהה, אך יחד עם זאת היא מייצרת שולי רווח קטנים ביותר. הכנסותיה של אינדיגו מוערכים במיליארד דולר, אך כך גם הוצאותיה. במצב זה, ברגע שקצב ההזמנות למכונות דפוס ודיו בעולם קטן, אין לחברה הרבה יכולת תמרון ועליה לבצע קיצוצים".

אינדיגו, מייסודו של בני לנדא, נחשבת לאחת ההצלחות הגדולות של ההייטק הישראלי. היא הונפקה בשנת 1994 בבורסת הנאסד"ק תחת שווי של מיליארד דולר ותוך שנה וחצי קפץ שוויה ל-3.5 מיליארד דולר, שנתיים בלבד לאחר שיצא המוצר הראשון שלה: מכונת דפוס דיגיטלית. "לנדא היה איש חזון גדול, ובין שאר התופעות שחזה היו התפשטות הדפוס הדיגיטלי, וכן עליית הרווחיות מהחלפת טונרים של דיו, במקום ממדפסות", אמר בר שני. בשנת 2002 נרכשה אינדיגו בידי HP ב-719 מליון דולר, והפכה לחטיבת הדפוס הדיגיטלי שלה בישראל.

בשנת 1995 עקב ירידת ערכה של החברה, פוטרו ממנה מאות עובדים, אך החברה התאוששה במהירות, אמר בר שני. "הרווחים שלנו נובעים בעיקר מכמות ההדפסות של לקוחותינו, כאשר בין השנים 2000 ל-2008 הוכפלה כמות הדפים פי 9, לעשרה מיליארד דפים".

לדברי בר שני, שנת 2008 היתה שנת שיא במכירות החברה, ונתח השוק שלה, לדבריו, גדל בעשרות אחוזים. "כיום, הכנסותינו מתקרבות למיליארד דולר, כאשר עיקר הצמיחה מורגשת דווקא מכיוונה של סין והודו", אמר.

מאינדיגו בישראל מנוהלים כל פעילויות הייצור, הפיתוח והשיווק של היחידה העסקית, כאשר לקוחותיה המרכזיים הם אמזון ואפל. "HP אינדיגו שומרת על איתנות ביחס למתחרותיה קודאק, זירוקס, היידלברג ו-KDA", אמר בר שני, והוסיף: "נגדיל את עסקינו בכ-30% בשנה, עד לרמה שבה לקוחותינו מדפיסים 100 מיליארד דפים בשנה".

תגיות