אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעלי השליטה באוקיאנה משכו שכר בהיקף של כ-10% מההכנסות ב-2008 צילום: גלעד קוולרציק

בעלי השליטה באוקיאנה משכו שכר בהיקף של כ-10% מההכנסות ב-2008

לחברה, העוסקת בעבודות הנדסה ימיות, צבר הזמנות של 82 מיליון שקל לשנת 2009. את 2008 סיימה החברה ברווח נקי של 91 אלף שקל

05.04.2009, 15:59 | גולן חזני

"השיקולים שהינחו את הדירקטוריון בקביעת שכרם של כל אחד מנושאי המשרה הבכירה התבססו על מעמדו בחברה, תרומתו, מורכבות עיסוקיו, ושכר הניתן לבעלי משרה בחברות דומות, וכן בהתחשב בתוצאותיה העסיקיות של החברה ומצבה על רקע המשבר העולמי. הדירקטוריון בדעה כי התשלום המשולם לנושאי המשרה הוא הוגן וסביר".

סעיף זה מופיע בדו"חות חברת אוקיאנה. חברה קטנה במונחים בורסאיים, הנסחרת בשווי של 41 מיליון שקל בלבד. עם זאת, בתחומה, עבודות הנדסה ימיות, נחשבת אוקיאנה לגדולה בארץ, מחזיקה בנתח של 30% מהשוק ועובדת בעיקר עם משרד הביטחון על פרוייקט מוסך לצוללות, ועם כיל על פרויקט גדול בים המלח. בחו"ל היא פעילה בפרויקט גדול בטנזניה.

העובדה הצורמת נמצאת בשכר הבכירים. 3 מיליון שקלים מוענקים כשכר לבעלי שליטה המועסקים בחברה. השליטה באוקיאנה מוחזקת ע"י ארבעה אנשים, פרוספר לוי, יוסי כבשני, יוחנן שפיר ויעקב ארליכמן (כ-11%-13% כל אחד). המנכ"ל היא יעל אפרון שעלות שכרה עמדה ב-2008 על 2.4 מיליון שקל (כ-4% מהכנסות החברה).

בין הארבעה לאפרון קיים כיום מאבק שליטה סמוי, כשאפרון, שלטענת ארבעת בעלי השליטה האחרים איננה נמנית על דבוקת השליטה בחברה, קיבלה אופציה לרכוש את חלקם של הארבעה בחברה ב-3 שקלים למניה, אבל לא מימשה אותה עד היום האחרון, סוף מארס. עתה אמורים הארבעה לרכוש את חלקה (10%) וככל הידוע להכניס משקיע אחר.

2008 היתה שנה טובה מבחינת החברה. אחרי הפסד של 4.6 מיליון שקל ב-2007, עברה החברה לרווח שולי של 91 אלף שקל ומצויה בשביל של התאוששות עסקית. גידול בהיקף הפרוייקטים הביא לגידול בהכנסות מ-32 ל-56 מיליון שקל בשנה. אבל הנתון המשמעותי יותר בדו"חות הינו צבר הזמנות ל-2009, שעומד על 82 מיליון שקל, כלומר, עליה של 50% נוספות בהכנסות הצפויות.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
תיקונון לתגובה קודמת
במעבר שני על התוכן של הכתבה אני רואה ש 3 מליון ש"ח ששלולמו לארבעת-בעלי-השליטה הם בנוסף לשכר-המנכ"לית. זה מסתדר גם עם 10% שכר מתוך 56 מליון ש"ח הכנסות. ובכל זאת, השכר שהם משכו סביר מאד ביחס לחגיגות-השכר, שהשתקפו ברוב-הדו"חות השנתיים של החברות שפורסמו לאחרונה. ועדיין אני חושב שהם נתנו דוגמא ראויה.
אחד שהתחיל להבין  |  05.04.09
2.
זה רק המנכ"לית שחגגה בשכר או שיש לי בעייה בהבנת-הנקרא ?
מקריאת-הכתבה אני מבין שיעל אפרון הרוויחה 2.4 מליון ש"ח ב 2008. כתוב שכל בעלי-השליטה המועסקים בחברה (כולל הגברת) קיבלו יחד 3 מליון ש"ח. לפי חשבוני, ארבעת-המייסדים קיבלו כ 150,000 ש"ח לאיש לשנה. זו עובדה צורמת ? השכר של המנכ"לית אולי צורם ביחס למחזור, לא של השאר. דווקא יותר נראה שהמייסדים ויתרו ויתור מאד מאד משמעותי על שכר בכדי להציג בסוף-השנה שורה תחתונה של רווח, גם אם סמלי. לפי הכתבות האחרונות בכלכליסט, אף חברה אחרת בארץ לא עשתה דבר דומה לזה - רווחים ברצפה ומשכורות בשמיים, אלה היו הכותרות. שנהיה בריאים ושהחבר'ה האלה יהוו דוגמא לחברות בורסאיות אחרות !
אחד שלא מבין , מרכז  |  05.04.09