אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איפה לאכול כשר לפסח צילום: אורן שלו

איפה לאכול כשר לפסח

לא חייבים להפסיק לאכול טוב בחג. "כלכליסט" מיפה את המסעדות הכשרות והטעימות לפסח ברחבי הארץ

06.04.2009, 10:20 | גלי וולוצקי ותמר וילרפורט

לשומרי כשרות שרוצים לאכול מחוץ לבית בפסח יש בעיה, שכן רבות מהמסעדות הכשרות מעדיפות לא להכשיר את המטבח לפסח, בשל ההוצאות הכרוכות בכך, וסוגרות את שעריהן עד תום החג. "כלכליסט" יצא לחפש את המסעדות הכשרות שדווקא הכינו תפריטים מיוחדים וספיישלים ברוח החג, אך כדאי לזכור שמרביתן גם מוותרות על המחיר העסקי ומשנות לעתים את שעות הפתיחה בשבוע החג. איפה כדאי לאכול אם אתם מקפידים על כשרות.

כמהין, צילום: בועז לביא כמהין | צילום: בועז לביא כמהין, צילום: בועז לביא

כמהין, מלון בית בגליל. ז'אנר: צרפתי ים־תיכוני. דוגמאות מהתפריט: נתח סינטה צרוב במחבת עם מחית שורשים ברוטב ציר בקר וערמונים; פילה דניס במילוי עגבניות קונפי, שעועית ירוקה צרובה, זיתים וטחינה גולמית. מחיר: ארוחת בוקר 95 שקל לסועד, מחיר ממוצע לצהריים (ראשונה, עיקרית וקינוח) כ־120 שקל, ארוחת ערב (כנ"ל) 200 שקל. ארוחות ילדים: כל מנה תותאם לילדים על פי דרישה (מתחת לגיל 3 לא משלמים). פרטים: פתוח: מדי יום 8:00–21:00. עסקיות: אין. כשרות: בהשגחת הרבנות המקומית חצור הגלילית, לאוכלי קטניות. כתובת: מלון בית בגליל, יער ביריה, טל': 04-6808200.

 

מורגנפלד. ז'אנר: סטייק האוס דרום־אמריקאי. דוגמאות מהתפריט: סטייק סינטה במשקל 300 גרם (95 שקל), אסאדו ללא עצמות במשקל 350 גרם (85 שקל) בתוספת תפוח אדמה אפוי וסלט חסות. ארוחות ילדים: שיפודי עוף, נקניקיות או המבורגר בתוספת צ'יפס ושתייה (38 שקל). פרטים: פתוח: בחול המועד 12:00–23:00, בשישי וערבי חג מ־12:00 ועד שעה לפני כניסת השבת/החג. במוצאי חג ושבת, חצי שעה אחרי צאתם. עסקיות: אין. כשרות: בהשגחת המועצה האזורית מטה אשר, ללא חשש קטניות. כתובת: מושב לימן, טל': 04-9524333.

טנדוקה. ז'אנר: מסעדת בשרים. דוגמאות מהתפריט: מיקס של ארבעה בשרים: 700 גרם של סינטה או אנטרקוט, קבב טלה, צ'וריסו ופרגיות (160 שקל לזוג); פילה דניס בתוספת סלט עדשים חם (79 שקל). ארוחות ילדים: שניצל (בפירורי קמח מצה) וצ'יפס (45 שקל). פרטים: פתוח: למעט שבתות וחגים מ־12:00. שעות הסגירה משתנות. כשרות: בהשגחת הרבנות מגידו, לאוכלי קטניות. עסקיות: כל יום עד 17:00: מנה ראשונה, עיקרית ושתייה במחיר המנה העיקרית. כתובת: מרכז המושבה יקנעם, טל': 04-9935495, 04-9590323.

The Meat & Wine Co. ז'אנר: מסעדת בשרים. דוגמאות מהתפריט: קרפצ'ו בקר (42 שקל), סביצ'ה סלמון (39 שקל), צלעות טלה בגריל עם הום פרייז בצ'ילי מתוק וכוסברה (139 שקל). ארוחות ילדים: חזה עוף וצ'יפס, או פסטה (מאטריות ביצים) נפוליטנה (45 שקל). פרטים: בחול המועד 12:00–23:00, במוצאי שבת וחג 21:00–23:30. כשרות: בהשגחת הרבנות עיריית הרצליה, ללא חשש קטניות. עסקיות: אין. כתובת: שנקר 16 הרצליה פיתוח, טל': 09-9567006.

דקא. ז'אנר: ים־תיכוני. דוגמאות מהתפריט: ריזוטו מיקס פטריות ואספרגוס בגריל (95 שקל); פילה דניס על תפוחי אדמה מוקפצים עם בצל וטימין, ברוטב בלסמי מצומצם וקרם פרש (125 שקל). ארוחות ילדים: אין. פרטים: פתוח: חול המועד 23:30–12:00, בערב חג 14:00–12:00, במוצאי שבת מצאת השבת ובמוצאי חג 23:30–20:30. עסקיות: אין. כשרות: בהשגחת רבנות תל אביב, לאוכלי קטניות. כתובת: התעשייה 10 תל אביב, טל': 03-5629900.

דקא, צילום: דניאל לילה דקא | צילום: דניאל לילה דקא, צילום: דניאל לילה

גבריאל. ז'אנר: מטבח צרפתי מודרני. דוגמאות מהתפריט: מיוחדים נוסף על התפריט הרגיל: כבד אווז גבריאל — מדליוני כבד אווז ברוטב ורמוט ומנגו (93 שקל); מוח עגל ברוטב פסטיס, כרישה ולימון (65 שקל); אנטרקוט בגריל ברוטב וויסקי וציר בקר (118 שקל). ארוחות ילדים: אין. פרטים: פתוח: בחול המועד 12:00–23:00, במוצאי חג ושבת, מצאתם ועד 23:00. עסקיות: אין. כשרות: המסעדה כשרה למהדרין בהשגחת הרבנות בירושלים. כתובת: שמעון בן שטח 7 ירושלים,

טל': 02-6246444.

לה גוטה. ז'אנר: מסעדת שף באוריינטציה צרפתית ים־תיכונית. דוגמאות מהתפריט: נתח קצבים עם פירה ארטישוק ירושלמי (85 שקל); סטייק אנטרקוט זוגי (500 גרם) עם עצם (200 שקל); פילה דג לוקוס בבויאבז (120 שקל). ארוחות ילדים: שניצל, המבורגר או פרגיות עם צ'יפס (45 שקל). פרטים: פתוח: בחול המועד 12:00–24:00, במוצאי שבת וחג, מצאתם עד 24:00. עסקיות: ארוחת צהריים חדשה ב־98 שקל (ראשונה ועיקרית). כשרות: בהשגחת הרבנות בירושלים, ללא חשש קטניות. כתובת: דרך בית לחם 34 ירושלים, טל': 02-6232322.

לה גוטה, צילום: גיא אסייאג לה גוטה | צילום: גיא אסייאג לה גוטה, צילום: גיא אסייאג

אורו. ז'אנר: מטבח צפון־אפריקאי. דוגמאות מהתפריט: טאג'ין מוח עגל מבושל כל הלילה בפלפלים חריפים, שום וכוסברה, ולצדו פירה מעודן (98 שקל); אורו טופ - שכבות של פילה בקר, צנימי פילו, נתחי כבד אווז ותאנה במילוי בשר טלה קצוץ, ברוטב יין אדום, על מצע פירה מתובל (118 שקל). בערב המימונה יוגשו ספנג'ים ומופלטות על חשבון הבית. ארוחות ילדים: המבורגר, נקניקיות או שניצלונים עם סלט וטוגנים (42 שקל). פרטים: פתוח: בחול המועד 12:00–24:00, בשישי מ־12:00 ועד שעה לפני השבת. במוצאי שבת וחג, משעה אחרי צאתם ועד 24:00. עסקיות: מנה ראשונה, עיקרית ושתייה מ־52 שקל. כשרות: בהשגחת הרבנות המקומית גן רווה, לאוכלי קטניות. כתובת: בכניסה למושב גאליה (כדאי לתאם הגעה מראש), טל': 08-9316617.

יקוטה. ז'אנר: מטבח מרוקאי. דוגמאות מהתפריט: תבשיל נתחי טלה בצימוקים ובתבלינים מרוקאיים (110 שקל); צלעות טלה בגריל על מצע של פירה כמהין ורוטב סילאן (110 שקל); מדליוני פילה עגל ברוטב ערמונים עם מוח עצמות, חומץ בלסמי מצומצם וירקות צלויים (49 שקל לכל 100 גרם פילה). ארוחות ילדים: מנות ילדים מיוחדות יוכנו במקום על פי דרישה. פרטים: פתוח: בחול המועד 12:00–24:00, בערב החג 12:00 עד כניסת החג, במוצאי שבת וחג מצאתם ועד 24:00. עסקיות: אין. כשרות: בהשגחת הרבנות של באר שבע, לאוכלי קטניות. כתובת: מורדי הגטאות 27 באר שבע, טל': 08-6232689.

תגיות